Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kinek van igaza ebbe az...

Kinek van igaza ebbe az ősrobbanás vitába?

Figyelt kérdés

Barátommal beszélgettünk hétvégén és az ősrobbanás is szóba került, mely heves vitába torkollott. Én mondtam, hogy ez egy nagy félrelépése a tudósoknak, mert a semmiből nem keletkeszhet ez a végtelen nagynak tűnő világegyetem. A semmiből amúgy se keletkezik csak semmi, ráadásúl nem áll össze rendezett dologgá a káoszból semmi és az hogy mi tudatos lények vagyunk egy rendezett világban az nem lehet egy ősrobbanás miatt.

A barátom szerint viszont másmiatt mondják a tudósok hogy ősrobbanás volt. Szerinte ez egy tévedés. A semmiből egy kis pontból nem keletkezik minden, de ők nem azért mondják ezt, mert ebbe hisznek, hanem hogy ezt kommunikálják le a hétköznapi embereknek, hogy meglegyen a tudósok presztizse, ne nézzék őket butának és ne higyjenek a mágiába meg ezotériába.

Szerinte nem mondhatják aszt, hogy semmit se tudunk, mert nem lenne hitelük a tudósoknak. Aszt mondanák az átlagemberek, hogy már pár száz éve van fizika és még se tudjuk hogyan jött létre a világ. Valamit mondani kell, hogy értelmesnek gondoljuk a tudósokat a másik meg az, hogy így elvegye a vallás és a spirituális világ keresését. Azt kéne mondani, hogy Isten vagy egy felsőbb inteligencia teremtette a világot tudatosan így, hiszen magától nem lesz semmi, nemhogy galaxisok meg emberek, de ha azt mondanák, hogy Isten teremtette, akkor az emberek elfordúlnának a tudósoktól és a babonák meg ezo tv-félékbe hinnének és nem értenék meg, hogy van aranyközépút is !

Így a cél szentesíti az eszközt képpen elterelik a figyelmet a vallásokról vagy pedig nekem van igazam és a akadémikusok baklövése az ősrobbanás elmélete ?

2014. jún. 17. 15:20
 71/92 anonim ***** válasza:

Tudományos kategóriában kérjük mellőzni a térítést.

Az ilyet a vallás kategóriában írjad.

Köszönjük.

