Szerinted az emberiség valaha el fog érni egy fejlettebb spirituális értelmi szintet vagy az a sorsa, hogy agyilag örökké az ösztönszerű rabszolgák szintjén tespedjen?
Ha szétnézünk a világban, mindenhol végletekig bebutított rabszolgákat (kicsi fogaskerekeket) látunk, akik robotok módjára élnek nap mint nap (tisztelet a kivételnek) . Ez nem lenne rossz dolog, ha ezt az energiát értelmes célokra fordítanák, de sajnos nem ez van . Fontosabb az egyéni élvezetek habzsolása, a saját állatias ösztöneink kielégítése, ezért érzi jól magát sok ember a "langyos vízben" és ezért teszi tönkre saját mentális és testi egészségét valamelyik rabszolgaműhelyben .
Ki lehet valaha rángatni az emberiséget a kapitalizmus nihiljéből vagy teljesen esélytelen az egész ? Miért nincsenek ma már olyan filozofikus és spirituális irányzatok, mint régen amik hegyeket mozgattak meg és folyamatosan alakították az ember értelmi felfogását, hová tűnhettek az olyan elsöprő lendületű irányzatok, mint a Fekete Nap spiritualizmusa (a Harmadik Birodalomban) illetve az ókori egyiptomiak bölcsessége az ókorban ?
Én azt veszem észre, hogy szellemileg az ember nem fejlődik, sőt sokkal inkább visszafelé lépked, te hogyan látod ezeket a dolgokat ?
Firedoom, mert magad sötéten látod a világot nem biztos, hogy az miért jobb mint 1000 évvel ezelőtt? lássuk
1. nem vagyunk rabszolgák az ember dönthet a saját életéről, ami régen nem volt lehetséges főleg a nők esetében nagyon el voltak nyomva mostanra pedig sokkal inkább ők dominálnak, ha jobban megnézed.
2. régen egy parasztok vagy nevezzük őket földművesnek ki voltak szolgáltatva a rablók, tolvajok és útonállóknak. De mostanra az okos és művelt emberek létre hozták a törvényt tudom, hogy hihetetlennek hangzik. De így igaz, ha valamilyen törvénytelen dolgot művelsz és a törvény rád tudja azt bizonyítani akkor vagy börtönbe mész vagy felfüggesztettet kapsz
3. A modern technológiának hála tudunk csajozni a fészen vagy beszélgetni bárkivel, aki regisztrálva van hála a fésznek találkoztam pár szexmániás leányóval. :D
4. Vegyük komolyra a figurát a tudomány szerintem idővel helyettesíteni fogja a vallást a távoli időben más bolygóra is eljuthatunk fel tudjuk majd térképezni az univerzumot legalábbis reménykedem
5. A tudomány által egy új mechanikus életformát fogunk létre hozni vagy a vicc kedvéért nevezzük őket robotoknak, akik elhozák nekünk a kényelmes életet
6. Végül, ahogy minden maga az emberiség is ki fog pusztulni, mert semmi sem tarthat a végtelenségig. ツ
Hogy sötéten látom e a világot? Alapjáraton hihhhetetlen optimista vagyok, mindenből viccet csinálok. De nézzük reálisan:
Szabadok lennénk? Definiáld a szabadságot. Valószínű azt mondanád, hogy az ember atz csinál amit akar. Nezzuk csak meg. Azt csinal? Nem. Nem azt mondom, hogy a torveny hulyeseg, mert ez nem igaz, de szerintem az lenne az egeszseges, ha az erkolcsok iranyitananak a torvenyek helyett. De mint tudjuk ez lehetetlen.
Nincsenek rablok, utonallok? Ban helyettuk valami rosszabb. Politikusok, vezerigazgatok stb. Szivjak az emberek veret. Milliard ember dolgozik ehezik azert, hogy a felso 1-2 millio mindent megkapjon.
A tudomany fejlodik? Mi lesz ennek a kovetkezmenye? Nem lesz ennyi halal. Olcsobbak lesznek bizonyos dolgok... Mar most is tul sok ember van a foldon. Mi lesz akkor kesobb? Ok mit fognak enni? Semmit.
Van facebook, lehet csajozni. Ok. Egy amit semmivel nem tudok megcafolni ;)
Vallas. A vallast felvaltja a tudomany. Hiszen a vallast azert talaltak ki, hogy megmagyarazzanak olyan dolgokat amiket nem ertunk. De ha mar mindent tududnk? Minek vallas? A hit hegyeket mozgat. Alltala leszunk erosebbek, hany kereszteny van a foldon? Sok. Es ez mimd hisz valamiben amit a tudomany meg akar magyarazni.
Goku::
1) Be vagyunk folyásolva a pénz és a vallás által. Úgy, mint régen.
2) Manapság a munkásemberek ki vannak szolgáltatva a gazdagabbaknak, a felettük állónak, és persze az ezo-tv útonállóinak.
3) A modern technikának hála a gyenge embereket konkrétan beszippantotta a technológia, már nem élnek a "külső" világban.
4) A vallásnak ugyanakkora befolyása van az emberekre, mint sok száz évvel ezelőtt. Egyszerűen csak több vallás jött, és így több vallási csoport kezében oszlik meg a befolyás.
5) A robotoktól az átlagember csak még lustább és ostobább lesz. Ehhez a technikai ugráshoz előbb ki kéne lépni a középkorból, mint azt már írtam.
névte2en
Ui:
Igen, szerencsére ki fog pusztulni, és nem pusztítja és szennyezi tovább a környezetét. De most még optimista vagyok.
névte2en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!