A laktózmentes termékek mennyire egészségesek?
Senkire sem ártalmas, akinek viszont muszáj ezeket fogyasztania, kifejezetten hasznos.
Aki nem tejcukor érzékeny, azért szerintem fogyasszon teljes értékű tejtermékeket.
Senkinek nem _muszáj_ ilyet fogyasztani. Persze nem szólok meg senkit, aki azt teszi, hipokrita is lennék, édességeket eszem eritrittel, mert nem eszem normál cukrot :D Sőt, nem eszem laktózt (max. nyomokban), de kókusztejet iszom. Igaz, azt nem a tej pótlására, csak mert finom. Amikor elhagytam a tejet, évekig nem ittam semmi tejre emlékeztetőt, ott a víz, enni pedig millió étel. Természetesen máshogyan is lehet és nekem könnyű, mert saját választás volt, nem kényszer. Egy kedves alapanyagot kitépni az étrendünkből, az bizonyára durva, bár én azt is megjátszottam, annyira mégsem lehetett fontos.
A fő kérdésre nem tudom elég jól a választ, de gondolom, valamivel jobbak, mint az eredetiek, elvégre laktózmentesek. Ez sokaknál különbséget jelent, de aki nagyon érzékeny rá, annál ég és föld. Nem tartom őket a legjobb ételeknek, bármikor inkább használnék finom házi tojást (egyes körökben gyakran használják tejtermékek pótlására) vagy kókusztejet, de aki nem ilyen finnyás... Nos, az jobb, ha nagyon alaposan utánanéz, tényleg nem merültem el mélyen a témában, mivel sosem ennék ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!