Kezdőoldal » Ezotéria » Feng-shui » A taoizmusban a Yin (Női...

A taoizmusban a Yin (Női energia) miért számít sötét energiának?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ezt azt akarja jelenteni hogy a női energia negatív, sötét,rossz,rideg...? De miért?

#taoizmus #Yin Yang
jan. 10. 22:01
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/123 anonim ***** válasza:
Változáson
jan. 13. 14:47
 112/123 anonim ***** válasza:

vagy mi van ha genetikailag lány (fizikailag minden rendben) vagy de nem érzed magad annak de férfinak sem hanem valahogy egyiknek sem de mégis mindegyiknek?

Abból lesznek azok akik azt vallják hogy ők genderless alienek, vagy a kék hajú lányok akiknek kint van a bioban hogy they/them 😂😂

Vegem van mikor kérdezik az emberektől hogy hogy szólíthatlak aztán jon rá a válasz hogy hát én a they/them-et preferálom 😂

Én is szeretem magamra felhívni a figyelmet toxikus közegből jövök, de ezzel? Hogy they/them vagyok? Nevetséges

jan. 13. 15:03
 113/123 A kérdező kommentje:
Szerintem az lett volna az ideális ha mi is "kifejlesztettünk" volna ilyen nem váltó képességet (mint egy bohóc hal pl).... megszabadultunk volna ettől a sok nemi sztereótípiától:)))
jan. 13. 17:11
 114/123 anonim ***** válasza:

Maradj már komolyan

Milyen nem váltó képesség?

Te csinálj magaddal amit akarsz, de az emberek többsége szeretne a saját nemében maradni.

Én meg aztán pláne, szerencsére kulsom és attitűdöm is pont megvan hozza hogy a nagyon nőies kategória legyek és élvezzem a nememet

És természetesen ferfiben is csak olyan tud tetszeni aki pont így érez.

Milyen nemi sztereotípia? Ha nőként Balkán kamionsofőr viselkedést akarsz űzni, senki nem tiltja meg, ha meg férfiként csillogó rózsaszín ruhára vágysz azt sem tiltja senki.

Attól még ne szólj bele abba ha vki élvezi a saját nemét.

jan. 13. 17:45
 115/123 A kérdező kommentje:

Természetesen mindenki azt csinál amit akar, én például egy femininebb férfi vagyok mégsem akarok nő lenni,nem korlátoz semmiben sem a nemem...

Ettől függetlenül a nemi sztereótípiák igenis léteznek,nekem is elég sok szenvedést okoztak annó: pl amikor azt kellett hallgassam (már családon belül fiúként),hogy neked mint férfi ilyennek meg olyannak kell lenned stb

A nem váltó képességet csak iróniának szántam:) De akkor is örülnék ha megszűnnek végre ezek az "elvárások". Felnőttként már azt csinálsz amit akarsz de gyerekként ki vagy szolgáltatva más emberek véleményének.

jan. 13. 18:09
 116/123 A kérdező kommentje:
Nekem konkrétan pszichológushoz kellet mennem,hogy segítsen helyre rakni az önértékelésemet....
jan. 13. 18:16
 117/123 anonim ***** válasza:

Arra hogy te feminin vagy férfiként, jelentsen ez bármit is, nem az a megoldás hogy legyen mindenki genderfluid...

ez az egész kérdésed nem is a taoizmusról szólt, hanem csak bizonygatni akartad minden percben hogy a hermafroditak normálisak, vannak nemváltó állatok stb...

Egy férfitől meg ha nőtől mindig is mást fog elvárni a társadalom, hiszen nagyon erősen különbözővé tesz minket a nemünk

És ez így van jól.

A világ, meg a nemekhez való hozzáállás nem fog megváltozni azért hogy neked jobb legyen.

jan. 13. 18:33
 118/123 A kérdező kommentje:

Egy férfitől meg ha nőtől mindig is "mást fog elvárni a társadalom, hiszen nagyon erősen különbözővé tesz minket a nemünk

És ez így van jól."

Szerinted így van jól,szerintem meg nem.Nagyon különbözőek vagyunk már nemeken belül is,nem minden férfi és nem minden nő egyforma,az adott "elvárásokat" meg mindig az adott egyén igényeihez/képességeihez mérten kellene alkalmazni.Ha én pl egyszerűen nem akarok valamihez érte ni ami mondjuk kifejezetten "férfi" dolog/munka a társadalom szerint akkor tőlem ne várja el senki majd megcsinálja más férfi helyettem akinek ez fekszik/illik a személységéhez/van érzéke hozzá és fordítva....

jan. 13. 19:05
 119/123 A kérdező kommentje:
Egyébként egy szóval sem mondtam hogy a hermafroditák normálisak csak arra akartam rávilágítani,hogy nem természetellenesek hiszen a természet hozta őket is létre még akkor is ha ez csak egy "hiba" a természet részéről.
jan. 13. 19:08
 120/123 anonim ***** válasza:

én is kinézetre nagyon nőies nő vagyok, szép popsi, kerek mellek, szép arc...

mégsem érzem magam nőnek, leginkább semminek sem, a viselkedésem sem nőies de nem is férfias hanem valahol a kettő között, emiatt az ismerkedés is nehéz mert hiába férfias a férfi nem úgy hat rám mint kellene, de hasonlóan vagyok a nőkkel is. szép szép tetszik a teste de nem tudok hozzá kapcsolódni mint nő. soha eszembe sem jutott ah gyereket kellene vállalnom, sőt már a gondolat sem tetszik h bennem valaki legyen. szóval kicsit olyan mintha elvesztettem volna önmagam. vagy valami rosszul sült el. valahogy sem a nőkkel sem a férfiakkal nem tudok rendesen kommunikálni.

tudom h miként kellene viselkednem milyennek kellene lennem mint nő, de ez olyan távol van tőlem hogy ihaj. mintha valami full semleges lennék

jan. 13. 19:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!