Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Materialisták! Miért bántjátok...

Materialisták! Miért bántjátok az ezosokat? Miért bántotok bárkit is? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Miért bánt az ember egyáltalán bárkit is? Hisz az ember is, az agya is fizikai törvényeknek engedelmeskedve működik, a szabad akarat csak illuzió ahogy a nagy király, Steven Hawking is megmondta, tehát, senki nem tehet semmiről, és az a szemét fizika az oka mindennek!

2013. jún. 26. 07:27
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
És az ezósok miért materilaistáznak le minden szkeptikust, annak ellenére, hogy a legtöbbjük azt sem tudja, hogy mit jelent ez a fogalom?
2013. jún. 26. 10:24
 12/44 anonim ***** válasza:

Amúgy kérdező, ellentmondasz folytonosan magadnak!

Azt mondod, hogy a hit nem vezethető vissza materialista okokra, csak matematikára. Szerinted a matematika nem materialista okokból kezdte el érdekelni a tudósokat???

2013. jún. 26. 10:30
 13/44 A kérdező kommentje:

81%

Tisztában vagyok azzal, amit leírtál, csak azért vetettem fel a dolgot, hogy páran kijózanodjanak.

71%

Az utolsó válaszodat nem tudom értelmezni, tekintettel arra, hogy valószinüleg nincs is értelme. Mit akarsz te kérdezni, mire reflektálsz? Egy szóval nem mondtam, hogy a matematika bármi más célt szolgálna, nem értem? Mi van? Milyen ellentmondás?

Egyébként mivel a "szkeptikusok" mindenre anyagi bizonyítékot követelnek, és telibe leszarják amikor egyesek megmondják, hogy nincs, ezek szellemi dolgok, akkor nyilván materialisták, nem? Ha nem azok lennének, akkor elfogadnák, hogy van aminek nincs anyagi vonzata. Ha pedig nincs valaminek anyagi vonatata, miért is kér anyagi bizonyítékot rá? Te keveredtél ellentmondásba, nem pedig én!

2013. jún. 26. 10:45
 14/44 anonim ***** válasza:

Azért, mert EGY témakörben bizonyítékokat kérnek valamire, attól még nem lesznek materialisták. Ja, és az ezotériában mindennek van anyagi vonzata. Például:

1.Szellemek

Anyagi vonzat: Videofelvételek, hangfelvételek, hiteles tanúkkal alátámasztva (nem pedig barátokkal)

2. Telekinézis

Anyagi vonzat: Ugyanaz, mint fent /egy élő bemutató.

3. Űrlények

Anyagi vonzat: Űrhajódarabok, egy űrlény, valamilyen eszköz, hiteles videofelvétel hiteles tanúkkal, stb.

4. Természetfeletti lények

Anyagi vonzat: Ugyanaz, mint a 3-dik pontban.

5. Mágia, okkultizmus

Anyagi vonzat: Hasonlóan, mint a telekinézisnél.

6. Agykontroll

Anyagi vonzat: Hasonlóan, mint a telekinézisnél.

És még sorolhatnám...

2013. jún. 26. 11:14
 15/44 A kérdező kommentje:

Tehát materialista vagy, mert szerinted mindennek van anyagi vonzata. Köszönöm!

Amúgy jól vagy?

2013. jún. 26. 11:18
 16/44 anonim ***** válasza:
95%

"Egyébként mivel a "szkeptikusok" mindenre anyagi bizonyítékot követelnek"

A tudományos bizonyíték nem feltétlenül anyagi. (Bár nem tudom, mit értesz anyagi bizonyíték alatt.) Lehet gondolati úton is bizonyítani valamit, tisztán logikailag, ld. matematika. A szélsőséges materializmust kevered a tudományos módszerekkel. :)

"és telibe leszarják amikor egyesek megmondják, hogy nincs, ezek szellemi dolgok"

