Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az elképze...

Mit gondoltok erről az elképzelésről, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára?

Figyelt kérdés
Minap mesélték nekem, hogy van egy ilyen elképzelés, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára, ezért nem működnek rendesen az ezoterikus dolgok, "képességek", mert ennek a börtönnek ez a célja, hogy ne legyünk képesek ilyen jellegű nagy dolgokra.Vélemény erről?
2013. jún. 20. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
0%
Milyen hangnem ? Nemfogok úgy beszélni ezekkel ahogy egy normális emberrel könyörgöm hol élsz te. Majd a majmokkal is konferenciabeszélgetést folytatok vagy mit képzelsz?
2013. jún. 20. 23:10
 32/80 anonim ***** válasza:

Gaebrol azt gondolom azért, hogy vagy annyira értelmes, hogy a képet megpróbáld összetenni a fejedben... Nem baj, betudom egy pillanatnyi kihagyásnak ;)

Tehát, válaszolok most neked, hátha...

"Ha annyit teszel, hogy belekötsz mindenkibe, mert máshogy szemléli a világot, mint te, akkor nehéz ügy ebből egy értelmes beszélgetést kihozni."

Nem, sőt arra kérlek téged, hogy ne gondolkodj úgy, mint én. Arra kérlek, hogy ne fogadd el azt amit mondok. Nem hiába mondtam azt, hogy nem lehet "külső" forrásból keresni az igazságot. Jelen esetben a szövegem is külsősnek tekinthető.

2 dolgot kérek tőled csupán, ez pedig

A szkepticizmus, amivel a jelen VILÁGOT, jelen VILÁGOD kérdőjelezd meg!

Másik pedig 1 kis hit abba az írányba, hogy esetleg közelebb juthatsz az igazság megismeréséhez, ha megpróbálod megérteni azt, amit mondok. Csak megértésre való vágyat kérek tőled, hogy amit mondok ne megcáfolni akard először, hanem elgondolkodni azon, hogy esetleg közelebb vihet téged a SAJÁT igazadhoz, a saját felismerésedik. Bárki azt mondja neked ilyen témákban, hogy az ő végső konklúziója az igazság, az tévedni fog. Pont azért, amit már leírtam, a tapasztalat nem lehet a valóság, az mindig torzult lesz.

"Dehogynem, máris megcáfolom neked! Az én világom része pl az utca, amelyen helyet foglal az én házam is. Na de az utca létezett a születésem előtt is, sőt, miután én meghaltam, még mindig létezni fog.Én megtapasztalhatom ezt az utcát a saját életem szerint, köthetnek hozzá olyan emlékek, tapasztalatok, amik csak az én fejemben léteznek, mert velem történtek meg. De ettől még maga az utca ugyanúgy csak egy utca marad, és ugyanúgy számomra, a szomszédaim számára, vagy olyan emberek számára, akik csak épp erre járnak, mint tudjuk, hogy ez egy utca.

Sőt, csak mert valaki a bolygó túlfelén él, és még csak nem is hallott a lakóhelyemről, ettől még ez a bizonyos utca nem fog kitörlődni a tér-idő kontinuumból, hogy majd csak akkor váljon valósággá, ha véletlenül erre jár. Ettől ez az utca még ugyanúgy létezni fog, még ha nem is mindenki jár erre, még ha nem is mindenki látja, tapasztalja élete során, milyen érzés is végigsétálni ezen az utcán.

Megtapasztalni csak a valóságot lehet. Ha minden a fejünkben létezik, akkor az ember nem szerezhetne új ismereteket, hiszen semmi olyannal nem találkozhatna, ami az ő eddigi tapasztalásain túl létezik. Ennek ellenére mégiscsak ezt teszi mindenki (kivéve aki megrekedt a fejlődésben, vagy egyszerűen csak elzárkózik a valóság elől), folyamatosan bővíti a tapasztalatait azáltal, hogy a valóság új részleteit tapasztalja meg.

