Szerinted az emberiség valaha el fog érni egy fejlettebb spirituális értelmi szintet vagy az a sorsa, hogy agyilag örökké az ösztönszerű rabszolgák szintjén tespedjen?
Ha szétnézünk a világban, mindenhol végletekig bebutított rabszolgákat (kicsi fogaskerekeket) látunk, akik robotok módjára élnek nap mint nap (tisztelet a kivételnek) . Ez nem lenne rossz dolog, ha ezt az energiát értelmes célokra fordítanák, de sajnos nem ez van . Fontosabb az egyéni élvezetek habzsolása, a saját állatias ösztöneink kielégítése, ezért érzi jól magát sok ember a "langyos vízben" és ezért teszi tönkre saját mentális és testi egészségét valamelyik rabszolgaműhelyben .
Ki lehet valaha rángatni az emberiséget a kapitalizmus nihiljéből vagy teljesen esélytelen az egész ? Miért nincsenek ma már olyan filozofikus és spirituális irányzatok, mint régen amik hegyeket mozgattak meg és folyamatosan alakították az ember értelmi felfogását, hová tűnhettek az olyan elsöprő lendületű irányzatok, mint a Fekete Nap spiritualizmusa (a Harmadik Birodalomban) illetve az ókori egyiptomiak bölcsessége az ókorban ?
Én azt veszem észre, hogy szellemileg az ember nem fejlődik, sőt sokkal inkább visszafelé lépked, te hogyan látod ezeket a dolgokat ?
Az emberiseg kb. 1/3 resze eleri a magasabb spiritualis tudatszintet es tovabblep az evolucio lepcsofokozatan. (en is kozejuk tartozom ;-)
Az emmeriseg tobbi resze lemarad es majd a kovetkezo eonban kap alkalmat erre, kb 26 000 ev mulva.
Az emberiseget nem lehet 'kirangatni', mert az emberiseg egyenekbol all, es csakis az egyen teheti meg a lepest, sajat maga.
Nem igaz, hogy nincsenek ma mar magasztos filozofiai iranyzatok ... sot ellenkezoleg, az osi tudas, bolcsesseg hozzaferheto barki szamara az internetnek koszonhetoen is.
Az ember igenis fejlodik, megpedig a fajdalom, kudarcok, katasztrofak segitsegevel tanul sajat tapasztalatabol. Legalabbis azok, akik maskepp nem hajlandok belatasra jutni.
"ha érdekel még a nézőpontom privátban írj, a válaszírók fele csak azért van itt, hogy a másik hülyeségnek vélt kérdésein röhögjenek"
Inkább írd ide ha van kedved szerintem sokakat érdekelné, a bunkókkal meg ne foglalkozz :-)
"Nem igaz, hogy nincsenek ma mar magasztos filozofiai iranyzatok ... "
Vannak, de jóval kisebb jelentősségűek, mint régen ... Szinte már elhanyagolható mértekben vannak jelen .
"sot ellenkezoleg, az osi tudas, bolcsesseg hozzaferheto barki szamara az internetnek koszonhetoen is. "
Igen csak az a baj, hogy a mai ezotéria jó része sajnos átveréssé vált, nézd meg az EZO TV-seket ... Az internetes dolgoknak 80%-a simán átverés .
"Az ember igenis fejlodik, megpedig a fajdalom, kudarcok, katasztrofak segitsegevel tanul sajat tapasztalatabol. "
A mai emberek többsége egyáltalán nem fejlődik szellemileg .
Én se örülök annak,hogy a magasztosabb szintre csak kevesen jutnak el,de gondold végig a történelmet: így volt ez mióta világ a világ
Gondolhatsz Kínára Egyiptomra görögökre rómaiakra,mindenhol ez volt a helyzet.De ennek is van értelme:Kell a kuli,hogy mevgtermelje a gondolkozónak az ennivalót mert ugye enni annak is csak kell
A tudomány szükséges,én is hive vagyok,de gondolataid mindjárt nem lesznek olya ijesztők,ha a lényeg lényegére gondolsz.Az ember végső célja nem aföldi jólét,sem a magasröptű ideák kell legyen hanem az üdvösség ez pedig a hit útján érhető el.Ez nem zárja ki a korábban említetteket hisz maga Jézus is mondta: "Azt akarom hogy bővölködjetek"De a cél elérésének modja mait szintén ő mondott: "Aki utánam akar jönni,vegye fel keresztjét és kövessen engem."
Nem hiszem, hogy sokat változott volna a világ. Vagy, hogy most sokkal rosszabb lenne, mint régen. Ugyanazok az emberi szándékok irányítják ma is a világot, amik régen, csak a tudományos-technikai fejlődésnek "hála" sokkal profibban lehet működtetni ezt az emberi társadalomnak nevezett masszát.
A Harmadik Birodalom mindent elsöprő lendületű spiritualizmusa remélem, csak egy rossz vicc volt. Az aztán nagyon magas spirituális szint, amikor ipari méretekben és módszerekkel küldenek embertömegeket a halálba.
Arról meg, hogy az ókori egyiptomiak mit tudtak, mit nem, kevés valós információval rendelkezünk.
Valódi szellemi tapasztalat, a megmaradt néhány természeti népnél van, máshol csak bohóckodás van.
Egyébként az emberiség így kollektíve nem fog semmiféle szellemi vagy spirituális (utálom ezt a szót, már annyira kiüresedett) felemelkedésbe kezdeni.
A szellemi tudás régen is csak szűk csoportok ügye volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!