Kinek van igaza ebbe az ősrobbanás vitába?
Barátommal beszélgettünk hétvégén és az ősrobbanás is szóba került, mely heves vitába torkollott. Én mondtam, hogy ez egy nagy félrelépése a tudósoknak, mert a semmiből nem keletkeszhet ez a végtelen nagynak tűnő világegyetem. A semmiből amúgy se keletkezik csak semmi, ráadásúl nem áll össze rendezett dologgá a káoszból semmi és az hogy mi tudatos lények vagyunk egy rendezett világban az nem lehet egy ősrobbanás miatt.
A barátom szerint viszont másmiatt mondják a tudósok hogy ősrobbanás volt. Szerinte ez egy tévedés. A semmiből egy kis pontból nem keletkezik minden, de ők nem azért mondják ezt, mert ebbe hisznek, hanem hogy ezt kommunikálják le a hétköznapi embereknek, hogy meglegyen a tudósok presztizse, ne nézzék őket butának és ne higyjenek a mágiába meg ezotériába.
Szerinte nem mondhatják aszt, hogy semmit se tudunk, mert nem lenne hitelük a tudósoknak. Aszt mondanák az átlagemberek, hogy már pár száz éve van fizika és még se tudjuk hogyan jött létre a világ. Valamit mondani kell, hogy értelmesnek gondoljuk a tudósokat a másik meg az, hogy így elvegye a vallás és a spirituális világ keresését. Azt kéne mondani, hogy Isten vagy egy felsőbb inteligencia teremtette a világot tudatosan így, hiszen magától nem lesz semmi, nemhogy galaxisok meg emberek, de ha azt mondanák, hogy Isten teremtette, akkor az emberek elfordúlnának a tudósoktól és a babonák meg ezo tv-félékbe hinnének és nem értenék meg, hogy van aranyközépút is !
Így a cél szentesíti az eszközt képpen elterelik a figyelmet a vallásokról vagy pedig nekem van igazam és a akadémikusok baklövése az ősrobbanás elmélete ?
Amúgy az Isten által teremtett világ sem küszöböli ki a semmiből-valami paradoxont.. mert hát akkor Istennek kellett létrejönnie a semmiből. Vagy ha azt vesszük, hogy ez a tudatos entitás mindig is létezett, akkor annál már sokkal egyszerűbb, kevésbé komplexebb, tehát valószínűbb az, hogy az az egyetlen ősatom létezett inkább mindig is, ami felfúvódott.
#2-es voltam
"miért gondolják azt sokan, hogy a tudomány és a vallás kizárólagos viszonyban van"
Mert tényleg abban vannak.
Gondold csak el:
1: ha mindent tudnál - mit kellene hinned?
2: ha mindenben (de tényleg mindenben) hinnél - miféle tudásod lenne?
A tudósok tévednek, ugyanis a semmiből, egyetlen pontból nem keletkezhet egy egész hatalmas világegyetem. Ilyet nem tapasztaltál sehol az életben, hogy egy rendezetlen valami rendé áljon össze
A tudomány nagyon keveset tud a világról, alig pár száz éve kutatjuk tudományos eszközökkel a hatalmas univerzumot, nem is hagytuk el a Földet sem, az hogy a Holdon voltunk párszor egy túrára az semmi ! A világ végtelen, mi meg csak innen az apró Földről vizsgáljuk, ez semmi ! Semmi.
Nem lehet hiteles következtetéseket levonni ebből, főleg nem olyanokat állítani, hogy bizonytva van a világ keletkezése. Nagyképűség ez, egománia !
Laikusok vagytok hozzá mind a ketten. Miért foglalkoztok olyasmivel, amihez EGYÁLTALÁN NEM ÉRTETEK? Értelmetlen meddő vita.
"A tudomány nagyon keveset tud a világról"
-Ezt lehet mondani, de Te meg még sokkal kevesebbet tudsz róla, sőt a beírásaidból egyértelmű, hogy nagyságrendileg fogalmad sincs...nemhogy a tudománynál, hanem egy csillagásznál pl mennyivel kevesebbet tudsz erről...
"...alig pár száz éve kutatjuk tudományos eszközökkel a hatalmas univerzumot, nem is hagytuk el a Földet sem"
-de elhagytuk!
", az hogy a Holdon voltunk párszor egy túrára az semmi !"
-Az igen, Te aztán keményen ítélkezel..."túrára", mi? És te utalsz nagyképűségre... "Semmi" volt, mi?
Mert ahhoz, hogy tudjunk valamit, oda kell menni konkréten?...
"A világ végtelen"
-Ezt honnan tudod? Van rá bizonyítékod, vagy megint egy tökéletesen laikus vélekedésről van szó?
"mi meg csak innen az apró Földről vizsgáljuk, ez semmi ! Semmi."
-Meg a világűrből űrszondákkal, meg rádiótávcsövekkel. lehet mondani, hogy "kevés", de a semmihez képest végtelenül sok...
Kérdező! Ajánlom fegyelmedbe:
https://www.youtube.com/watch?v=pNwtfE4MquM
Csak, hogy meghallgass egy tudóst is harmadik félként abban a vitában.
Egyikőtöknek sincs igaza!
De többszöri olvasásra egyre gyanúsabb, hogy ez egy kamu provokáló kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!