"

Itt nem értem, miért nem raktad össze a képet... Ha azt mondtam, hogy mindenki EGY, sőt MINDEN EGY, akkor a tapasztalások, úgymond teremtések ebben a fizikai világban ugyan attól származnak. A "teremtőtől", tőled, tőlem, tőlünk. A LÉT-től! Éppen ezért mondják sokan azt, hogy létezik egy másik dimenzió, ahol az emberiség tudása gyűlt össze, kollektív elme, stb.

"És tessék, én hajlandó vagyok bárminemű vitára, cáfold meg ezt az általánosan elfogadott világképet, és ne azzal, hogy márpedig ez nem a valóság, hanem mi csak azt hisszük. Ha szerinted ez nem a valóság, akkor támaszd alá az állításod, bizonyítsd be, hogy nem ez a valóság, amiben élünk!"

Engem nem zavar, hogy te mit hiszel. Sőt, az sem zavar, hogy minek hívod a fizikai világot. Valóságnak, illúziónak, tök mind1. Azzal, hogy meg címkézed nem jutottál tovább, sőt. Csak saját magad korlátozod le vele, mert azt mondod, ez a valóság. És már is megtagadod annak az esélyét, hogy mélyebb megértéshez juss, hogy a világot próbáld alapjaiban megérteni. Mert a valóság az a valóság, annál nincs tovább, ugye? Nem azt mondtam, hogy a fizikai világ semmilyen formán nem létezik. Azt mondtam, hogy illuzió, nem végső valóság, nem lehet az.

Te pedig logikai bukfencet vetsz, mert nem érted azt, hogy amit látunk, amit tudunk, amit érzékelünk, az már belül van. Nem tudsz elfogulatlan képet kapni róla, csak az emberi értelem tükrén keresztül, és ez a baj. Mert mégis, amikor a fehér köpenyesek megpróbálják azt megérteni, nem veszik számításba azt, hogy a tudaton keresztül történnek a tapasztalások, de amikor ők papírra vetik az elméleteket, már azt a részt kihagyják.

Ez az egész a legközelebb a holografikus univerzum elméletéhez áll a legközelebb, ha a végső valóságra akarnánk következtetni. Nem mondom, hogy egy hologram, de valahogy úgy működhet. Ezen kívül pedig, ha a saját világunkat tekintjük, miért vagyunk itt, stb. Akkor azt mondom, hogy egyetlen célunk az egység megértése, és vissza állítása. Ezt az egységet a NYELV megjelenésével veszíthettük el a legjobban. Szomorú kicsit, de egyben megadja a lehetőségét annak, hogy hosszadalmas tapasztalás által, megérthessük a minket körülvevő világot, az egységet pedig vissza szerezzük. DE ehhez az is szükséges, hogy akarj megérteni, ne csak vitatkozni.

Nézz magadba, olvasgass a témában, ha érdekel. Ismerkedj meg a vallásokkal, elméletekkel, sőt! Még akár baromságnak tünő dolgokba is bele olvashatsz. Aki nem elmebeteg az képes leszűrni belőle az értelmet, és jól szórakozni azon, ami agymenés. Ajánlom pl. egy régi csoport könyvét, [link] Ez pl. egy rendkívül érdekes olvasmány.

Ellehet hinni szóról szóra is, bár nem ajánlom, és erre megkérnek a könyv elején is. Akármit is hiszel, mély megértéshez jutsz a világgal kapcsolatban, ha ezt elolvasod, ugyanis univerzális igazságokat rejt. Legyen az materialista, keresztény, buddhista, ezen igazságokat ő is felfogja ismerni, és meg fogja érteni.

2013. jún. 21. 06:38
 33/80 A kérdező kommentje:
Miért lennénk majmok?:) Jah, hogy nem is ismersz minket?:O Ohh, milyen kár, hogy csak következtetésekkel tudsz véleményt nyilvánítani rólunk, pedig azt se tudod, hogy kik ülnek az internet túl oldalán...Eléggé primitív szokás, de ez a mai világban már természetes,megszokott, hogy az emberek ilyenekké válnak...
2013. jún. 21. 08:09
 34/80 anonim ***** válasza:
0%
Végig se olvasom a hosszu válaszodat mivel bárhogy próbálod szép szavakkal elhitetni hogy van valóságalapja ennek a f*szságnak megmondom neked hogy nincsen. Jobb ha elfogadod hogy nem vagy egy kicsit se felvilágosultabb ezzel az elméleteddel mint mások viszont ha előadod ezt emberek elött kiröhögnek.Mondjuk téged ez nem zavar mivel beadod magadnak hogy okosabb vagy náluk vagy valami hasonló f*sz szöveget amivel kényelmesen elhiteted magaddal mekkora nagy ember lehetsz. Belőled egy senki lesz 10 év mulva is meghát gondolom mostis az vagy a szar életedet próbálod jobbá tenni ilyen irdatlan kitalációkkal.
2013. jún. 21. 08:19
 35/80 anonim ***** válasza:
75%
Szép volt 13%, köszönjük a részvételt ;>
2013. jún. 21. 08:22
 36/80 anonim ***** válasza:
0%

