Szkeptikusok & akik kritizálják az EZO TV-t azok kipróbálták vagy csak találomra csalózzák le őket?
A puding próbája az evés ! Mindenki a megtapasztalása által tud valamiről véleményt alkotni. Az iskolában is megtalutad a biológiát és látod délután a játszótéren, hogy működik a valóságban és ezentúl bízól a tudományban, igaz később a bonyolultabb végső kérdéseket érintő dolgokban, mint a világ keletkezése, Isten egy megfigyelő tudat irányításának létével kapcsolatban nem stimmel a tudomány vagy inkább tudósok álláspontja, így véleményem szeront a tudomány is egy nagy marhaság és csak a kézzelfogható egyénileg ellenőrizhető dolgokról képes hiteles infórmációt adni. Az EZO TV jósait kipróbáltátok ?
Az ember mindíg akkor képes hiteles ítéletet alkotni, ha van személyes tapasztalata. Ti akik ezt teszitek, szkeptikusok kritizáljátok az EZO TV-s jósokat kipróbáltátok őket? Betelefonáltatok jóslásért? Mert ha nem akkor igazán alaptalanul ítélitek el őket. Mert lehet értenek a mágiához és magas szinten művelik, csak mert ebből élnek meg, nemigaz !?
http://www.youtube.com/watch?v=nNxy4bE8y6U
http://www.youtube.com/watch?v=J8LBNbrJ4fk
Zoltán, te vagy? Mi van, kirúgtak a Wignerből és mostmár nem kutathatod a 26 dimenziós húrterek matekjának lineáris algebrai hátterét, vagy mi? :D
"A puding próbája az evés ! "
No, hát a pudingé biztos. De vajon egy olyan pudingot hogy eszünk meg, amit senki se látott?
"Mindenki a megtapasztalása által tud valamiről véleményt alkotni"
Ez nem igaz, extrapolálással, közvetett bizonyítékok logikus, deduktív elemzésével ugyanúgy lehet megalapozott véleményt alkotni. Nem kell fejbe lövetnie magát egy katonaorvosnak ahhoz, hogy tudja, a fejbe lőtt páciens az esetek 99 százalékában meghal.
"Az iskolában is megtalutad a biológiát és látod délután a játszótéren, hogy működik a valóságban"
Tényleg? Te a játszótéren genetikai kísérleteket végzel? A játszótéren mikroszkóppal jársz? A játszótéren sasokat, disznókat, kígyókat, halakat, szivacsokat, csalánozókat boncolsz?
"mint a világ keletkezése, Isten egy megfigyelő tudat irányításának létével kapcsolatban nem stimmel a tudomány vagy inkább tudósok álláspontja, így véleményem szeront a tudomány is egy nagy marhaság "
Aha. Egyrészt, mi alapján mondod, hogy a modern kozmológia hülyeség? Ismered a kozmológiai elméleteket? Megvan a kellő fizikai és matematikai háttered a megfelelő döntés meghozatalához? Ha igen, bizonyára nagyon sokan vagyunk, akik olvasnák a modern kozmológia megdöntését, ha esetleg túl magas lenne nekem, ígérem, továbbirányítalak szakértői fórumra.
Isten kérdésről van valami empirikus, értékelhető, objektív bizonyítékod? Mert az nagyon sokakat érdekelne. A megfigyelő tudat miatt gondolom a hullámfüggvény-összeomlással fogsz előhuzakodni, de ki kell ábrándítsalak, a tudat önmagában nem szükséges ennek az előidézéséhez, a fizika nem is igen ismeri azt a fogalmat. Sőt, nem is valami pontosan definiált szó.
"és csak a kézzelfogható egyénileg ellenőrizhető dolgokról képes hiteles infórmációt adni. "
Te a biológiát egyénileg ellenőrizted? Az egészet? Genetikástól, ökológiástól, mikrobiológiástól, mindenestül? Az igen. Vagy csak hülyeségeket beszélsz?
