A taoizmusban a Yin (Női energia) miért számít sötét energiának?
Meg amúgy is rendellenesség amitől szomorú lettem mert mikor először hallottam arról hogy van olyan nő akinek tripla x kromoszómája van azt hittem ők a femme fatale szupernők(mert ugye vannak olyan nők akik egyszerűen születésüktől fogva extrém nőiesek, kevés is van belőlük) és ez csak nagyon jó dolog lehet... aztán kiderült hogy mégsem és ez gondot okoz nem nőiesseget. Szóval azt másban kell kereseni, egy megfoghatatlan dolog.
Mint ahogy a dupla y kromoszóma is gond és nem amiatt lesznek a férfias férfiak.
A dupla y-tól csak piszok agresszívak lesznek...
De ettől még a trilpa x lehet yin túltengés. Ha vakamiből túl sok van, az általában gondot okoz. Ha a test egyensúlya felborul, és túl yin, vagy túl yang lesz, az betegségekhez vezethet. Sokat olvastam ennek a rendészeréről, és elég bonyolult. Minden szervnek külön van saját egyensúlya, és a testnek, mint egésznek is van egy összegzett egyensúlya. Valamint a szellemnek, mint egységnek, és a test, és szellem egységének is van külön, és összegzett egyensúlya. A test állapotából, és a viselkedésből ki lehet találni, hogy merre billent ki, de az aprólékos részleteket csak hozzáértők tudják kibogozni.
Ha Swyer szindróma, az beteg testnek számít. Ha taoista szemszögből nézzük, akkor az embrionális korban túlzott Yin eltolódásból eredeztethető.
Az agy az elme otthona. Emellett az agyi struktúra képes változni, bár nem egyik napról a másikra. És elég erős behatásra van hozzá szükség.
"Ha taoista szemszögből nézzük, akkor az embrionális korban túlzott Yin eltolódásból eredeztethető."
Szóval akkor csak Yin-yang testnek minősül...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!