Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Szkeptikusok & akik kritizáljá...

Szkeptikusok & akik kritizálják az EZO TV-t azok kipróbálták vagy csak találomra csalózzák le őket?

Figyelt kérdés

A puding próbája az evés ! Mindenki a megtapasztalása által tud valamiről véleményt alkotni. Az iskolában is megtalutad a biológiát és látod délután a játszótéren, hogy működik a valóságban és ezentúl bízól a tudományban, igaz később a bonyolultabb végső kérdéseket érintő dolgokban, mint a világ keletkezése, Isten egy megfigyelő tudat irányításának létével kapcsolatban nem stimmel a tudomány vagy inkább tudósok álláspontja, így véleményem szeront a tudomány is egy nagy marhaság és csak a kézzelfogható egyénileg ellenőrizhető dolgokról képes hiteles infórmációt adni. Az EZO TV jósait kipróbáltátok ?

Az ember mindíg akkor képes hiteles ítéletet alkotni, ha van személyes tapasztalata. Ti akik ezt teszitek, szkeptikusok kritizáljátok az EZO TV-s jósokat kipróbáltátok őket? Betelefonáltatok jóslásért? Mert ha nem akkor igazán alaptalanul ítélitek el őket. Mert lehet értenek a mágiához és magas szinten művelik, csak mert ebből élnek meg, nemigaz !?

http://www.youtube.com/watch?v=nNxy4bE8y6U

http://www.youtube.com/watch?v=J8LBNbrJ4fk

2014. jún. 29. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
95%

Tudom, hogy troll kérdés, és nem is a kérdezőnek válaszolok, hanem azoknak, akik valóban úgy gondolják, mint ő.

>A puding próbája az evés ! Mindenki a megtapasztalása által tud valamiről véleményt alkotni.

>Az ember mindíg akkor képes hiteles ítéletet alkotni, ha van személyes tapasztalata.

Ez az egyik leggyakoribb és legsúlyosabb tévedés. Személyes tapasztalat alapján ítéletet lehet alkotni, de csak szubjektív, általában téves ítéletet. Elsősorban azért, mert:

1. személyes tapasztalataink általában túlságosan kisszámúak ahhoz, hogy statisztikailag értékelhetőek legyenek;

2. minden egyes ember gondolkodása, értelmezése hibákkal van tele. Ez alól senki sem kivétel, számtalan hiba létezik, amellyel tudatosan vagy tudat alatt hibásan befolyásoljuk saját ítéleteinket.

A szkeptikus attól szkeptikus, hogy ezeket a dolgokat felismeri és megérti, és az objektív ítélet érdekében mindenkivel, legfőképp saját magával szemben alkalmazza a kritikus gondolkodást. Ennek alapvető eszközei:

1. összevetés az ismert összefüggésekkel;

2. összevetés külső forrásokkal;

Ezekhez szükség van némi gyakorlatra, a források értékelése, az érvelési hibák, logikai bukfencek felismerése és azonosítása, az önkritika nem magától értetődő dolgok, de nem is olyan nehéz elsajátítani őket.

2014. júl. 1. 13:15
 42/74 A kérdező kommentje:

"Látszik, hogy elvakultan hiszel benne, szóval hiába próbálunk meggyőzni róla, bármilyen bizonyítékkal álnak is ide úgyis kibeszéled. Fizesd ki, hidd el, számomra lezárt téma"

Ha megcáfolom a gyenge érveid az neked kibeszélés ?:LOL Igen nagyképű vagy ahhoz képest hogy semmilyen ismerettel az előítéleted társul. Nem kell nekem kifizetni a próbát, mert nem én ítéltem el őket :-P

"és igen, én vagyok a hülye, hogy még mindig próbálkozok itten és leállok veled veszekedni"

Igen te vagy a hülye, de nem a veszekedés miatt, ugyanis én érvelek, te viszont veszekszel csak, Azért vagy hülye mert nem fogod fel, hogy az EZO TV-ről alkotott ítéletednek SEMMI alapja sincs barátom :-P

Dennis Moore de igen a tudósok tudnak róla, csupán hallgatnak a közember felé ! Most mert éppen Goswami egy kacsára hasonlított, még lehet jó kvantumfizikus nemigaz ? :-P

"Ez nem igaz, extrapolálással, közvetett bizonyítékok logikus, deduktív elemzésével ugyanúgy lehet megalapozott véleményt alkotni. Nem kell fejbe lövetnie magát egy katonaorvosnak ahhoz, hogy tudja, a fejbe lőtt páciens az esetek 99 százalékában meghal. "

