Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mennyire reális a lapos föld...

Mennyire reális a lapos föld elmélet? Ugyanis ba a föld geoid alakú, akkor a NASA fotóin miért szabályos gömb? Csak filozófia kérdés.

Figyelt kérdés
2017. dec. 22. 15:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
78%

"Minek a gorbulete? A Foldnek, avagy a horizontnak, utobbi betudhato lenne a felhok "gorbe" elhelyezkedesenek is, nem?"

Igen, a felhők "görbén helyezkednek" el. Mert gömbölyű a Föld.

"Mi van, ha kikapcsoljak??"

A Napot? Ne haragudj már, te hülye vagy? De jó, mutasd meg egy videó felvételen, amint kikapcsolják. Megnézzük az időpontját, és mit ad isten, lesz olyan hely, ahol az adott időpontban meg "be lesz kapcsolva". Vagy több Nap van?

És az évszakok, és a Nap deklináció változása az év során? Ja, úgy van bekapcsolva.

"Ezek szerint te sem utaztal sokat. Ahol en szulettem, szep idoben latni a par szaz kilometerre levo Karpatokat."

HIMALÁJÁT - mondom.

"De csak szep idoben, maskulonben csak kek horizontot latsz. Bukarestbol nagyon ritkan ellatni a karpatokig, de az nagyban fugg homerseklet/paratartalom/fenyviszonyoktol, nagyon ritka jelenseg."

HIMALÁJÁT! Ne Bukarestből a Kárpátokat.

"Nem folytatom tovabb, de az erveid szuklatokorusegrol (nem szoviccnek szantam) tanuskodnak. :D"

Persze, én vagyok szűk látókörű, nem az aki a kikapcsolt Napról beszél.

Nálad viszont valami ki van kapcsolva.

2017. dec. 22. 20:36
 12/66 anonim ***** válasza:
71%

"de logikusan vegiggondolva, nem tudod leellenorizni"

Le lehet ellenőrizni, de ez nem egy faék, tanulni kell hozzá. Aki megtanulta a természettudományos alapokat, annak evidens, hogy a Föld geoid.

"Fontosabb, hogy a mindennapokban a media altal hirdetett nagy igazsagokkal szemben legy picit gyanakvobb es ne legy birka."

Köszi, majd egyszer talán felnövök, így 42 évesen, te nagy tanító.

2017. dec. 22. 20:39
 13/66 anonim ***** válasza:
24%

# 8/10 Látszik a görbület a videón. "

Menj el szemészhez !

[link]

33km-esen sem látni semmit, pedig ott már nagyon kellene görbülnie

A Focault ingát megmagyarázták a lapos föld hívők olvass utána, hőmérsékletfüggő. Te sem fogsz kimérni 24 óra alatt egy elfordulást mert a mérési hibahatár nagyobb. Akkor meg !?

" de logikusan vegiggondolva, nem tudod leellenorizni, mert max olyan elmeleteket alkalmaznal, amiket suliben vertek a fejedbe, es amelyeket egyenkent bizonygatni nem lenne eleg egy emberelet."

Így van ! Semmilyen kézzelfogható kísérlettel nem tudod igazolni sem azt, hogy gömbölyű a Föld sem hogy lapos.

2017. dec. 22. 20:40
 14/66 anonim ***** válasza:
70%

13.

Más kimagyarázni és más bizonyítani. A lapos föld hívők magyaráznak és ha bizonyítékot tesznek eléjük, akkor a legvégső esetben azt mondják, hamis.

Mint pl. ki van kapcsolva a Nap meg a Hold.

Bármelyik amatőr csillagász megmutatja neked a Föld forgását és keringését, a saját szemeddel fogod látni.

Évszakok, miért éppen ezekben a napokban leghosszabbak az éjszakák? Na, erre valamit?

2017. dec. 22. 20:51
 15/66 anonim ***** válasza:
14%

Egyrészt, miért kéne 33 km magasan görbének lennie? Másrészt, nézd már meg, mennyit torzít a kamera!!! Erről a felvételről bármit meg lehet állapítani, csak épp a Föld görbületét nem (merthogy az optika össze-vissza görbíti a képet).

Harmadszor, nézd már meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=P5_GlAOCHyE

Ez a felvétel jóval magasabbról készült, mint 33 km, és még itt sem túl nagy a görbület.

2017. dec. 22. 20:58
 16/66 anonim ***** válasza:
38%

Más bolygók is gömbölyűek:

https://www.youtube.com/watch?v=qYEfjwhhf9k

Tudom, persze, oda van vetítve.

2017. dec. 22. 21:00
 17/66 anonim ***** válasza:
0%

Ilyet akár a saját szemeddel is láthatsz, némi türelem kell hozzá:

https://www.youtube.com/watch?v=UNiNJC3UHIo

2017. dec. 22. 21:03
 18/66 anonim ***** válasza:
31%

[link]

Felvet némi gyanút (a lapos föld elmélet), hogy valóban mi is az igazság. :(

2017. dec. 22. 22:49
 19/66 anonim ***** válasza:
81%

Aha, értem. Tehát a NASA el akarja hitetni, hogy a Föld gömbölyű, ki - be kapcsolja a Napot, Holdat, csillagokat tesz az égre és vesz le onnan, meghamisít minden kutatási eredményt.

Csak két egyforma űrfelvételt nem tud kiadni a Földről, hanem véletlenül, figyelmetlenségből 68 különfélét.

Puff, kész, meg is buktak.

2017. dec. 22. 22:53
 20/66 anonim ***** válasza:

[link]

Valami ilyesmit állítanak a lapos földesek. (Én úgy vagyok vele, hogy vagy Lapos, vagy Geoid alakú. Valamelyik. Nem tudom, mivel nem jártam a világűrben. :D)

2017. dec. 22. 23:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!