Szerinted az emberiség valaha el fog érni egy fejlettebb spirituális értelmi szintet vagy az a sorsa, hogy agyilag örökké az ösztönszerű rabszolgák szintjén tespedjen?
Ha szétnézünk a világban, mindenhol végletekig bebutított rabszolgákat (kicsi fogaskerekeket) látunk, akik robotok módjára élnek nap mint nap (tisztelet a kivételnek) . Ez nem lenne rossz dolog, ha ezt az energiát értelmes célokra fordítanák, de sajnos nem ez van . Fontosabb az egyéni élvezetek habzsolása, a saját állatias ösztöneink kielégítése, ezért érzi jól magát sok ember a "langyos vízben" és ezért teszi tönkre saját mentális és testi egészségét valamelyik rabszolgaműhelyben .
Ki lehet valaha rángatni az emberiséget a kapitalizmus nihiljéből vagy teljesen esélytelen az egész ? Miért nincsenek ma már olyan filozofikus és spirituális irányzatok, mint régen amik hegyeket mozgattak meg és folyamatosan alakították az ember értelmi felfogását, hová tűnhettek az olyan elsöprő lendületű irányzatok, mint a Fekete Nap spiritualizmusa (a Harmadik Birodalomban) illetve az ókori egyiptomiak bölcsessége az ókorban ?
Én azt veszem észre, hogy szellemileg az ember nem fejlődik, sőt sokkal inkább visszafelé lépked, te hogyan látod ezeket a dolgokat ?
"Anna én úgy látom, hogy maga az ember egy biológiai robot az emberek az idő múlásával egyre inkább a tudomány felé húzznak, ami egyáltalán nem rossz sőt fejlődésnek mondható"
Abszolút egyetértek. És éppen a tudomány segítségével jutnak magasabb sprirituális szintre.
Hiszen maga a tudomány is egyfajta ismeret iránti vágy. Jelen pillanatban ez még többnyire a fizikai környezetre összpontosul, de lassan döngeti már az emberiség a valódi mentális ismeretek, illetve az anyagon túli világ tárházának kapuját.
A kapitalizmus is az emberek kreálmánya, mert most - a jelenlegi tudatszinten - erre van szükség. Úgy látom, hogy kinőttünk az istenfélés, a dogmatikus hit világából, és most az önmegvalósításon van a hangsúly. Mivel a bolygó erőforrásai végesek, ezt sajnos csak egymás, és a környezet rovására tudjuk megtenni.
Egyre erősebbek már a globális összefogási törekvések, így talán előbb-utóbb (generációk hosszú sora után) kivergődik az emberiség ebből az állapotból, és talán még a bolygót is megmenti (bár véleményem szerint elpusztítani most sem vagyunk képesek, mert magunkat sokkal előbb kiirtanánk, mintsem hogy olyan károkat okozzunk a Földnek, amit nem képes helyrehozni).
Szóval úgy látom, nem lépked visszafelé az ember, hanem jelenleg az anyagi ismeretre, az anyagi szintre korlátozza önmagát. Ennek teljes megismerése is feltétele a továbblépésnek, mert előbb-utóbb másra is igénye lesz.
A kapitalizmussal egy hatalmas baj van, az elottem levo valasziro azt irta, hogy az emberek osszefognak majd, hogy megmentsek a foldet. Nem. Pont a kapitalizmus miatt nem. A mai vilagban, bar ez regen is igy volt, minden ember feloszthato ezen szisztema szerint: erdekelt es akitol fugg. (amire leirtam pont elfelejtettem, hogy mi:D)
Abszolút egyetértek. És éppen a tudomány segítségével jutnak magasabb sprirituális szintre.
Hiszen maga a tudomány is egyfajta ismeret iránti vágy. Jelen pillanatban ez még többnyire a fizikai környezetre összpontosul, de lassan döngeti már az emberiség a valódi mentális ismeretek, illetve az anyagon túli világ tárházának kapuját
Szerintem nem, a kulonbseg a tudomany es az ezoteria, spititualizmus stb kozt:
Az ezoterista erthetetlen dolgokban, hisz megalapozatlanul, ugy beszel rola, hogy kozben nem tudja biztosan, hogy egyaltalan letezik
A tudos pedig csak azutan hisz valamiben, miutan bebizonyitotta lehet az akar az orra elott is
A regi dogmatikus hit (ahogyan te fogalmaztad) es a mostani kapitalizmus kozt az a kulonbseg, hogy a hit ugy foghatjanossze az embereket mikozben senkinek nem fuzodik erdeke hozza csak siman hisznek valamiben
A kapitalizmus meg csak azt mozgatja meg aki jol jon ki, barmennyire hisz is benne.
Amugy vegre egy igazan jo tema, koszonjuk annacska ;)
"de gondold végig a történelmet: így volt ez mióta világ a világ "
Ez nem igaz . Volt egy rövid időszak amikor nem így volt, ezen kívül még nagyon régen a történelem előtti időkben .
"Az illuminatusok egy ufo szekta -.- "
Lehet, hogy az lehet, hogy nem honnan tudnád biztosra ? Azért valakit ne nézz le azért mert a két verzió valamelyikében hisz .
"A Harmadik Birodalom mindent elsöprő lendületű spiritualizmusa remélem, csak egy rossz vicc volt. "
Nem viccnek szántam, csak te nem tudod mi történt, hogyan történt és miért történt :-)
"Egyébként az emberiség így kollektíve nem fog semmiféle szellemi vagy spirituális (utálom ezt a szót, már annyira kiüresedett) felemelkedésbe kezdeni. "
Elég szomorú, hogy ezt gondolod, akkor gondolom te a "langyos víz" táborba tartozol, mint az emberek 95%-a .
