Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az elképze...

Mit gondoltok erről az elképzelésről, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára?

Figyelt kérdés
Minap mesélték nekem, hogy van egy ilyen elképzelés, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára, ezért nem működnek rendesen az ezoterikus dolgok, "képességek", mert ennek a börtönnek ez a célja, hogy ne legyünk képesek ilyen jellegű nagy dolgokra.Vélemény erről?
2013. jún. 20. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 acelsziv ***** válasza:
elhagyni a bolygót és eljutni más naprendszerekbe az két merőben más dolog...
2013. jún. 20. 15:30
 12/80 A kérdező kommentje:
Még a megvilágosodottak sem tudják, hogy milyen a valóság nem az emberek tükrében :) Majd halál után tudják meg ők is, szóval akkor miért is nevezzük őket megvilágosodottaknak?Nem tudják, hogy mi a valóság..:) Úgy, ahogy mi sem tudjuk.Akkor különbek nálunk?Szerintem nem :)
2013. jún. 20. 15:30
 13/80 anonim ***** válasza:

Na jó, akkor azt mondom, hogy csak idő kérdése, hogy a Naprendszert is elhagyjuk.

100 éve kezdtünk csak repülni, azóta már eljuttattuk a Curiosityt a Marsra. Ez rendkívül gyors fejlődés, mindenféle viszonylatban. Az egyedüli elmélet a relativitás, ami határt szabhat a fejlesztéseknek, de ez sem a távolságnak, ameddig eljuthatunk, csak a sebességnek.

Kedves 3. és 8. válaszoló. Ez is egy elképzelés, de azért ne jelentsd ki ilyen tényszerűen, ugyanis semmi sem bizonyítja, hogy a te elképzelésed felette állna a keresztények világképének, vagy bármilyen tudományos elméletnek. Én azt mondom, az ember a tapasztalás útján ismeri meg a valóságot (nem pedig kialakít magának egyet, hisz mindegyikünk ugyanazt a valóságot tapasztalja meg, függetlenül az egyéni tapasztalások eltérésétől), és mivel kevesebb ez az elmélet, mint az, amit te állítasz? Csak azzal, hogy te másképp gondolod, de ez nem érv, már bocs.

2013. jún. 20. 15:33
 14/80 anonim ***** válasza:

Hát persze, megszületésedtől fogva mindenki elmondta, hogy mi micsoda, persze, hogy nagyjából egyeznek a tapasztalatok... Semmi konkrétumot nem írtam, annyit írtam, hogy minden csak a fejekben létezik. Cáfolhatatlan, száraz tény, semmi több. Hogy a keresztény vallás miért nem jó? Ezt most kikell fejtenem, komolyan? Mikor azt mondatják veled, hogy CSAK JÉZUSON, A KERESZTÉNYSÉGEN VEZET AZ ÚT? :)))))

Amikor azt mondatják veled, hogy az út kívül van, az már hibás!

Az, hogy Jézus annak idején mit mondhatott, ki tudja. Nem Jézus személyét szeretném degradálni ezzel. Neki eszébe sem jutott volna egy fanatikus egyházat alkotni.

Amúgy pedig, a megvilágosodott ember tudja az egyetlen igazságot. Mégpedig azt, valójában nincs a hétköznapi szinten vett "realitás". Illúziók vannak, egy tudat létezik, ami tapasztalja saját ön magát. Ennek vagyunk a részesei. Az, hogy te ebból azt látod, hogy á ott van Gaebrol, meg ott van egy kutya, és arra jutsz, hogy ők különböző dolgok, az nem jelent semmit. Ez csak az aktuális kivetülés, hogy is mondjam, olyan ez tudod, mintha egy számítógépes játékban ülnél. Te ebben egy karakter vagy, és azt mondod, hogy a másik karakter az tőled teljesen külöböző. De a mélyen gyökeredző igazság az, hogy ti egyek vagytok, csak más más kivetülésben.

