Kezdőoldal » Ezotéria » Feng-shui » A taoizmusban a Yin (Női...

A taoizmusban a Yin (Női energia) miért számít sötét energiának?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ezt azt akarja jelenteni hogy a női energia negatív, sötét,rossz,rideg...? De miért?

#taoizmus #Yin Yang
jan. 10. 22:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 A kérdező kommentje:
És ezeket az eltérő dolgokat mi hozza létre,nem a természet? Nem az "univerzum" akarata hogy ezek az emberek létezzenek? Lehet hogy a természet így tökéletes ahogy van jóval és rosszal egyaránt de az már megint relatív hogy mit tekintünk jónak vagy rossznak...
jan. 11. 23:40
 52/123 A kérdező kommentje:
Akkor miért minősül rossznak ha a természet alkotta őket olyanná amilyennk?
jan. 11. 23:43
 53/123 A kérdező kommentje:
amilyenek
jan. 11. 23:43
 54/123 A kérdező kommentje:
Szóval nem értem..egy kicsit paradox azt mondani hogy a Tao a természetes dolgokat tekinti alapvetőnek miközben a "másság" is ugyanúgy a természet alkotta...
jan. 11. 23:52
 55/123 A kérdező kommentje:

"Swyer szindrómás emberek nem képesek petesejtet termelni."

Ez igaz,de például egy Turner szindrómás nő (egy X kromoszóma) sem képes petesejtet termelni de még sem fogod azt mondani hogy az illető nem egy nő....

jan. 12. 00:33
 56/123 Grimfox ***** válasza:

A természetben az ilyen dolgok hátrányosak, és az ilyen elváltozásokban szenvedők többnyire hamat elpusztulnak. Az ember szembemegy a természettel, és olyan eseteket is életben tart, amik maguktól nem maradnának meg. Nem, nem az univerzum akarja, hogy ők éljenek. Általában az ember akarja. De ha nagyon spirituális irányból akarod megközelíteni, akkor az érintett egyén karmája is okoz ilyen elváltozásokat.

A természet nem tökéletes, a természet dinamikus egyensúlyra törekszik. Ennek része, hogy a hibás dolgok kiszelektálódnak. Viszont a megváltozott, de erős dolgok elszaporodnak. A taoizmusban amit az "égiek akaratának" neveznek, az nem feltétlen ténylegesen az istenek szándéka. Inkább a dolgok rendjére utal. Az apály, és dagály egymást követik, a Hold fázisai változnak, az erős dolgok sokasodnak, a gyenge, beteg dolgok elpusztulnak.

A tao szerinti természetes, és az, hogy valami spontán következik be, nem ugyanaz. A tao szerint természetes lenne, ha az olyan emberek, akik betegen, elváltozással születnek meghalnának fiatalon(ahogy régen többnyire történt is), mivel ez a dolgok természetes rendje.

A turner szindrómás esetén egyetlen kromoszóma fejezi ki a nemi jelleget, és ez a női nemi kromoszóma. Viszont a belső nemi szervek teljesen fejlettek, és sok esetben hormonterápiával elérhető, hogy képesek legyenek teherbe esni. A Swyer szindrómások terápiával sem képesek teherbe esni, és a belső nemi szervek is különböző mértékben csökevényesek.

jan. 12. 01:52
 57/123 anonim ***** válasza:

Mondjuk véleményem szerint elég rosszul működik a természetes szelekció.

Hiszen rengeteg beteg ember tud szaporodni és meg is teszik.

Akár testi, akár mentális betegségről van szó.

Arról nem is beszélve hogy az emberi élet az érzékeken alapul és mégis nagyon kevés a jó tulajdonság összeségében az emberi genetikában. Mind külső, mind belső tulajdonságokat nézve...

pedig minden ember ösztönösen vonzódik a széphez, a jóhoz, az egészségez. Ehhez képest olyan emberek milliárdjai szaporodnak már akinek ebből semmijük nincs.

Bár valóban én bevallom hogy nagyon emberi szépség orientált vagyok, de nem hiszem el hogy az emberek többségét ez ennyire nem érdekli. Hiszen akkor nem lennénk most sem 8 milliárdan már.

Az emberi szépségből arányaiban rendkívül keveset adtak, ahhoz képest hogy ehhez mennyire vonzódik a faj.

A pszichés betegségeket végképp nem szelektálja az emberi faj, akkor én sem meg még sokan nem lennénk itt.

Szóval én így utólag röhögök mikor visszaemlékszem hogy mit tanultam a természetes szelekcióról. Élesben nem működik. Maximum a nagyon extrém eseteknél.

Maradjunk annyiban hogy a rossz karmának van hol teljesülnie ezen a bolygón.

jan. 12. 02:25
 58/123 anonim ***** válasza:

"Bár valóban én bevallom hogy nagyon emberi szépség orientált vagyok, de nem hiszem el hogy az emberek többségét ez ennyire nem érdekli."

Arról nem mi tehetünk hogy ennyire felületes vagy. Valószínűleg nem látod az emberek lelkét, csak a felületi burkát. Téged megtéveszt a külcsín. Valószínűleg ez is lesz a veszted, vagy már az is.

Ezzel azt is kimondod hogy ha megcsúnyul az illető, akkor eldobod mint egy rongyot. Akkor hol voltak az érzelmeid? Ha veled csinálnák ugyanezt, az hogy esne?

jan. 12. 02:34
 59/123 anonim ***** válasza:

"Az emberi szépségből arányaiban rendkívül keveset adtak"

Te a csúnyában vagy a furában se látod meg a szépet, nincs miről beszélni.

jan. 12. 02:36
 60/123 A kérdező kommentje:

"Viszont a belső nemi szervek teljesen fejlettek, és sok esetben hormonterápiával elérhető, hogy képesek legyenek teherbe esni."

Épp az,hogy nem.Hormonterápia nélkül épp hogy sosem fejlődnének ki rendesen a női belső nemi szervek egy Turner szindrómás esetében és még így is csak petesejtdonáció segítségével tud csak teherbe az esetek túlnyomó többségében.(Nem tudom ha vannak kivételek)

jan. 12. 06:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!