Ha elhiszem amit mondasz amire a legkevesebb bizonyítékod sincsen akkor elkéne hinnem ugye az összes ilyen ezoterikus f*szságot. Bevallom jól hangzanak és tényleg izgalmasnak hangzik némelyik ,de ettől sem lesz nagyobb valóságalapja egyiknek sem. Gondolom teis valakitől hallotad ezt a tapasztalás dolgot nemhiszem hogy te találtad volna ki , de ha igen menj el írj valami blogot találsz olyan embereket akik elhiszik hidd el.

De én nemfogom elhinni egy teljesen hibbant ember kitalációit mert akkor már inkább nézem az ezotv-t azon is hasonlókat hallani. Ráadásul kivagy te? Egy senki.

Semmit sem tudsz bizonyítani csak beszélsz ezekről a nemis tudom mikkről , szégyen.

2013. jún. 21. 08:24
 37/80 acelsziv ***** válasza:
73%

Látod immár 13 %-os... Te tartod magad felsőbbrendűnek, miközben egy értelmes hozzászólást nem bírsz leírni trágárkodás nélkül.

Ennek a kérdésnek nem az volt a célja, hogy megváltoztassa a tanított történelmet és újat vezessen be. A kérdező feldobott egy elméletet és mi megpróbáltuk megvitatni.

Anno a görögöknél, ha összeültek filozofálgatni, senki nem szólta le őket.

Te a majom szintjére degradáltál minket, holott te még ezt a szintet sem éred el, mivel képtelen vagy különbséget tenni filozófia és történelemtudomány között...

Ezért sajnállak téged, mert örökké frusztrálttá fog tenni téged, ha ilyen téma kerül szóba..

Kívánok boldogabb életet, több értelmet és kevesebb trágárságot.

2013. jún. 21. 08:33
 38/80 anonim ***** válasza:
83%
13% os szerinted a föld is lapos ugye?
2013. jún. 21. 08:33
 39/80 anonim ***** válasza:

Szóval nem mondtam, hogy magamtól találtam ki, ez csak a te agyszüleményed:)

Veled ellentétben én elkezdtem keresni, és utam során ezekre a következtetésekre jutottam, amik tartalmaznak elemeket innen is, onnan is.

Buddhizmustól kedzve a modern, tudományos elméletekig. És sose kértelek meg rá, hogy hidd el. Ellenben másokkal, akik még le is hordanak érte, ha nem hiszel nekik, ismerős az iskolából? Na ennyit erről. Ha nem érdekelnek ilyen dolgok semmi keresni valód itt, ha csak ócsárolni akarsz, úgy ráadásul, hogy zero érvet tudsz felhozni magad mellé, az úgy nem szalon képes.

És csak azért, mert nyomatékosítod a szöveget ilyen lenéző szavakkal, ugyan nem leszél erényesebb! Magadat minősíted, soha ne felejtsd

2013. jún. 21. 08:36
 40/80 anonim ***** válasza:
0%
Én kérek elnézést. Egek ura nincs föld nincs univerzum illuzió minden tapasztalás van ifnormáció de ezek csak a fejünkben léteznek . Ja meg mivolt még elfelejtettem mert értelmetlen volt a fele .Ha filozofálni akartok egyébként takarodjatok azt beszélgessetek anyátokkal ő talán megérti ti buta parasztok .Istenem a munkásosztály hátulütője hogy minden f*szságot elhisznek.
2013. jún. 21. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!