Most éppen azt tapasztaljuk, milyen szép is ez az anyagias, duálisztikus világ, amit felépítettünk...

2013. jún. 20. 15:44
 15/80 anonim ***** válasza:
Majd holnap folytatom, ha kialakul valami érdemi beszélgetés, szívesen meghallgatom mások véleményét is
2013. jún. 20. 15:45
 16/80 anonim ***** válasza:

Ha annyit teszel, hogy belekötsz mindenkibe, mert máshogy szemléli a világot, mint te, akkor nehéz ügy ebből egy értelmes beszélgetést kihozni.

"Semmi konkrétumot nem írtam, annyit írtam, hogy minden csak a fejekben létezik. Cáfolhatatlan, száraz tény, semmi több."

Dehogynem, máris megcáfolom neked! Az én világom része pl az utca, amelyen helyet foglal az én házam is. Na de az utca létezett a születésem előtt is, sőt, miután én meghaltam, még mindig létezni fog.

Én megtapasztalhatom ezt az utcát a saját életem szerint, köthetnek hozzá olyan emlékek, tapasztalatok, amik csak az én fejemben léteznek, mert velem történtek meg. De ettől még maga az utca ugyanúgy csak egy utca marad, és ugyanúgy számomra, a szomszédaim számára, vagy olyan emberek számára, akik csak épp erre járnak, mint tudjuk, hogy ez egy utca.

Sőt, csak mert valaki a bolygó túlfelén él, és még csak nem is hallott a lakóhelyemről, ettől még ez a bizonyos utca nem fog kitörlődni a tér-idő kontinuumból, hogy majd csak akkor váljon valósággá, ha véletlenül erre jár. Ettől ez az utca még ugyanúgy létezni fog, még ha nem is mindenki jár erre, még ha nem is mindenki látja, tapasztalja élete során, milyen érzés is végigsétálni ezen az utcán.

Megtapasztalni csak a valóságot lehet. Ha minden a fejünkben létezik, akkor az ember nem szerezhetne új ismereteket, hiszen semmi olyannal nem találkozhatna, ami az ő eddigi tapasztalásain túl létezik. Ennek ellenére mégiscsak ezt teszi mindenki (kivéve aki megrekedt a fejlődésben, vagy egyszerűen csak elzárkózik a valóság elől), folyamatosan bővíti a tapasztalatait azáltal, hogy a valóság új részleteit tapasztalja meg.

És tessék, én hajlandó vagyok bárminemű vitára, cáfold meg ezt az általánosan elfogadott világképet, és ne azzal, hogy márpedig ez nem a valóság, hanem mi csak azt hisszük. Ha szerinted ez nem a valóság, akkor támaszd alá az állításod, bizonyítsd be, hogy nem ez a valóság, amiben élünk!

2013. jún. 20. 16:08
 17/80 anonim ***** válasza:
0%
Élő példája amikor értelmetlen elméleteket próbálunk elhinni. Szerintem egyikőtöknek sincs lövése se hogy miről beszél csak mástól hallot/olvasott elméleteket próbálbeadni amit ő elhitt amilyen ökör.
2013. jún. 20. 16:38
 18/80 anonim ***** válasza:

Szerintem is lehet, hogy börtönbolygó. Az is lehet, hogy a különböző inkarnációkban különböző bolygókra születünk le :)

Ha nem fogadod el igaznak, amit ránk erőltetni, néhány éves gyakorlással már át lehet látni a Mátrixot. Azt nem tudom, mennyit és milyen minőségben kell tanulni ahhoz, hogy ki is tudjunk lépni belőle. Kicsiny baráti körömmel már egy ideje rajta vagyunk :))

2013. jún. 20. 16:50
 19/80 anonim ***** válasza:
*jav. amit ránk AKARNAK erőltetni
2013. jún. 20. 16:50
 20/80 anonim ***** válasza:
29%
Egyes emberekre az észt kéne ráeröltetni.
2013. jún. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!