"Az ember mindíg akkor képes hiteles ítéletet alkotni, ha van személyes tapasztalata"
Szerinted a fejlövés jó dolog? Volt már személyes tapasztalatod?
"Ti akik ezt teszitek, szkeptikusok kritizáljátok az EZO TV-s jósokat kipróbáltátok őket? Betelefonáltatok jóslásért? Mert ha nem akkor igazán alaptalanul ítélitek el őket. Mert lehet értenek a mágiához és magas szinten művelik, csak mert ebből élnek meg, nemigaz !?
"
Nem feltétlenül. Sokkal egyszerűbb következtetés az, hogy a hozzád hasonló hülye trollok betelefonálnak, akár poénból, akár komolyan és ebből csurran-cseppen annyi, hogy megérje fenntartani a műsort. Mert költsége az nem igen van az adás megszervezésén túl. Főleg, hogy 0-24 várják a hívásokat. Másrészt, a mágia létezése egy bizonyíatlan dolog. Akkor mi alapján kéne feltételezni, hogy az Ezo TV állítólagos mágusai tényleg értenek egy olyan dologhoz, aminek a létezése is kérdéses? És ha ez így van, miért nem bizonyítják ezt be tudományos igényességgel, ha már egyszer úgyis ebből akarnak megélni?
A videók alapján sajnálom, hogy csak egy kisiskolás vagy, aki unatkozik a nyári szünetben, reméltem, hogy te ezt a sok féktelen hülyeséget komolyan gondolod. Úgy sokkal szórakoztatóbb lenne.
"ez az elmélet ott bukik meg, hogy pl a drogokról is van nagy mintán tapasztalat, hogy az emberek 100%-a tönkremegy bele és mivel neked ugyanolyan testfelépítésed van ugyanúgy fog hatni rád. "
Barokkos túlzás. A drog önmagában egy nagyon tág fogalom, csomó olyan szer van, amit lehetne akár drogként definiálni, de megfelelő használat esetén nem okoz problémát. Általában. Ráadásul a szervek hiába egyeznek meg, kritikus eltérések lehetnek emberenként, amit okozhat a genetikai háttértől kezdve a biokémiai folyamatokat bonyolító enzimek hiánya/túltengése, lappangó fizikai és mentális betegségek, stb. Van aki évtizedekig LSD-t használ és semmi baja, más két alkalom után a pszichiátrián köt ki. Szóval megint rossz példa.
"Nem tudod, hogy azok a betelefonáló nyudgíjasok akiket egy lelki mélypontról billentettek ki vagy az anyagi erőterét, kapcsolati mágiát meg nem változtatták hogyan alakult az élete, milyen pozitív fordulat következett be"
És ezt ezt honnét tudod? Személyesen felkerested őket? Tudod ezt valamivel igazolni? És az is érdekes kérdés, hogy tényleges hatása volt a telefonhívásnak, vagy csak a nyugdíjas úgy vélte, hogy hatása van és emiatt képzelt pozitív eredményeket.
https://www.youtube.com/watch?v=-olGlOLoQ54
De itt van egy nő, akit alkalmaztak jósként, holott nem is állítja magáról, hogy mágus. Ha feltesszük, hogy tényleg vannak közöttük szakértők és ez az egész tényleg használ, a munkaerő ellenőrzésének hiánya még így se vet jó fényt a cégre.
"Ez egyrészt ott bukik meg, hogy ők senkinek sem jósolnak konkrét számokat, adatokat, hanem csak a mágia szabályai szerint események kimenetelét vonzák be. "
Általánosságokat elpufogtatni különösebben nem nagy tehetség, sokan ezt nagyon magas fokon űzik. Továbbá ennek a bevonzásnak van valami igazolása?
"Egy jövőbeli eseményt immateriális bevonzás "
Mi az az immateriális bevonzás? Mi az a materiális bevonzás? Mi a különbség? Hogy lehet elkülöníteni a kettőt? Ki igazolta, hogy ezek léteznek?
