Amikor a kávézóban egy laktózmentes akármit kérek mindig furcsán néznek, pofákat vágnak (lejjebb kifejtem miért). Mit mondjak hogy ne tegyék?
Amikor közlöm hogy egy forró csokit szeretnék laktózmentes tejből, mindig jön a pofavágás, mert hogy a forró csoki porban van laktóz, még akkor is ha mondom hogy az nem baj. Ennek az az egyszerű oka van hogy egy pohár sima tej meghajt, de egy kevéstől semmi bajom nem lesz.
Mindig megkapom a szájhúzgálást, beszólásokat, pofákat vág az eladó, stb stb.
Tudom hogy kötelessége figyelmeztetnie ha esetleg tényleg halálosan allergiás lennék (amivel semmi baj nincs), DE! elmondom nekik a helyzetet és még ezután is a grimaszolást kell látnom állandóan.
Sokan, akiknek nincs semmilyen ételintoleranciája és nem kell valamilyen speciális étrendet tartania, azon azt hiszik, hogy ezek csak új keletű hóbortok.
Én vegetáriánus vagyok, mert nehezen emésztettem a zsíros ételeket, többször kihánytam a húst, de már undorodom is tőle. Étteremben nekem se könnyű, pofákat vágnak a pincérek.
Ha tudod hogy ilyen problémád van akkor a nyavalyának mész ilyen helyekre ? Keress olyan kávézót, fagyizót, presszót, cukrászdát, tudom is én ahol meg tudnak felelni az elvárásaidnak és az étlapon, itallapon ott vannak a tejmentes dolgok.
Én sem hivalkodok a fagyizóba, meg kötözködök mikor nagyon jól tudom, hogy főzött fagyit árul.
Mi azon a kötözködés, hogy laktózmentes tejet kérek? Pont az eladó kötözködik.
Sőt, akármilyen furcsa dolgot kér, illene pofavágás nélkül kiszolgálni a vendéget.
Igen, én is más helyet fogok választani.
Pl mondd ezt: Kérem, amennyiben nem okoz gondot, nagyon fonts lenne számomra egészségügyi okokból, hogy laktózmentes legyen a hozzáadott tej. Megtenné kérem, hogy figyel erre?
Magyarázatként hozzáteheted:
Kis mennyiség még nem zavar, ami a porban van.
Egyébként mondhatod így is: Elnézést, nagyon szégyenlem, de egészségügyi okokból laktózmenteset kell kérjek, megoldható lenne?
Ha erre is húzza a száját, kérdezd meg, miért.Többet nem fogja.
Most mi a baj??? Hogy szólnak, hogy a porban is van laktóz? Ez a normális, hogy szólnak.
Nyilván azért néznek furcsán, mert nem értik, hogy a tej miért gond, de a porban lévő miért nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!