Amikor a kávézóban egy laktózmentes akármit kérek mindig furcsán néznek, pofákat vágnak (lejjebb kifejtem miért). Mit mondjak hogy ne tegyék?
Amikor közlöm hogy egy forró csokit szeretnék laktózmentes tejből, mindig jön a pofavágás, mert hogy a forró csoki porban van laktóz, még akkor is ha mondom hogy az nem baj. Ennek az az egyszerű oka van hogy egy pohár sima tej meghajt, de egy kevéstől semmi bajom nem lesz.
Mindig megkapom a szájhúzgálást, beszólásokat, pofákat vág az eladó, stb stb.
Tudom hogy kötelessége figyelmeztetnie ha esetleg tényleg halálosan allergiás lennék (amivel semmi baj nincs), DE! elmondom nekik a helyzetet és még ezután is a grimaszolást kell látnom állandóan.
Ugyan, Magyarországon, ha nem vérzik, nem végzetes, akkor csak legyintenek rá.
Nekem ekcémám/kiütésem van bizonyos ételektől, egyik a tej. Barátom anyukája sajnos alig tudta megérteni, felfogni, ráadásul amikor kesztyűben mosogattam, takarítottam otthon, úgy nézett rám, mint valami ufóra. hiába magyaráztam el, hogy az ekcéma miatt fel van repedezve az ujjam és ha vegyszerrel érintkezik, az nemcsak fájdalmas, hanem szétmarja még jobban a kezem...
Sajnos bármit csinálsz, az emberek többsége úri hóbortnak fogja fel ezt.
külöben érdeklődve várom hogy mikor döbben rá a magyar társadalom a hogy tej és semmilyen tejtermék, az nem kaja.
Írnom kellene egy könyvet
a Beszopatott Nemzet címmel
egy múúú tehénnel aki fuck you-t mutat a patájával a borítón.
Meg is írom megyek heló.
Magadnak csinálsz problémát.
Ha utána kiegészíted azzal, hogy nem baj, kevés nem számít, akkor mi a p-csának az egész felhajtás?
Ha a végeredmény úgyis ugyanaz, hogy megiszod.
Akkor annyi lényege van, hogy ismeretleneknek terjeszted a kórképedet?
Buszsofőrnek is elmondod?
Amúgy meg az ember alapból úgy van összerakva, hogy mire felnő, nem termel a szervezete hasítóenzimet, ezért az az általános, hogy sok tejtől normál egészséges embernek hasmenése lesz. Tehát ilyen szempontból az emberiség felnőtt részének úgy 90%-a laktózérzékeny.
Ezt sokan, úgy kb a magukat laktózérzékenynek mondó emberek 99%-a nem tudja, és elkönyveli magát érzékenynek, pedig csak rendesen, mint más, nehezen tudja megemészteni a laktózt.
És itt jön a válasz a kérdésedre, aki ezzel dolgozik, élelmiszerekről tanult, ismeri, mit hogy emészt, vagy nem emészt meg a szervezet, annak egy olyan laktózérzékeny, aki kicsit az, de kicsit nem, az csak egy hipochonder, felvágós, taigetosz pozitív ember.
Remélem, segítettem, további szép napot! :)
(Azt azért még így zárójelben hozzáteszem, hogy pont a "divetbetegség" -nevezzük így- miatt már egy alsó kategóriás kávézóban is tök alap a laktózmentes tej, és teljesen megszokottá váltak az ilyen vendégek.
Úgyhogy aki ott dolgozik annak ezt be kell kalkulálni, és ezzel dolgozni.
Az meg hogy magában egy életképtelen feltűnősködő gyökérnek gondolja a vendéget, az nem ülhet ki az arcára, különben nem oda való.
Az olyan ember ha vendéglátásban akar dolgozni, menjen konyhára, ahol nem találkozik a vendéggel, ott lehet qrvaanyázni. De a vendég felé ez nem érződhet.
Szóval a kérdésedre összességében kb ugyanaz a válasz, mint amiért pl most nyárra sok balatoni étterem ki se nyitott: Nincs profi szakember.
Aki ilyet csinál, így áll hozzá, az amatőr.
Csak hát manapság egy vendéglátó egység kénytelen felvenni mindenféle betanított munkást, és annak is örülnek, ha viszonylag munkaképesen egyáltalán beáll valaki dolgozni.)
Az előzővel értek egyet, ma már ennek alapnak kell lennie. De ugye, ismerjük az embereket, sok bunkó, értetlen van köztük.
Az most szerintem mindegy, hogy a felnőttek rosszul emésztik a tejet s mi mennyire egészséges, az emberek zöme folyton eszik egészségtelent, irreális folyton előhozni a témát, akkor is, ha máshol van a fókuszpont. Megjegyezhető zárójelben, de nem ez a lényeg itt.
Aki szerint pedig úgyis mindegy, kevés vagy sok laktóz, az nem ért hozzá. A kérdező leírta, hogy nem, nem mindegy.
Kicsit komplikál s tolerálnék egy kis értetlenséget, de vendéglátó egységben a pofavágás iszonyúan nem professzionális, nem kedves s eléggé szembemegy azzal, amit az ember elvárna.
5-ös, engem a normál tej hajt meg, most akkor kérjem ugyanúgy simán mint mások és szenvedjek, csak mert ahogy mondod "magamnak csinálok problémát, mert egy pohár tej úgyis mindegy", ahelyett hogy kérjem laktózmentes tejből?
Ja és nem úgy megyek oda a pulthoz, hogy "laktózmenteset kérek mert a sok tej megfosat", de múltkor elkezdett velem vitázni emiatt az eladó, mert hogy ő laktózérzékeny és jobban tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!