"bekövetkezésének valószínűségét növelik és ezt a kvantumfizika megerősítette. "
Na ezért rúgtak ki téged a Wignerből Zotyesz.
"Másrészt pedig a mágia egy Istenen*tudatos irányítón alapuló elmélet és itt, ha Isten azért adta a képességet, hogy másokon segítsen, akkor érezteti az alannyal, hogy ha a saját önző érdekében használná fel, úgy elvenné a képességet amellett, hogy nem hagyná működni sem ! És ezt az EZO TV-s mágusok is mondják. "
Isten létezését ki igazolta? Ráadásul sok másik istenhívő meg azt állítja, hogy az EZO TV-s mágusok csalók, vagy éppen a mágia nem Istentől, hanem a Sátántól származik. Mivel tudod igazolni, hogy neked van igazad és nem nekik? Hogy tudja egy érdeklődő eldönteni, hogy kinek adjon igazat a vitában? Van erre valami módszer?
"Muller Rózsa vtizedes multra tekint visza, még a szocializmusban is praktizált, ahol a TV-ből, médiából tíltották az elmaradott pártvezetők őket. "
Legalább a nevét írnád le helyesen, te tökkelütött. Müller Rózsa.
"A mágis és jóslás régebb múltra tekint vissza, mint a tudomány, tehát a több szát éves tapasztalat éppen nekik ad igazat ! "
És mennyire produktív? Milyen igazolt eredményei voltak eddig a mágiának? Baromira degeneratív "kutatási program" a mágia, gyakorlati eredménye sose volt és igazolni se sikerült a létét. Ad hoc mentegetésből persze van elég.
Akit bővebben érdekel:
"A természeti törvények nem sértik a mágiát, hiszen van eleve elrendeltetett determinizms elmélet fizikában is."
Amit a kvantummechanika szépen meg is kérdőjelez. A rejtett változók pedig nagyon rosszul állnak. (Bell munkásságára lehet itt hivatkozni)
"Spec Asdmodeusz egy egyetemet végzett csillagász, aki az ELTE-TTK-án is tanított,,,hoppá ! :P "
És Asmodeus szerinted a műsorban csillagászattal foglalkozik? Azzal a csillagászattal, amihez elméletileg ért?
"Ezt benézted, ugyanis valóban tanított csillagászatot az ELTÉn és csillagász is [link] [link] Ezért nem szeretem a szkeptikusokat, mert élből mindenkit hülyének néznek, aki nem materialista :P "
És erről miért nincs valami esetleg az ELTE honlapján? Ha én kiírom a blogomra, hogy a Yale-n oktatok nanofizikát, akkor az úgy is lesz?
"Minden tudományos kísérlet pénzbe kerül. Ez a kevés összeg a legolcsóbb kísérlet még a tudományos kutatásban. "
De ez nem tudományos kísérlet. Ha szerinted az, akkor fogalmad sincs, hogy mitől tudományos egy kísérlet. Egyáltalán mit akarunk vizsgálni? Mik a definíciók? Azok se tisztázottak. Aztán mi alapján tettünk egy predikciót, amit a kísérlet vagy cáfol vagy igazol? Mi a modellünk? Miből deriválódott le? (A Duhem-Quine tézis alapján segédhipotézisek nélkül ma már nincs tudományos elmélet.) Ha eddig nem volt semmi igazolt, értékelhető előfutára, akkor mi az a döntő megfigyelés, ami alapján érdemes lenne elkészíteni ezt a bizonyos modellt?
"Amit Goswami ebből írt könyveb bocs :P Ismét benéztétek."
Ő egy fizikus.
https://www.youtube.com/watch?v=8DGgvE6hLAU
Moriarty meg egy másik. Aki szerint ez az egész egy nagy nagy baromság. A különbség az, hogy Goswami ebből él. Ha akkor eredményei vannak miért könyvekben adja ki ezt a nagyszerű interpretációt? Miért nem szaklapokban publikálja? Ráadásul ez az egész woo a von Neumann/Wigner interpretációból eredeztető. Azt meg nem igen fogadják el a fizikusok, főként az újabb kísérletek eredményeképpen.
