Ki/mi az az én? Lejjebb jobban kifejtem
"Nagyon sok mankó létezik amelyikkel megtalálhatod végső önmagadat. Viszont meg kell tanulnod őket helyesen használni."
Azt hiszem ez egy jó megfogalmazása pl. a filozófiának. Persze minden világnézet mankó az élethez.
"Indulj ki abból, hogy mi nem vagy... A tested biztosan nem, az hét évente a legutolsó sejtig megújul, teljesen kicserélődik"
Ez tévedés, itt egyszerűen definíciós problémáról van szó. Nem az testrészeid vagy hanem ezeknek rendszere, ami összességében alkot téged. Lásd Thészeusz hajója paradoxon: ha egy hajó minden részét kicserélik az idő folyamán, az még ugyanaz a hajó?
"A gondolataid, a világképed számtalanszor átalakult folyamatosan, de te egyik sem vagy"
Ha jól értem ez azt jelenti hogy a gondolkodás megbízhatatlan. Akkor honnan tudod hogy bármely következtetésed helyes?
"Az egyetlen ami végig jelen van, az a tudatosság, ami viszont személytelen."
Ez számomra értelmezhetetlen mert ha jól értem amit tudatosság alatt értesz az valami olyasmi ami nem létezhet önmagában, a világot érzékszervekkel, önmagunk figyelését gondolatokkal érzékeljük. Én ezt alapján úgy látom hogy a tudatosság a tapasztalás vagy gondolkodás egy módja, nem azoktól független.
Mi az ami nekem van ?
-Testem amiben élek
-Lelkem ami az információkat gyűjti, és ami időnként boldog vagy szomorű
-Felsőbb énem aki kapcsolatban áll a kozmikus létezőkkel és segíti a fejlődésemet
-Tudatom ami szükséges a létezésemhez
-Egóm ami segít abban hogy létezzek és érvényesüljek a földön
A válasz a legtömörebben valahogy így hangozhat: Én vagyok a létező, az egy aki van, aki mindig is volt és mindig is lessz. Akinek sem születése nincs, sem halála mivel örök létező, én vagyok az örök jelenlét, az erő ami minden istent és teremtett létezőt összefog. Én vagyok az aki álmodja a világot. Én vagyok minden ami volt van és lessz. Egy örökké létező szabad Jelenlét vagyok, a jel ami Jelen lehetünk. A Forrás.
A lélek, ami valójában vagy, s a szellem, akinek most gondolod magad.
A lélek a (földi fogalmakkal élve) örökké létező, amely testet öltések sorozatával tapasztalja meg a teremtett fizikai világot. Minden egyes testet öltés alkalmával magára húz egy személyiséget (szellemet), ami csak az adott testhez tartozik, s mellyel annak halála után ő annyival több lesz. Így, s a különböző életek alatt véghez vitt tettek, események által fejlődik, s lesz egyre tapasztaltabb, egyre bölcsebb.
Tehát a lélek, aki valójában vagy, a felsőbb éned. S akivel most azonosítod magad, a mostani személyiséged, a szellem. Amíg testben létezel, ideiglenesen elfelejted mindazt, aki voltál és vagy, s tudatod csak a jelenlegi személyiségedre fókuszál. Ám minél fejlettebb már a lelked, annyival kevésbé van mélyre süllyedve benned ilyenkor az igazság, így a testi élet alatt annyival könnyebb erre rájöjj, s ezt tudatosítani magadban. A tested már nem te vagy, csupán használod erre az egy fizikai életre. A szellemed sem teljesen te vagy, csak az vagy, az adott fizikai élet alatt. Ám míg a testedet itt hagyod, annak halála után, s az elenyészik, a szellemedet magaddal viszed és magadba építed, örökké a tiéd marad, s te már örökre az is leszel, ahhoz hozzáadva, ami már addig voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!