Mit gondoltok erről az elképzelésről, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára?
Érteni értem, csak egyet nem tudok érteni a tudatos elektron vagy csillag gondolatával. Egyszerűen azért, mert semmit sem tapasztaltam még, ami a legkevésbé is erre utalna.
A megértett, leírt fizikai törvények, amelyek magyarázzák pl a csillagok magfúzióját vagy az elektronok viselkedését, tökéletesen helytállóak, és az alkalmazott fizikában is hiba nélkül működnek, anélkül, hogy bármilyen tudatossági tényezőt felvázolt volna valaki ezekbe az egyenletekbe, leírásokba. Nincs szükség tudatra, hogy egy idősödő csillagban beinduljon a nehéz elemek fúziója, ez egyszerű, logikus fizikai egyenletekkel tökéletesen leírható és értelmezhető.
Szerintem te már túlbonyolítod az egészet. Mindenesetre cáfolni nem tudom, amit írtál, de elfogadni sem, szóval szerintem maradjunk ennyiben :)
De éppen azt magyarázom, hogy az elméletek a megértés. A törvény amit te felfedezel az csupán a megértésed. A matematika egy nyelv, ami úgy szint a megértést szolgálja.
Én azt gondolom, hogy amíg olyan szándékkal megyünk bele a fizikai világba, hogy na most megtalálom azt a részecskét, ami az anyag tömegét adja, akkor megfogom találni, mert ez volt a döntésem. Az akaratom. A dolog lényege, ne vessz el a fizikai világban! :)
Légy egy kicsit spirituális, nem azt mondom én, hogy nem jó a tudomány, vagy hogy nincs értelme! Dehogynem, a megértést szolgálja. A probléma az, hogy idővel a megértés elferdítette a dolgokat, kivonta szépen lassan a tudatot a dolgokból. Nézd meg, a törvényeknek is csak a hatását látjuk, de az eredőjét sose!
Megtaláltuk (valszeg) a Higgs-bozont. Király, mostmár tudjuk, hogy mi okozza a gravitációt a fizikai szinten, megismerés szinten. De tudod, a lényeg megint ki maradt, honnan ered? Hogyan csinálja? 2 oldalu a dolog, de megint nem találtuk meg a másik oldalt! :))
Mert egyszerü, gravitációnak lennie kell ahhoz, hogy létezzünk. A megismerés nagyjából eljutott a végéig, megismertük hogyan, a miért is elég világos, azért, hogy legyünk ebben a fizikai világban. De hogy mitől/kitől/honnan az el lett zárva a fizika örök problémái közé, a "+dimenzió"-ba. Na, én kb. pont arra a plusz dimenzióra gondolok, én azt a plusz dimenziót tudatosságnak hívom.
Az egész életfelfogásom amúgy azon alapul, hogy nem véletlen. Mások azt gondolják, minden véletlen. Hát kinek a pap, kinek a papné :)
Szerintem ez hülyeség mert:
A börtön azért van, hogy az emberek megbűnhődjenek akkor ha valami rosszat tettek.
És ha ez egy börtön lenne, akkor kéne tudjuk valahonnan azt, hogy mi most meg vagyunk büntetve. De ha nem tudunk róla hogy ez éppen egy büntetés, akkor mit ér az, hogy a lelkünk a Földön van? Szóval ... én nem tartom valószínűnek.
Ebben szerintem lehet valami... már a pithagoreusok is ezt hitték (valamilyen szinten)....
...viszont azt hozzá kell tennem, hogy nem biztos, hogy mindenki, aki itt van, egy magasabb világból való lény.
(legalábbis jelenleg)
Valószínűleg valami kozmikus baleset történhetett valamikor
velünk és / vagy a rendszerünkkel (kozmoszunkkal)...
...és kb. emiatt aberrálódhattak a dolgok.
Kedves kérdező, ajánlanék a figyelmedbe egy témával kapcsolatos oldalt:
Talán igaz, talán nem, de nagyon elgondolkodtató. Főleg azért, mert engem pl. régóta foglalkoztat az emberiség valódi eredete. Sok asztrológiával, okkultizmussal, archeológiával és vallással kapcsolatos írást olvastam már el és sok összefüggést találtam a fenti oldalon az általam eddig olvasottakkal. Egy szó sem igaz abból, amit az iskolákban tanítanak a történelemről. Ha valaki rá szeretne jönni az igazságra akkor:
1. Magának kell rájönnie abból, hogy sokat olvas és abból levonja a konzekvenciát
2. Eleve nem zárkózik el az igazság elfogadásától
Azért vagyunk mi, emberek ott ahol, mert rendkívül szűk látókörűek, földhözragadtak és csökönyösek vagyunk. Mi tartjuk börtönben saját magunkat. Csak úgy lehet ebből a börtönből kiszabadulni, ha kicsit nyitottabban állunk a külvilág felé.
Mielőtt vèlemèny, az ezoterikus jelentèse hogy kevesek számára èrthtő! Szal, lehet hogy máshol se müködik, (csak keveseknek). Magyar szótár.
Vèlemènyem szerint lehetsèges hogy börtön. Ha az, ahogy írtad a lelkeknek, akkor viszont szèpen megnőtt a fogvatartottak száma az elmúlt 50-100 èvben. 2 ről 7 milliárdra.
Dancsó Bèla - Holdsèta c. könyvèben azt olvastam, a NASA már 1984-ben tervezte (aztán mègse lett) a Marsraszállást, azt gondolom a kèsz tervekhez kèpest ez mèg most se törtènt meg 2017ben. - lehet hogy börtön.
A Mars fotók nagy aránya nem publikus. Mièrt ez a nagy titkolózás. Lehet börtön.
Mások talán (idegenek) azèr nem gyakran jönnek erre mert ki megy be 1 börtönbe? ...Senki.
Se be, se ki.
Ezt godolom.
Azt gondolom erre van válasz a kèrdèsre. Vagy börtön vagy nem. Józanul mègse tudom biztosan megítèlni. Viszont nem lehetetlen hogy az. Nekem annak tűnik. Ès bár ahhoz hogy fejlesszük a kèpessègeink, nem gondolom hogy el kell menjünk a Földről. (mert azt vettem ki hogy Te szeretnèl jobban működni, hamár èrdeklődsz).
Azt gondolom, elèggè lealacsonyodtunk, kevès itt a tisztessèg, viszont hogy ezt megfordítsuk, azt lehetne kezdeni ezen (az èn számomra) börtönnek tűnő, Föld bolygón.
Aztán megláthatjuk, van e pl. tiszessèg, becsület [odakint] e, vagy nagyobb a mocsokság, mint itt.
Ès szertem a sci-fi-t.
1 szóval, igyekezni kell.
TANULNI!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!