Szóval attól, hogy egy fizikusnak van valami egzotikus, idióta értelmezése, amiből természetesen jó pénzt csinál (valamiért nem a szakembereknek, hanem a laikusoknak meséli, vajon miért?!), attól még a konszenzus nem ebbe az irányba billen. A legtöbbjük főként a koppenhágai interpretációt fogadja el.
Ráadásul ez csak egy interpretáció, amit mindenki úgy alakítgathat, ahogy akar. Aki nem szakember (és tudjuk, hogy te nem vagy az, a valódi szakemberek csúnyán lelepleztek, te hazug csaló), az legjobban teszi, ha elfogadja a legszélesebben elfogadott interpretációt. De még ez is lehet pontatlan. Hiszen ez csak a tényanyag értelmezése, ami egyáltalán nem garantáltan pontos.
De itt van egy harmadik, aki egy egész könyvet írt az ezóqm ellen. [link]
Ráadásul Goswamiról a saját oldalán kívül nem nagyon lehet találni semmit. Se publikációs listát, se semmit.
Moriarty:
Stenger:
"Igen, mert transzmutációt végzett magán"
Átoperáltatta magát? Vagy mi? XD
"Jusz László és műsora egy csaló szélhámos műsor, többszőr voltak bíróságon."
De hát Jusz felhívta az ezó tévét. Ott, a kamera előtt. Szerinted manipulált felvétel?
Én elhiszem hogy léteznek igazán jó jósok, de ha valaki jósoltatni akar akkor egyszerűbb (és olcsóbb...) megoldás, hogyha vesz magának egy pakli tarot kártyát és megtanulja használni. Ha a tarot kártya nem megfelelő? Annyi más mód van hogy jósoljunk magunkat. Az egésznek csak annyi a lényege hogy higgy benne.
Sőt, én még abban is hiszek hogy energiát át lehet adni a másik embernek. Barátnőmnek amikor megfájdult a feje, csak megfogtam egy kicsit a kezét és jobban érezte magát (empátia~) De televízión keresztül? Hogyan? Képesek vagyunk így segíteni egymásnak, de minimum fizikai kontaktus szerintem azért szükséges. Csak úgy, látatlanba egy keresztnévvel szerintem ez lehetetlen.
Én is szoktam jósolni (általában persze tarot kártyával) barátnőimnek. De nem 420+Ft/percért. A legtöbbször ingyen, pénzt nem szoktam érte kérni, de volt olyan hogy ismerősöm elhozta a másik ismerősét és akkor kaptam egy doboz csokoládét. Minnél jobban ismered a másikat, annál egyszerűbb neki segíteni, konkrétumokat pedig egy jós sosem tud mondani. Ebből most majd az jön, hogy "De nekik is meg kell élniük valahogyan" Ez természetes, DE akkor véleményem szerint, tegyék ezt úgy, mint más jósok. Ne a televízión keresztül, ennyi erővel akár rádión keresztül is lehetne, vagy csak random hirdetnék a telefonszámukat és bármikor felhívhatnád őket, Ő mondd annyit hogy "Legyél szerencsés, átküldtem az energiát majd megérkezik" és letenné.
Látom itt már belementünk a tudományokba is, ebbe én nem akarok belefolyni (pedig mennyire bele tudnék, de azért se teszem...) egy kérdésre nem találtam választ, ami viszont engem érdekelne. Kedves kérdező, te már felhívtad őket? Esetleg többször is vagy ismerőstől tudsz mesélni nekünk valamit? Esetleg hogy Te miért gondolod hogy ez a mostani állapotában lévő műsor így helyes? Ha annak gondolod, természetesen csak akkor. Esetleg változtatnál rajta valamit? Engem ez tényleg érdekelne, legalább visszaterelődne a téma :)
A jóslas a hiszékenységen,önmeggyőzésen alapul.
