Miért támadtok érvelés helyett?
Itt egy tipikus esete, amikor egy mélyen keresztény országban egy UFO esetet vallásos őrület vett körül :
"Postás-józsiról is azt hiszed, hogy kis zöld pedig csak az egyenruhája az. :D"
Többek között az ilyen komentek miatt vagy troll :-)
"alkohol befolyása alatt az ember hajlamos nem létező dolgokat látni, mivel az ember elméje alkohol hatása alatt nem tiszta" Aha, szóval ha azt írom, hogy megittam 2 pohár boroskólát (legyen mondjuk összességében 2-3 deci bor), akkor máris hallucinálok az alkoholtól, értem. XD
Annácska, ez inkább vicces volt. XD Nem voltam sosem keresztény, sőt, a babonákban sem hittem sosem. :D
A lényeg az, megint elmondom, hogy itt vélemények vannak, kinek ez, kinek az, megbeszélni meg lehet, de egyértelmű ítéletet nem nagyon lehet mondani a tudomány jelen állása szerint. Én azért várom azt a fejlettségi szintet (a tudományban), mikor már bizonyítható lesz ez a sok dolog ^^ Tök érdekes lenne megtudni, hogyan lehet ezeket leírni, miből állnak anyagilag, stb.
Laylah blogodban nem úgy irod le, hogy egy-két deci bort ittál meg egyébként a bor és a őszibarackos
vodka cigivel nem jó párosítás. :D
Anna hagyjál már minket az idegenekkel te nem tudsz másról beszélni? miért nem tudsz te is normális tinilányként viselkedni. xD
Tudományosan is foglalkoznak sok olyan jelenséggel, amire nincs tudományos magyarázat, viszont a létezése bizonyított (most nem kezdenék felsorolásba fölösleges). Nem arról szól a dolog, hogy nem fér be valami a racionálisan gondolkodók világképébe, ez inkább a földhözragadt emberekre jellemző, továbbá racionális gondolkodás ≠ materialista világkép.
A címben is benne van, hogy hipotézis, ugyanúgy mint Schrödinger macskája, az is hipotézis, de ha ettől jobban érzed magad, akkor helyettesítsd a hipotézis szót a dokumentált eset szópárral és már „igazzá” is vált.
Nem azért nem foglalkozik a tudomány démonokkal, mert nem elég felkészült erre, hanem azért, mert a Föld bolygón még eddig soha senki nem tudott egyetlen nyavalyás démont sem bemutatni, így hát nincs mivel foglalkozni.
Azon pedig nem kell csodálkozni, hogy úgymond trollkodnak, komolytalan válaszokat adnak a kételkedők (a kedvedért szkeptikusok), mert mindig minden ezo-hívő azzal jön, hogy tudományosan nincs megcáfolva. Semmilyen állítást nem kell tudományosan cáfolni, amíg azt hitelt érdemlően, elemezhetően be nem mutatták. Amíg ezen lovagoltok, „hogy mer' eztet még aztán senki nem cáfóta ám meg”, addig ne várjatok komoly választ. Mondd meg hogy ki mutatott be hitelt érdemlően egy démont, milyen tudományos társaság vizsgálta azt, és mutass be hozzá egy hitelesnek számító forrást (a Kiskegyed és a „Kanászkürt” nem azok). Addig nem kell sem a komolytalan válaszokon, sem pedig a pszichiátert javaslókon megsértődni. Aki szakorvos felkeresését javasolja, az nem feltétlenül megbántani akar, hanem a válaszaidban leírtak (más hasonló válaszokban leírtak is) valóban lehetnek a skizofrénia tünetei is, aminek nem árt a kezelés. Ezt nem bántásból írtam, skizofréniában szenvedőből azért akad az emberek között, démon viszont nem igazán, így a betegség a valószínűbb, pláne hogy démont még soha senki sem mutatott be.
Korábban is írtam már nem biztos, hogy betegség, lehet feltűnési viszketegség, vagy nyereségvágy is az oka (a hívőknek eladható könyvek, újságok, „szolgáltatások”). Ha pedig nem ilyen meredek sztorival állnál elő, mint a találkozás egy démonnal, hanem valami racionális gondolkodású számára is fogyaszthatóval, akkor senki nem javasolná, hogy fordulj orvoshoz, persze ahhoz nem is jár akkora közönség mint egy vadabb meséhez. Szerintem te pedig élvezed a kialakuló vitákat, a felhajtást, a közönséget, úgy gondolom hogy a „mesélő” fajtához tartozol.
"Szerintem te pedig élvezed a kialakuló vitákat, a felhajtást, a közönséget, úgy gondolom hogy a „mesélő” fajtához tartozol." Rosszul gondolod. :) Nem vagyok sem pénzhajhász, nem szeretem a központi szerepet, a reflektorfényt, inkább a háttérben meghúzódó típus vagyok. Vitázni alkalmanként szeretek, de viszonylag ritka.
Most télen találtam egy angol nyelvű könyvet (Goetia a címe), amiben pedig hajszálpontosan úgy jellemezték Belialt, ahogyan én tapasztaltam, pedig az én sztorim 4 éves. Nem tudom, ez számít-e nektek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!