Mennyire reális a lapos föld elmélet? Ugyanis ba a föld geoid alakú, akkor a NASA fotóin miért szabályos gömb? Csak filozófia kérdés.
20.
Jó, ha ez így igaz, a bizonyítás pofonegyszerű. Valaki felenged egy ballont mondjuk 20 ezer méterre itt Magyarországon szép időben, és mikor a Nap elvben a Föld átellenes oldalán van - közbe élő videós kapcsolat mutatja, hogy ott déli szikrázó napsütés ragyog - és a ballonra szerelt kamerás távcső megmutatja, hogy nézd, csak, ott van a távolban a Nap! Szedjük össze a kísérlet árát!
Vagy mutasd meg Budapestről, tetszőleges magasságból a Himalája csúcsait!
Ennyit kell tenni.
Vagy: valaki menjen már el a lapos Föld szélére, oda, ahol azok az állítólagos 40 méter magas jégfalak vannak, könyörgöm, dobjuk már össze az árát, nem lehet olyan katasztrofálisan sok, én magam mondjuk 100 ezer forintot felajánlok!
Állandóan délnek megyünk, egyszer oda kell érnünk.
Piszok egyszeru, ha lapos a fold, mutassak meg az aljat. Ennyi az egesz.
A fold mint bolygo alakjarol es formajarol van jo par elmelet.
Maga a belso fold, amire szinten van elmelet es bizonyitek, inkabb mukodik geoid folddel, mint lapossal.
Maga az elemlet, nem baj, de olyan modon bizonyitani, ahogyan azt teszik, na az a csunya.
Van jo par buktato, van jo par laposfold elmelet, amiket olvastam ea videokat neztem, erdekesek.
Egy dolgot felejt el mindenki, s total kihagy az egesz elmeletbol, maga a vilagegyetemben, biologiai szinten is, a gomb az egyetemea forma. Vizsgaljon meg barki egy sejtet, atomot, stb, minm-mind terben, egyfajta gomb format fog felvenni.
Ha a fold lapos, akkor nincs 3D csak 2, ezaltal hol is lennenk??
Mar ez ugy ahogy van... erdekes.
Maga az a teny, hogy tavcsokeven lehet latni a bolygokat, melyek formaja gomb vagy gombhoz hasonlo, nem elegendo.
Maga az a teny, hogy a Hold milyen hatassal van a bolygonkra, szinten total ki van hagyva az elmeletekbol (vagy csak en nem talalkoztam vele).
Felesleges egymast mardosni a temaban. Amiota leteznek az elmeletek, sok viz folyt le a Dunan, az emberek ugyan ugy elnek, mint eddig, ugyan huztak fel Piramisokat csillagaszati pontossaggal es sorolhatnam, de inkabb nem teszem.
Mindenki azt hisz, amit akar, azt fogad el, amit el tud, amit kepes, ami az o valosagat igazolja vagy azt igazolni veli. Azert jok az ilyen elmeletek, mert ki lehet oket targyalni, de az a fajta marakodas amj itt megy, az mar turhetetlen.
Nem ertem, miert olyan nehez elfogadni mindket allaspontot?!
Egyik ezt hiszi, a masik azt fogadja el, vitanak helye nincs.
Inkabb osszatok meg a nezeteiteket a temaban vagy valaszoljatok a kerdezonek es ne egymasba marjatok.
En szemely szerint a belso fold elmeletet jobban el tudom fogadni - amit mar irtam is - valaki pl azt nem.
A vilagunk ilyen, igy epul fel, tobb nezet, tobb lehetoseg, megismerni vilagunk es annak mukodeset.
"ba a föld geoid alakú, akkor a NASA fotóin miért szabályos gömb?"
Nagyon egyszerű!
A Föld sugara az Egyenlítőn 6378 km,
. a sarkokon 6357 km.
Ez a különbség több tíz km-ről sem látszik.
"Ennyit kell tenni.
Vagy: valaki menjen már el a lapos Föld szélére, oda, ahol azok az állítólagos 40 méter magas jégfalak vannak, könyörgöm, dobjuk már össze az árát, nem lehet olyan katasztrofálisan sok, én magam mondjuk 100 ezer forintot felajánlok! "
Ismetelgeted a Himalajat, nem ertetted a logikat a Karpatos peldamban: ha mar egy 2000-es hegynel is elofordul, hogy egy varosbol csak nagyonnagyon ritkan latni, milyen logika alapjan tudod kizarni, hogy egy tobbezer km-re levo 8000-est sem lehet egyeb tenyezok miatt latni?
Az elmegyek a Fold szelere felvetessel az a gond, hogy milyen eszkozzel-modszerrel tartod az iranyt? Iranytu? Honnan tudod, hogy nem manipulaljak a viselkedest, vagy termeszetes modon ugy mukodik, hogy korbe-korbe vezet? Csillagok allasa? Megint, honnan tudod, hogy tenyleg ugy allnak es mozognak, ahogy az leirtak a tudosaink?? Ugye tudod, hogy csillagokat kozelrol meg a hivatalos sztori szerint sem latott ember!
En nem vedem a lapos fold elmeletet, csak probalok kuzdeni a butasag ellen, amikor emberek keszpenznek veszik valakinek a kijelenteset, mert a teveben latjak, illetve nagyon igenytelenek a sajat ervelesukben.
Kene onalloan gondolkodni, ennyit kene tenni.
"Egy biztos. Én néha szoktam repülőgéppel utazni és olyan magasságból is már látható a Föld görbülete tiszta időben ahol az utasszállítók járnak és főleg az óceánok felett."
Honnan tudod, hogy nem az ablakuveg torzitott? Vagy neztel mar ki repulobol egy zaratlan resen at?
Mi az a fizikai erő, ami nem gömb alakba húzta össze a Föld anyagát? Ha a Föld lapos, miért hat mindig függőlegesen a gravitáció, amikor annak az erőnek a tömegközéppont felé kell mutatnia, ami csak gömb alaknál lehet egyforma az egész felszínen? Ha a Föld lapos, hogyan mérhetik meg ugyanazt a rengéshullámot (földrengés, vagy komolyabb robbantás után) egymás után többször is? Ha lapos, hogy mehetett körbe?
Meg még egy csomó más kérdés. A lapos bolygó csak kérdéseket vet fel, semmit sem magyaráz meg. Általános iskolás ismeretek közé sem fér be. Jó dolog a szkepticizmus, de amikor valaki bizonyítható, tapasztalható, megtanulható, logikailag összefüggő dolgokban kezd kételkedni, az az őrülettel határos, és ha eljut valaki arra a szintre, hogy a világunk működése hamis alapokon nyugszik, és egy összeesküvés eredménye, akkor paranoiáról beszélünk, ami egy létező, BNO kóddal rendelkező, elég súlyos betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!