Klasszikus példa: "nagy szerencse fog érni" A nagy szerencse k**vara tag fogalom! Ha szerencsétlen nyugdíjast masnap elütik akkor szerencsének fogja venni hogy csak az egyik laba tört el..a jóslat nélkül viszont sorscsapasnak érezné a balesetet. Magat győzi meg hogy igaz a jóslat.
Amiért mocskok a ezósok mert főleg egy olyan rétegre (nyugdíjasok) települtek ra akik fogyasztóvédelmi szempontból "különösen sérülékeny" csoporthoz tartoznak és jobban védettek,am a jósok megtaláltak a biztos utat az ő szerény pénztarcajukhoz is.
"Ezt benézted, ugyanis valóban tanított csillagászatot az ELTÉn és csillagász is [link] [link]
Ezek lennének a "benézésem" bizonyítékai? Pillanat, mindjárt abbahagyom a kuncogást.
Mindkét forrásod ingyenes cég-, és linkjegyzék, ahová bárki felteheti az elérhetőségét és pár mondatot a vállalkozásáról. Ráadásul szót sem ejtenek az ELTÉ-s működéséről.
Imádnivaló a naivitásod.
Szepesi György neve alatt soha egyetlen csillagászati szakcikk nem jelent meg. Az ország vezető egyetemének "tanára" soha nem publikált egy fél sort sem csillagászat témában.
Csillagászati bibliográfia 1538-2014-ig, közel 65 ezer megjelent cikkel és könyvvel:
Egy 2 mondatos amatőr megfigyelés van a Meteor magazin 1973-as egyik számában Szepesi György amatőrcsillagász névvel. Semmi nem bizonyítja, hogy ő az. Ha mégis, akkor 14 évesen (mert ugye 1958-ban transzmutálódott) beküldött 2 mondatot egy szakmai lapba, hogy milyen napfoltot figyelt meg hegesztőszemüveggel, aztán csillagász és tanár pályafutása alatt már egy sort le nem írt a témában.
Nem lehetetlen, csak hihetetlen bárki számára, aki gondolkodik.
Meteor magazin kérdéses száma:
Ha ő is az amatőr észlelés tulajdonosa, egyáltalán nem bizonyítja, hogy később csillagász, vagy egyetemi tanár lett.
"Ezért nem szeretem a szkeptikusokat, mert élből mindenkit hülyének néznek, aki nem materialista :P "
Materializmus nem olvasható ki abból ha megkérdőjelezek egy hazugságot, ellentétben a logikával. A mondat tehát helyesen így szólna 'Ezért nem szeretem a szkeptikusokat, mert élből mindenkit hülyének néznek, aki nem érvel logikusan :P'
Valljuk be, gyenge érveidet, a magyar nyelvvel ádáz küzdelmet vívó mondataid látva ez a hülyének nézés valahol jogos is.
Hozod az ELTE tanárlistát, benne Szepesi György névvel, akkor minden vissza lesz szívva.
Addig ez egy kamu marad, amit készségesen benyaltál.
Semmiképp sem akarok materialistának tűnni, úgyhogy bemondásra elhiszem neked, Annácska.
Nem nagyobb kamu, mint Asmodeus "mester" életrajza.
Én nem vagyok szkeptikus sőt,de szerintem is az Ezo Tv-ben látottakon csak nevetek és sajnálom a sok hiszékenyt .A jóslás ,mágia egy létező dolog ,de igen kevesen csinálják jól.
Kérdező:
-ők senkinek sem jósolnak konkrét számokat, adatokat, hanem csak a mágia szabályai szerint események kimenetelét
*A kóklerek,tehetségtelenek mellé beszélnek ,a jó jós tud konkrétumokat mondani.