2019. júl. 13. 15:12
 72/92 anonim ***** válasza:
17%
Halljátok emberek !!!!!!!! Most eléggé morcos vagyok ! Tényleg kitöröltétek amiket írtam ??! Van a képeteken bőr ? És miért ? Mert hogy ISTENRŐL írtam ? ... Egyébként rengeteg témát érintettem , nem véletlenül !!! És ami még fontos , hogy írtam az úgynevezett "offolásról" is ... azt elolvashatnák azok akiknek nem tetszett hogy ISTENRŐL ÍRTAM ! Mert ugyanis ha egy kerettéma meg van adva , azzal nincs semmi gond . De ha kizárólagosan , falakat felhúzva egy témáról akartok beszélni , az beszűkíti az ember elméjét , és ezért is tartunk itt ahol tartunk sajnos a világban !Másrészt pedig elzárjátok az emberektől a célt , hogy eljussanak a végső igazságra !!! Akkor minek ez az egész gyak.kérdések .hu ??? Minek ? mi értelme ? Itt valami másról lehet szó ezek szerint ! mi ez valamiféle teszt ? Vagy mi ? Ha nem akarjátok elfogadni az igazságot , akkor tényleg nem értem hányadán állunk . Körbe körbe futkostok mint a mérgezett egér , de a végső választ nem vagytok hajlandóak elfogadni ... szerintem ti nem akrjátok a végső választ , hanem csak okoskodni , vakon futkozni ide oda ... mire jó ez ? Hát egyértelműen látszik hogy ezen a gyak.kérd.hu-n 2 féle fő csoport van , akik keresik az igazságot , és akik össze vissza okoskodnak meg unalmukban mindenféle torz elméleteket állítanak fel . Egyébként egyik témából következik a másik , és így szépen kapcsolódási pontok mentén haladva tárják fel az igazi értelmiségiek az igazságot ! ez így működik . De ennek evidenciának kellene lennie minden ember számára . Igen korlátolt beszélgetések lesznek így és SOHA NEM juttok el "a " pontból "b " - be , ahogy azt a példa mutatja , és nem csak ebben a kérdéskörben ! Ez mindenkinek egyértelmű aki nincs beszűkülve ! De ti irányított beszélgetéseket szeretnétek , persze ebből mit sem látnak akik max az orrukig látnak :) ti tudjátok ... de eljön az idő hogy számot kell majd adni az életedről ISTENNEK ! Lehet hogy a következő levegőt már nem tudod beszívni a tüdődbe , lehet hogy még vagy 100 évet élsz , ezt csak ISTEN tudja , de mint mondtam eljön az idő . Amíg itt vagyunk a földön van lehetőség a megtérésre , ... utána már nem lesz . " Ha kérdésed van ne a válaszba írd " - mondja a szabályzat , de szerintem elég nagy %-ban ezt nem tartja be senki , még a beszűkültek sem . És egyébként a "offolásra" való szankciót sem . De a párbeszédben kell hogy legyen kérdés is :) ! Nem ? akkor ? Folyamatosan nyissunk új kategóriákat a kérdésekkel ! Ez a cél nem ? Ezt akarják a beszűkültek . De akkor kis "szigeteket" hoztok létre , amelyek olyan szinten beszűkült meddő beszélgetések hogy nem tudom hogy sírjak vagy nevessek ?! Inkább nevetek :) ! a másik totál értelmetlen szabály : " Ne a válaszokra válaszolj " Látszólag értelmes , de közben mégsem ! :) Hehe :) miért ne lehetne válaszokra válaszolni ? Ahogy kérdésre kérdéssel felelni . De ezeket hiába is magyarázom... tudom jól . Nincs értelme ... azért megpróbáltam hátha átjön valami , és megfog valakit , hogy végre felnyissa a szemét bizonyos dolgok iránt , például az IGAZSÁG témájában ! ... Ja , és milyen elgondolás alapján ítéled te meg moderátor , hogy egy válasznak van e köze a kérdéshez ? Csak költői kérdés volt - nyilván beszűkült elgondolás alapján . Még hogy moderátor ? :):):) Nem a személyed ellen irányul ez a kissé csípős stílus kedves moderátor , hiszen nem is ismerlek , de próbáld meg elolvasni többször az írásaim , ( onnan ismered meg hogy általában sokat írok , meg jellegzetes az írásmódom , nem azt szajkózom amit a tömegtompulás. És ISTEN mindig szóba kerül !a legkülönbözőbb kérdéskörökbe írok ... mindenhova , mert az igazság mindenhová beilleszthető végcélként , és az emberiségnek az igazságra van szüksége , és hogy arról ne csak beszéljen , hanem megélje ! ) ha akarod ,és gondolkozz - gondolkozzatok el...mert ez a manipulatív tompulat ami mellesleg behálózza az egész médiát meg mindenféle közösségi oldalakat és a különböző komment felületeket , valami borzalom ... remélem azért nem töröltétek ki , hanem át tettétek amit leírtam múltkor ... na ennyi ... Az ÚR JÉZUS vezessen el az igazságra benneteket és irgalmazzon nektek !
2019. júl. 14. 10:40
 73/92 anonim ***** válasza:
0%
Szóval akkor nem volt semmi az ősrobbanás előtt ? Akkor mi robbant ? És Hogy lett az első élő sejt ? És ha az ember valaki , akkor a valamiből ugyan hogy jöhetett létre ? Hogy jön létre egy hangszóróból Gipsz Jakab ? Valakinek lennie kellett hogy valakiket létre , életre hívjon . És akkor ebből következik a kérdés hogy Ő hogyan lett ? Nem lett mindig is volt ! Ő az örök VAN ! Mert az időn , téren ,és anyagon felül létezik ! Ő ISTEN . Akár elfogadjátok akár nem ez az igazság . Vagy tudsz jobbat ? Nem azért írom mint ha kételkednék , hanem hogy ráébredjetek hogy meddő a fejtegetésetek , mert nem keresitek az igazságot , hanem OKOSKODTOK , de a negatív egótok nem engedi hogy igent mondjatok az igazságra ! Szent Ágoston : " Higgy hogy érts , érts hogy higgy "