Azért itt valamit tisztázni kell. A szkeptikusok(!) nem azért "szórják" le, mert gondolati, hanem mert nem bizonyítékokon alapul maga az állítás. Hidd el, a fizikai valósággal kapcsolatos dolgokat is leszórnak, ha az csak egy sima kijelentés. Persze lehetnek érdekes felvetések, forradalmi elméletek, ha azokat külön lehet választani az embertől, mint szubjektív résztvevőtől. (Természettudományokról van szó, tehát nem pl. irodalomról!) A tudományos nézőpont és gondolkodásmód elsődleges tulajdonsága, hogy megpróbálja kizárni a szubjektivitást. Az ezoterikus kijelentések viszont éppen ellenkezőleg, a szubjektivitáson, az emberi látásmódon alapulnak vagy legalábbis erősen függnek tőle. Sőt, gyakran éppen abból születnek.

2013. jún. 26. 11:25
 17/44 A kérdező kommentje:

De hogyan tudnád kizárni az emberi szubjektivitást? Lehetetlen, emberek vagyunk. Pont ezért tartom eredménytelennek az egészet, mert kiakarja zárni a tudomány, mikor ez szerintem helytelen.

http://www.youtube.com/watch?v=Lis-qwWEjJo

Tudom, hogy itt sokaknak nem tetszik az ő személye, de hogy hülyeséget nem mond, az tuti

2013. jún. 26. 11:34
 18/44 anonim ***** válasza:
96%

Mit értesz anyagi vonzat alatt?

A bizonyítékok nem mindig konkrétan kézzel foghatóak. Pl. pszichológia is egy tudomány, és konkrétan tudati dolgokhoz kapcsolódik. Mégis vannak elméletek amik egyértelműen bizonyíthatóak kísérletekkel, statisztikákkal, és szemmel látható összefüggésekkel. Matematika dettó ugyanez.

Bizonyítékok kellenek, amik nem szubjektívek, hanem bármikor megismételhetőek.

Ezek hiányoznak az ezosok válaszaiból, és ezért indul a legtöbb támadás. Bizonyítékok nélkül az egész csak egy szép mese. Hinni ettől még lehet benne, de senki ne bizonygassa azt másoknak, hogy ez igaz, és kész.

2013. jún. 26. 11:39
 19/44 anonim ***** válasza:
Nem vagyok materialista, mert ahogy már írtam, az ezotériával szinte mindenre lehet anyagi bizonyítékot találni. Nem azt mondtam, hogy a világegyetemmel kapcsolatban mindenre. Ott van például a világegyetemen kívüli dolog, a semmi. Arra nem lehet anyagi bizonyítékot találni, mert ott nincs semmi, még a semmiség sincs. Az egyetlen bizonyíték a lényegére egy filozófiai és tudományos gondolatmenet.
2013. jún. 26. 11:40
 20/44 A kérdező kommentje:

A pszihológiát ne keverd ide, az nem igazán tudományos, nem megismételhető, igazán még a pszihológiai problémák meghatázorásával sem értenek egyet a szakemberek...

Egyáltalán nem egy objektív dolog.

Ezen kívül, ha megnézed a videót amit linkeltem szerintem elég értelmesen van elmagyarázva benne a dolog. Namost, az úgy elfogadható abban a formában, több, mint amit vártál szerintem. Namost, ha az úgy elfogadható, abból egyenesen következik az a rész is, hogy egyrészt

Kb. semmi sem lehetetlen

másrészt viszont az, hogy számodra valami megtörténik, és most vonatkoztassunk el attól, hogy esetleg őrült, stb.

Tehát tételezzük fel, valakinek sikerült szellemet látnia (amivel egyáltalán nem foglalkoznék, lévén soha nem láttam még ilyet, így inkább csak nem tartom kizártnak), nem azt jelenti, hogy más is láthatja, kamera láthatja, bármi is láthatja. A videó megfogja magyarázni, hogy miért nem biztos, hogy a dolgok úgy működnek, ahogy elvárjátok, kérlek nézzétek meg végig. Érdekes

2013. jún. 26. 11:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!