- Másrészt pedig a mágia egy Istenen*tudatos irányítón alapuló elmélet és itt, ha Isten azért adta a képességet, hogy másokon segítsen, akkor érezteti az alannyal, hogy ha a saját önző érdekében használná fel, úgy elvenné a képességet amellett, hogy nem hagyná működni sem ! És ezt az EZO TV-s mágusok is mondják.
*Isten mindenkinek adott képességeket,csak nem mindegy mi által és mire használod.
Nagy különbség van a jóslás és a prófétálás között. A jóslás, mágia során démonok,istentelen szellemi lények által vagy becsatornázva. Amikor a mágus elhunyt rokonnal veszi fel a kapcsolatot ,akkor valójában egy rafinált démontól kapja az infót,aki persze sokkal okosabb, tájékozottabb,mint a mágus és szegény kuncsaft el is hiszi,hogy a kedves rokon volt ott.
Prófétálásnál az igazság szelleme, a Szent szellem által kapod az információkat. Mind a két esetben közvetítő szerepét töltöd be ,jól vagy kevésbé tehetségesen . Isten utálatosnak tartja a jóslást ,az ördög bibliájának is szokták nevezni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__tevek-tevemusorok_..
Kedves kérdező
nagy ’’kanyvasz ,, van ezen témával kapcsolatosan benned és még kevesebb valós megtapasztalás szellemi-lelki szinten. Egyik nagy hazugság hogy van fekete és fehér mágia ,csak a szándék különbözteti meg őket.
Amíg nem tudod a végső valóságot megérteni,megtapasztalni,elfogadni addig beleragadsz a spirituális,ezoterikus,mágia katyvaszba.
Sajnos nem csak Magyarországon az egész világon tendencia,hogy tingli-tangli tanfolyamokat végzettek ,10 könyv elolvasása után kinevezik magukat főmágusnak,boszorkánynak stb.
Gyerek korukban max. a háromkerekűjükről estek le ,de ők olyan’’ fényt kaptak,, hogy azóta csuda dolgokra képesek. Szeretik előadni azt a sztorit is,hogy Ő nekik már a nagyjuk is jós volt,az ük nagyanyja meg cigány volt bla-bla-bla.
Némelyik még oklevelet is kreál magának. Személyesen ismertem ’’nagy nevűt,, és állítólag Angliában tanulta a tudományát,de egy szót se tudott angolul ……
Másik - jósoltattam szintén ’’nagy nevűvel,, és a kártyalapokra a jelentéseik rávoltak írva golyóstollal- Hű de ciki.
Kevesen vannak világ viszonylatban is akik igazán jók.
Már eleve nagy sansza van sokunknak ,hogy apai vagy anyai ágon rontást,átkot ’’ örököltünk ,,
amik démoni kötelékek formájában terhel minket.A jóslás,mágia útján szintén remek démoni kötelékekre tehetünk szert.
(V. Mózes 13:1-4)
„Mikor te közötted jövendőmondó, vagy álomlátó támad és jelt vagy csodát ád néked;
Ha bekövetkezik is az a jel vagy a csoda, a melyről szólott vala néked, mondván: Kövessünk idegen isteneket, a kiket te nem ismersz, és tiszteljük azokat Ne hallgass efféle jövendőmondónak beszédeire, vagy az efféle álomlátóra; mert az Úr, a ti Istenetek kísért titeket, hogy megtudja, ha szeretitek-é az Urat, a ti Isteneteket teljes szívetekből, és teljes lelketekből?
Az Urat, a ti Isteneteket kövessétek, és őt féljétek, és az ő parancsolatait tartsátok meg, és az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és ő hozzá ragaszkodjatok
13,5 millió bírság az EZO.TV jósműsoráért
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 13,5 millió forintos bírságot szabott ki az EsoTV Magyarország Kft.-re az általa készített és több televíziós csatornán adásba kerülő EZO.TV című műsor miatt, mivel megállapította, hogy a vállalkozás agresszíven ösztönözte betelefonálásra a nézőket, és megsértette a szakmai gondosság követelményét – közölte a versenyhivatal az MTI-vel kedden. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!