Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted az emberiség valaha...

Szerinted az emberiség valaha el fog érni egy fejlettebb spirituális értelmi szintet vagy az a sorsa, hogy agyilag örökké az ösztönszerű rabszolgák szintjén tespedjen?

Figyelt kérdés

Ha szétnézünk a világban, mindenhol végletekig bebutított rabszolgákat (kicsi fogaskerekeket) látunk, akik robotok módjára élnek nap mint nap (tisztelet a kivételnek) . Ez nem lenne rossz dolog, ha ezt az energiát értelmes célokra fordítanák, de sajnos nem ez van . Fontosabb az egyéni élvezetek habzsolása, a saját állatias ösztöneink kielégítése, ezért érzi jól magát sok ember a "langyos vízben" és ezért teszi tönkre saját mentális és testi egészségét valamelyik rabszolgaműhelyben .

Ki lehet valaha rángatni az emberiséget a kapitalizmus nihiljéből vagy teljesen esélytelen az egész ? Miért nincsenek ma már olyan filozofikus és spirituális irányzatok, mint régen amik hegyeket mozgattak meg és folyamatosan alakították az ember értelmi felfogását, hová tűnhettek az olyan elsöprő lendületű irányzatok, mint a Fekete Nap spiritualizmusa (a Harmadik Birodalomban) illetve az ókori egyiptomiak bölcsessége az ókorban ?

Én azt veszem észre, hogy szellemileg az ember nem fejlődik, sőt sokkal inkább visszafelé lépked, te hogyan látod ezeket a dolgokat ?

2014. febr. 22. 17:46
1 2 3 4 5 6
 11/51 Firedoom ***** válasza:
Ha igy folytatjak az emberisegnek nincs jovoje, tisztelem azokat akik hisznek meg azokban az eszmekben
2014. febr. 22. 22:17
 12/51 anonim ***** válasza:
Az emberek ostobák. Nem fognak elérni semmilyen magasabb szintet. Elsősorban ki kéne lábalnunk a sötét közpékorból, ami a mai napig folyik, csak modernebb eszközökkel. Az ösztönök pedig nem rabszolgává teszik, hanem a túlélését segítik elő. De ha akarsz, nyugodtan lehetsz öngyilkos.
2014. febr. 23. 12:55
 13/51 anonim ***** válasza:
Szerintem a hozzaszolasok 90 szazaleka negativan, soteten latja a dolgot, szinte nem hisz a 'jo vegso gyozemeben'. Akinek szivugye a kerdesben targyalt tema, az igy nem gondolkodhat. Pozitiv jovo csak azoknak jar, akik hisznek benne. A valosagot ugyanis sajat gondolatunk erejevel teremtjuk... (#5 vagyok)
2014. febr. 23. 19:31
 14/51 Firedoom ***** válasza:
És mitől látnánk másképp a világot? Mi ebben a pozitívum? Nézz csak ki az ablakon. Mit látsz? Gyűlölködést, irigységet, az emberiség pedig szép lassan, de biztosan felemészti önmagát.
2014. febr. 23. 19:44
 15/51 anonim ***** válasza:
73%
Pozitív jövő nem jár az embereknek. Ezt mi is tudjuk, pont ezért találtuk ki ezt a sok maszlagot. Egy ocsmány lény az emberi, amely magának szabályokat alkot, de a természet törvényeit a sárba tiporja.
2014. febr. 23. 21:12
 16/51 Firedoom ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előzővel
2014. febr. 23. 21:14
 17/51 anonim ***** válasza:

Firedoom, mert magad sötéten látod a világot nem biztos, hogy az miért jobb mint 1000 évvel ezelőtt? lássuk

1. nem vagyunk rabszolgák az ember dönthet a saját életéről, ami régen nem volt lehetséges főleg a nők esetében nagyon el voltak nyomva mostanra pedig sokkal inkább ők dominálnak, ha jobban megnézed.