Nem értetted meg amit írtam barátom. Elmondtam, hogy semmilyen hiteles mintát nem tudsz venni ugyanis fogalmad sincs, hogy akiknek bemágiáztak jó dolgokat, azokkal mi lett. Miből extrapolálsz barátom a hasadból ? :-P Jó értelmes lehetsz. Én tényekből szoktam

"Tényleg? Te a játszótéren genetikai kísérleteket végzel? A játszótéren mikroszkóppal jársz? A játszótéren sasokat, disznókat, kígyókat, halakat, szivacsokat, csalánozókat boncolsz?"

Láthatod az egyes állatfajok szokásai, felépítését, táplálkozási szokásait és ugyanígy a növényekét, mindent meg kell neked magyarázni ? Nem jártál még a természetben igaz ?

"Aha. Egyrészt, mi alapján mondod, hogy a modern kozmológia hülyeség? Ismered a kozmológiai elméleteket? Megvan a kellő fizikai és matematikai háttered a megfelelő döntés meghozatalához?"

Ismerem és igen van tudományos hátterem.

A FIX TV egy vicc kategóriájú televízió. HA a FIX TV-t elfogadod, akkor gondolom ezt is : http://www.youtube.com/watch?v=mEnMFoH-nwQ 5:49-nél ott vannak a csakrák meg amit a nő mond gondolom egyetértesz vele :-P

"Moriarty meg egy másik. Aki szerint ez az egész egy nagy nagy baromság"

Az a magányügye :-D

"A különbség az, hogy Goswami ebből él. Ha akkor eredményei vannak miért könyvekben adja ki ezt a nagyszerű interpretációt? Miért nem szaklapokban publikálja?"

Nyílván amikor olvasták a tanítványai, miszerint a spiritualitás a materializmuson tűl van, a tanítványai az eddig tanultakban hitetlenekké váltak. Megkérdezték, minek tanultuk, minek tanuljunk mi materializmust, ha egy jósnő, takaírtói végzettséggel többet tud mint mi ? Kellett egy béna videot felpakolni a netre, hogy visszaültesse a tanítványait az iskolapadba, mert abból él, hogy járnak az óráira !!

Van tudományos tanulmány róla

"Hozod az ELTE tanárlistát, benne Szepesi György névvel, akkor minden vissza lesz szívva"

Már nem tanít ott, hanem mint írtam tanított ott valamikor a 2000-es években csillagászatot, de csillagász végzettsége most is van.

2014. júl. 2. 19:34
 43/74 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva semmi sem volt azokban a linkekben, amit adtatok arra vonatkozóan, hogy az EZO TV jósai ne rosszúl végeznék a munkájukat, jóslásukat, mágiájukat vagy ne legyenek hitelesek

Az Gazdasági versenyhivatal azért marasztalta el őket, mert egyes betelefonálók nem azonnal kerültek adásba, de ez pusztán azért volt, mert olyan sokan hívtak egy jóst egyszerre, ami azt bizonyítja hogy ért a mágiához, hiszen keresett, hogy kénytelenek voltak valamelyik betelefonálót váratni, amíg ki nem veti a kártyát a már vonalban levőnek.

Gyerekek ÉRTELMEZNI tudni kellene !!!!

"Arra azonban nem hívták fel a figyelmet a GVH közleménye szerint, hogy a telefonhívás nem garantálja a közvetlen műsorba kapcsolást és azt sem, hogy az általuk kiválasztotthoz kerülnek. Arról sem tájékoztatták a fogyasztókat, hogy a várakozás időtartamát és a bekapcsolásra nem kerülő hívásokat is kiszámlázzák, miközben a várakozás alatt jellemzően elhangzott a „kérem tartsa a vonalat” üzenet, ami várakozásra ösztönözte a telefonálókat."

[link]

Ki volt írva a monitoron a jós alatt hogy í hívás díja X Ft/perc és nem az hogy a beszélgetés annyi, tehát a GVH tévedett is ráadásúl, sőt abban is, hogy várakozásra ösztönözték a telefonálókat, hiszen pusztán azért mondták, hogy tartsa a vonalat, mert éppen a hívni kívánt jósnő az előző páciensnek jósólt !