2019. júl. 14. 10:59
 74/92 anonim ***** válasza:
0%
A tudomány nem mond ellent a hitnek !!! Mivel mindkettőt ISTEN teremtette ! Csak az áltudományos gonosz tévelygések mondanak ellent a hitnek és mindennek ami igazság !
2019. júl. 14. 11:01
 75/92 anonim ***** válasza:
17%
Egyébként nem tudom hogy egyáltalán volt e ősrobbanás ! Elég viccesen hangzik , de nem tudom . Van olyan aki tudja ? Bizonyíték ? arra viszont van bizonyíték hogy ISTEN mindenek teremtője : milyen csodálatos rend uralkodik az egész világ mindenségben ! Nézz körbe a természetben merülj el ( de ne imádd ! ) hogy hogyan működik , és akkor még az emberről nem is beszélve !!! A legnagyobb titok ISTEN után az ember ! Tedd le az egót és fedezd fel hogy van egy MINDENHATÓ Teremtő aki ezt az egészet létrehozta és aki téged formált az anyaméhben !
2019. júl. 14. 11:10
 76/92 anonim ***** válasza:
0%
Mármint az ősrobbanás hangzik viccesen :) Mond ki lassan : ŐŐSSRROOBBAANNÁÁSS ! :) Ne mond hogy nem vicces ... de lehet hogy volt nem ez a lényeg ! Ébredjetek már fel !
2019. júl. 14. 11:11
 77/92 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom hogy az ősrobbanás ( ha volt ) ki zárja e ISTEN létezését ? Nem tudom hogy ISTENNEK volt e ilyen tevékenysége , hogy "robbantott" , elég tompa kifejezés , de nevezzük így , a lényeg hogy eléggé szépen helyére került minden a világmindenségben ! Ha csak egy szemernyit közelebb lennénk a naphoz szétégnénk ! Ha csak egy picit távolabb mehgfagynánk a másodperc tört része alatt ! Valaki nagyon pontosan megtervezte ezt az egészet az biztos ! Valaki , Aki mindent megelőzően volt ! De nem lehetett máshogyan mint hogy mindig is volt , de akkor lesz is , de ezek szerint , nem is használhatjuk rá a "volt" és a "lesz" szavakat , mert az időn felül kell hogy álljon , mivel az idő is teremtmény !!! Jó reggelt kívánok az álmos szemeknek !!!
2019. júl. 14. 11:24
 78/92 anonim ***** válasza:
0%
... " Tudományos kategóriában kérjük mellőzni a térítést . Az ilyet a vallás kategóriában írjad . " ... Ne haragudj de ezt nem tudom megállni hogy erre ne reagáljak újfent szókimondóan : Orbitális primitív duma ez !!!:) Ez a te szegénységi bizonyítványod , meg azoké aki vagy akik ezt kitalálták és egyetértenek ezzel , meg a szabályokkal a gyak.kérd.hu-n ! A tudomány nem mond ellent a hitnek értse már meg mindenki ! És ez még vita téma ? ... hihetetlen . Mi az hogy tudomány kategória ??? :) Akkor azt nem szabod meg milyen és konkrétan hány szót lehet használni ebben a témában ? Tudod mint amikor a játékteremben a géppel játszol ! ... Tessék írja meg valaki mi az hogy tudomány kategória , ebben az esetben hogy kell ezt értelmezni ?Egy mindenre kiterjedő és körülfont szabály rendszert és definíciót alkosson erre a moderátor ha akkora okoska . Tudod mit ? Írd meg nekem mit jelent számodra az hogy tudomány ? Egy definíciót , vagy egy megfogalmazást , fejtsd ezt ki . És hogy mi a hit , és mi az ISTEN hit ... A tudomány szerinted egy a múltban végbement dolog ? Vagy akkor ezek szerint létezik folyamatosan bővülő tudomány ? Hogy van ez ? Ugorjunk fejest ebbe a témába , gyerünk ... előre ! Vesézzük ki ezt ! Nem akarok előre minden lapot kijátszani , de van egy s más még a tarsolyomban . Ha nem beszélünk ISTEN hitről , csak alapjáraton hitről , akkor ellentmondás van a hit és a tudomány között ??? ... Várom a válaszokat , kérdéseket .
2019. júl. 14. 12:39
 79/92 anonim ***** válasza:
0%
Kinek van igaza ebben az ősrobbanás vitában ? Visítok ezen a kérdésen , de tényleg a hasam fogom és nem vagyok egyedül ezzel !!! Mostanra elolvastam az összes kommentárt ezzel kapcsolatban .. hu - húúú ,hát azt kell mondanom hogy azért jelen van korlátoltság jócskán ! Phuhúú ... azta mindenit neki ! :) Elmondok egy titkot : Soha nem jöttök rá semmire sem ebben a kérdésben , sem pedig semmiben , az jut rólatok eszembe mikor a kutya kergeti a farkát . Bezártátok magatokat egy dobozba és senki szavára nem akartok onnan kijönni ! Tudjátok mi a legnagyobb veszély az emberiségre ? A butaság ! A szűklátókörűség ... mert elősegíti a bűnt ! ( persze a bűn a legnagyobb veszély ! ) De már én is elmegyek egy szélsőséges irányba mert ezt már nem lehet bírni komolyan ami itt van ...
2019. júl. 14. 12:56
 80/92 anonim ***** válasza:
0%
A nagy bumm ! :) :) :) Hát ez jó ! Milyen tudományosan hangzik nem ? :) :) A naaagy bummm !
2019. júl. 14. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!