"Pozitív jövő nem jár az embereknek. Ezt mi is tudjuk, pont ezért találtuk ki ezt a sok maszlagot. Egy ocsmány lény az emberi, amely magának szabályokat alkot, de a természet törvényeit a sárba tiporja."
Mintha egy vezető illuminátus tag szólalt volna meg ...
"nem vagyunk rabszolgák az ember dönthet a saját életéről, ami régen nem volt lehetséges főleg a nők esetében nagyon el voltak nyomva mostanra pedig sokkal inkább ők dominálnak, ha jobban megnézed"
Kedves Goku, pont ez a modern rabszolgaság, kívülről nem veszed észre mert elvakít a sok felesleges dolog és mesterséges érzések amik körülvesznek, de valójában nem vagy több mint egy ókori szolga akit korbáccsal irányítanak . A maiak már kifinomultabb módszereket alkalmaznak .
A többi pontra inkább nem reagálok, mert elég nagy csacsiságokat írtál :-) Ha neked az a valódi élet és az okoz örömet, ha egész nap a FB-n lóghatsz, hát elég szegényes világképed van ... De nem ítéllek el, kinek ez kinek más .
"Anna veszíteni el
szüzesség egy éjszaka kaland" ezen besírtam:))
Többek között az ilyen éretlenséged miatt vagy (és kedves Svejk barátod is) teljesen alkalmatlan arra, hogy megértsd mi az az ezotéria és a filozófia . Lefogadom, hogy neked régen nem is olvastak mesét csak letettek a TV elé ... Ezért trollkodsz éjjel nappal .
Amúgy Firedoom jól írta, a kapitalizmusnak nem célja a Föld megmentése, csak egy célja van a profit, és nekik nem számít hogyan érik el . Ezért önpusztítás a demokráciával egyetemben .
ui .: Azért örülök, hogy vannak még értelmes emberek is :-)
"Mintha egy vezető illuminátus tag szólalt volna meg ... "
A legjobb érva címkézés :)
Egyszerűen csak nem vagyok elvakult, és látom, hogy MI, emberek úgy hozunk törvényeket, hogy az alapvetően felettünk álló törvényeket nem vesszük figyelembe. De ha már itt tartunk, te meg úgy írsz, mint egy tipikus elvakult ostoba, aki a saját hibáiért csak másokat tud bűnbaknak kikiáltani. Gratulálok, tetézd csak az emberek undorítóságát! :)
Egyébként miért gondolod azt AnnácsKA, hogy mindenkinél mindent jobban tudsz? Mert te "felvilágosodtál"? Persze.
névte2en
"Mert te "felvilágosodtál"? Persze. "
Senki nincs felvilágosodva, csak afelé tartunk . Majd akkor leszel felvilágosodva, ha az Univerzum összes helyén jártál, az összes törvényét megértetted és a Világegyetemben minden élőlény élete és halála fölött te rendelkezel .
Regalok az utolsora:
Ezt az oldalt direkt azert hoztak letre, bar ez keveseknek esett le, hogy aki akar es aki kepes, tanuljon belole. A baj nem az informaciokkal van, hanem az emberi agy mukodesevel. Nem a mondandot szuri ki, hanem megprobal belekotni, a hibat keresi a rendben, a problemat a megoldasban.
Amugy ha vegiggondoljatok a filozofusok is hasonlo keppen tenykedtek: ERVEKKEL megprobaltak meggyozni egymast es az indulatokat hanyagoltak.
"vannak meg ertelmes emberek" koszonom ez jol esett :)
Az illuminatusokra meg majd kesobb visszaterunk, lassan mar nem hagyhatom szo nelkul :D
Firedoom, de a filozófusok legalább érvekkel csinálták. AnnácsKÁnak(csak én gondolom úgy, hogy az értelmi szintjét tökéletesen tükrözi ez a kicsinyítőképző?) az egyetlen érve az, hogy ő egy zseni, és mindenki más egy ostoba robot. Kár, hogy a kicsi fogaskerék pont ő. Mi írunk neki REALISTA(nem pedig pesszimista) válaszokat, ő pedig "Illuminátus" vezetőknek tart minket. Right, Bro!
Annácska: Nem tartunk a pusztuláson kívül semmi felé. Amikor majd elfogy az olaj, a legnagyobb enerigahordozó, a víz, és mindenki atomot fog dobni mindenkire(meg még ki tudja, milyen fegyvereket), jusson eszedbe, hogy én szóltam. Álomvilágban élsz. Ess le a Földre, a kegyetlen valóságra, hogy tényleg tegyél valamit a jólétért, ne pedig csak ostobaságokról papolj!
névte2en
Attol megert szerinted ostobasagokrol papol lehet hogy o azt hiszi hogy igaza van. :) a lenyeg nem a masik szidalmazasa stb. Hanem a meggyozese
Amugy amit irtal igaz:
1. Elfogy az olaj.
2. A kozlekedes, gyarak stb megbenulnak
3. A legnagyobb kincs az iviviz lesz
4. Mindenki egymast fogja olni
De pont ez az! Azt hiszi, hogy neki MINDIG igaza van! Úgy, hogy nem érvel. Egyébként meg a víz sem lesz sokáig kincs. Lassan elfogy az arab országokban, akik majd a vízkincses országokra(mint Magyarország) majd dobnak egy-két szép atombombát, és kész, a földi élet pusztulása máris elkezdődött! :)
névte2en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!