Ennek ellenére ha átadták egy másik várakozó jósnőnek, hogy ne kelljen várnia a kuncsaftnak, a GVH elmarasztalta az RZO TV-t hogy nem ahhoz került be a hívó, akihez akart. AzAz semmi sem jó a GVH.nak....

sajnos nektek sem :-P

Összességében semmi rosszat nem lehet elmondani az EZO TV-s jósokról. Lehet azért szidjátok őket, mert ők elég jól csinálják ahhoz hogy ebből éljenek, mivel elég sok állandó ügyfelük van vagy csak most divat szidni őket ?

2014. júl. 2. 19:45
 44/74 anonim ***** válasza:

"Már nem tanít ott, hanem mint írtam tanított ott valamikor a 2000-es években csillagászatot, de csillagász végzettsége most is van."

Felesleges megismételned, amit egyszer már leírtál. Értem én, hogy úgy hiszed csillagász és ott tanított valamikor, csak nem tudtad alátámasztani ezt semmivel.

Vagyis ezt te bemondásra elhitted, én meg higgyem el neked...mert csak.

Bizonyító erejű linket erre nem tudtál hozni.

Akkor ez az állítás bukott. Köszöntem!

2014. júl. 2. 20:14
 45/74 anonim ***** válasza:

32. kommentelő voltam~

Ahogy látom, én a kérdéseimre nem kaptam választ, de hát rendben van.

"Ki volt írva a monitoron a jós alatt hogy í hívás díja X Ft/perc és nem az hogy a beszélgetés annyi, tehát a GVH tévedett is ráadásúl, sőt abban is, hogy várakozásra ösztönözték a telefonálókat, hiszen pusztán azért mondták, hogy tartsa a vonalat, mert éppen a hívni kívánt jósnő az előző páciensnek jósólt !"

Ömm, esetleg a 10. kommentelő linkje? Mint láthattad, az élő adásban senki sem volt bent, ezt magyarázd meg miért nem kapcsolták be? Miért várakoztatják meg az embereket, ha tényleg olyan sok várnak, hajnal fél 3-kor?

"Összességében semmi rosszat nem lehet elmondani az EZO TV-s jósokról. Lehet azért szidjátok őket, mert ők elég jól csinálják ahhoz hogy ebből éljenek, mivel elég sok állandó ügyfelük van vagy csak most divat szidni őket ?"

Nem azzal van a gond, amit csinálnak. Mint mondtam, én magam is jósolok, és szerintem is természetes hogy aki tapasztalt, az több pénzt kér érte. Más szakmában is így van, miért lenne itt másképp? A probléma a módszerükkel van. Aki igazán hisz ebben, az elmegy és felkeres egy jóst, és ott kifizeti. Itt azonban szintre érezhető, hogy a kiszolgáltatott korosztályt célozták meg.

De ahogy látom, én hiába kérdezek, nem kapok választ, de valakivel leállsz vitatkozni. Hát legyen~

2014. júl. 2. 20:17
 46/74 A kérdező kommentje:

"Felesleges megismételned, amit egyszer már leírtál. Értem én, hogy úgy hiszed csillagász és ott tanított valamikor, csak nem tudtad alátámasztani ezt semmivel.

Vagyis ezt te bemondásra elhitted, én meg higgyem el neked...mert csak.

Bizonyító erejű linket erre nem tudtál hozni.

Akkor ez az állítás bukott. Köszöntem!"

Nem ! Valóban csillagász és az ELTE-TTK-n is tanított, nekem fizikus szakos hallgatók is mondták, akik nem hazudnak.

Mert a neten nincs fennt, hát istenem, minden nem lehet fennt ott sem !

Most így elsőre az X-Aknák műsort találta, amiben Vágó István mutatja be a nézőknek mint csillagászból lett asztrológust, amire ő úgy válaszol, hogy eleve asztrológus volt és mellette érdekelte a csillagászat is. Igen érdekes a film : http://www.youtube.com/watch?v=2I3cNtTkQ9s

2014. júl. 2. 20:31
 47/74 A kérdező kommentje:
Ott ismeri el a csillagász professzor hogy Szepesi györgy a tanítványa volt.
2014. júl. 2. 20:32
 48/74 anonim ***** válasza:

"Elmondtam, hogy semmilyen hiteles mintát nem tudsz venni ugyanis fogalmad sincs, hogy akiknek bemágiáztak jó dolgokat, azokkal mi lett. "

Ez inkább ellened érv, nem? Ha úgyse tudjuk, hogy mi lett velük, honnan tudjuk, hogy szigifikánsan működik? Másrészt itt nem is erről volt szó, hanem arról, hogy közvetve is sok mindenre rá lehet jönni. Szerinted nem?