2. régen egy parasztok vagy nevezzük őket földművesnek ki voltak szolgáltatva a rablók, tolvajok és útonállóknak. De mostanra az okos és művelt emberek létre hozták a törvényt tudom, hogy hihetetlennek hangzik. De így igaz, ha valamilyen törvénytelen dolgot művelsz és a törvény rád tudja azt bizonyítani akkor vagy börtönbe mész vagy felfüggesztettet kapsz

3. A modern technológiának hála tudunk csajozni a fészen vagy beszélgetni bárkivel, aki regisztrálva van hála a fésznek találkoztam pár szexmániás leányóval. :D

4. Vegyük komolyra a figurát a tudomány szerintem idővel helyettesíteni fogja a vallást a távoli időben más bolygóra is eljuthatunk fel tudjuk majd térképezni az univerzumot legalábbis reménykedem

5. A tudomány által egy új mechanikus életformát fogunk létre hozni vagy a vicc kedvéért nevezzük őket robotoknak, akik elhozák nekünk a kényelmes életet

6. Végül, ahogy minden maga az emberiség is ki fog pusztulni, mert semmi sem tarthat a végtelenségig. ツ

2014. febr. 23. 21:31
 18/51 Firedoom ***** válasza:

Hogy sötéten látom e a világot? Alapjáraton hihhhetetlen optimista vagyok, mindenből viccet csinálok. De nézzük reálisan:

Szabadok lennénk? Definiáld a szabadságot. Valószínű azt mondanád, hogy az ember atz csinál amit akar. Nezzuk csak meg. Azt csinal? Nem. Nem azt mondom, hogy a torveny hulyeseg, mert ez nem igaz, de szerintem az lenne az egeszseges, ha az erkolcsok iranyitananak a torvenyek helyett. De mint tudjuk ez lehetetlen.

Nincsenek rablok, utonallok? Ban helyettuk valami rosszabb. Politikusok, vezerigazgatok stb. Szivjak az emberek veret. Milliard ember dolgozik ehezik azert, hogy a felso 1-2 millio mindent megkapjon.

A tudomany fejlodik? Mi lesz ennek a kovetkezmenye? Nem lesz ennyi halal. Olcsobbak lesznek bizonyos dolgok... Mar most is tul sok ember van a foldon. Mi lesz akkor kesobb? Ok mit fognak enni? Semmit.

Van facebook, lehet csajozni. Ok. Egy amit semmivel nem tudok megcafolni ;)

Vallas. A vallast felvaltja a tudomany. Hiszen a vallast azert talaltak ki, hogy megmagyarazzanak olyan dolgokat amiket nem ertunk. De ha mar mindent tududnk? Minek vallas? A hit hegyeket mozgat. Alltala leszunk erosebbek, hany kereszteny van a foldon? Sok. Es ez mimd hisz valamiben amit a tudomany meg akar magyarazni.

2014. febr. 23. 22:30
 19/51 anonim ***** válasza:

Goku::

1) Be vagyunk folyásolva a pénz és a vallás által. Úgy, mint régen.

2) Manapság a munkásemberek ki vannak szolgáltatva a gazdagabbaknak, a felettük állónak, és persze az ezo-tv útonállóinak.

3) A modern technikának hála a gyenge embereket konkrétan beszippantotta a technológia, már nem élnek a "külső" világban.

4) A vallásnak ugyanakkora befolyása van az emberekre, mint sok száz évvel ezelőtt. Egyszerűen csak több vallás jött, és így több vallási csoport kezében oszlik meg a befolyás.

5) A robotoktól az átlagember csak még lustább és ostobább lesz. Ehhez a technikai ugráshoz előbb ki kéne lépni a középkorból, mint azt már írtam.

névte2en

2014. febr. 23. 22:58
 20/51 anonim ***** válasza:

Ui:

Igen, szerencsére ki fog pusztulni, és nem pusztítja és szennyezi tovább a környezetét. De most még optimista vagyok.

névte2en

2014. febr. 23. 22:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!