"Láthatod az egyes állatfajok szokásai, felépítését, táplálkozási szokásait és ugyanígy a növényekét, mindent meg kell neked magyarázni ? Nem jártál még a természetben igaz ? "

Azok csak a biológia egyes területei. A modern biológia sarokköveit laikus nem tudja kísérletileg ellenőrizni.

"Ismerem és igen van tudományos hátterem. "

Hát persze, a KFKI-ben végeztél kvantumfizikus szakon. :D :D

"5:49-nél ott vannak a csakrák meg amit a nő mond gondolom egyetértesz vele :-P "

Ennyire hogy lehetsz szerencsétlen? Én azzal értek egyet, amit belinkeltem. Szerinted ha az RTL levetít egy filmet, ami tetszik, akkor ez azt jelenti, hogy minden amit levetít az RTL automatice tetszik nekem?

"Az a magányügye :-D "

Nem, ez megalapozott szakértői nyilatkozat.

"Nyílván amikor olvasták a tanítványai, miszerint a spiritualitás a materializmuson tűl van, "

Ennek a bekezdésnek értelme sincs. Mi van? Azt kérdeztem, hogyha Goswaminak ekkora eredményei vannak, miért nem publikálja szaklapokban (is)?

"Van tudományos tanulmány róla "

Hol?

"Már nem tanít ott, hanem mint írtam tanított ott valamikor a 2000-es években csillagászatot, de csillagász végzettsége most is van."

És ezt mivel tudod alátámasztani?

2014. júl. 2. 20:35
 49/74 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező !

Konkrétum szakmailag:

NINCS OLYAN, hogy egy betelefonálás alkalmával telefonon keresztül ,személyes találkozás nélkül valakiről egy blokkot, átkot, rontást le lehetne szedni – ez hazugság!

2014. júl. 3. 10:56
 50/74 A kérdező kommentje:

"Ez inkább ellened érv, nem? Ha úgyse tudjuk, hogy mi lett velük, honnan tudjuk, hogy szigifikánsan működik? Másrészt itt nem is erről volt szó, hanem arról, hogy közvetve is sok mindenre rá lehet jönni. Szerinted nem? "

Honnan tudnád, hogy mi lett velük ? A lottó 5-ösöket sem ismeri meg a nyílvánosság, akinek jól megy nem fogja bevallani másoknak, hanem megtartja a pénzfejő autómatáját magának. Látom nem az erősséged a gondolkodás barátom :-P

Hát, ha te közvetve sokmindenre rá tudsz jönni, úgy hogy nem ismered a mágiát, amiről itt szó van, akkor te eleve látnok vagy :-P

"Azok csak a biológia egyes területei. A modern biológia sarokköveit laikus nem tudja kísérletileg ellenőrizni. "

Nem beszéltem a modern biológiáról, ezt belefantáziáltad :-D

"Hát persze, a KFKI-ben végeztél kvantumfizikus szakon. :D :D "

Én nem mondtam ilyet, nem is lehet a KFKI-n végezni, mivel az nem tudományegyetem, hanem kutatóintézet ! Ezt is belefantázióáltad :-P

" hogy minden amit levetít az RTL automatice tetszik nekem? "

Ami tetszik neked, azt bizonyítékként használod, úgy hogy lehet valótlan, ami nem tetszik, azt autómatikusan elveted, úgy hogy nem is érdekel igaz-e

"Nem, ez megalapozott szakértői nyilatkozat. "

Akkor nem egy Yutubeos videon lenne fennt, hanem szaklapban :-P

"Azt kérdeztem, hogyha Goswaminak ekkora eredményei vannak, miért nem publikálja szaklapokban (is)? "

Van, de ezt nem csak ő kutatta ki. Pl Wheeler járt az élen ebben

"Hol? "

Szakkönyvekben, folyóiratokban papír alapúakban, de te azt sosem fognád fel. Csak hozzáfantáziálnál dolgokat :-P

"És ezt mivel tudod alátámasztani?"

azóta belinkeltem a videot, melyből kiderül, hogy csillagász

"Konkrétum szakmailag:

NINCS OLYAN, hogy egy betelefonálás alkalmával telefonon keresztül ,személyes találkozás nélkül valakiről egy blokkot, átkot, rontást le lehetne szedni – ez hazugság!"

A te praxisodban nincsen, ebben egyetérthetek veled.

2014. júl. 3. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!