Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az elképze...

Mit gondoltok erről az elképzelésről, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára?

Figyelt kérdés
Minap mesélték nekem, hogy van egy ilyen elképzelés, miszerint a föld egy börtön bolygó a lelkünk számára, ezért nem működnek rendesen az ezoterikus dolgok, "képességek", mert ennek a börtönnek ez a célja, hogy ne legyünk képesek ilyen jellegű nagy dolgokra.Vélemény erről?
2013. jún. 20. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:

Szerencsétlen 13%-os kölyköt meg hagyjátok már! Nem kell neki válaszolni, mert még a végén a szívroham viszi el, mert nem bírja feldolgozni, hogy mások gondolkozhatnak olyan dolgokon is, amik az ő szintjét már meghaladják :)

És amúgy is, ne etessük a trollt! Majd megunja, ha senki nem figyel az értelmetlen szövegeléseire ;)

2013. jún. 21. 09:28
 62/80 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes mifelénk úgy történnek a dolgok hogy elöbb az kezd el alátámasztgatni aki értelmetlen gondolatát akarja beadni. Ez nemtörtént meg szóval elöbb az illútió bizonyítását kéne elkövetni aztán lehet gondolkodni vane a valóság.
2013. jún. 21. 09:28
 63/80 A kérdező kommentje:
13%-os, beléd még annyi intelligencia sem szorult, mint bármelyik más válaszadóba :) Szóval ideje lenne befognod.
2013. jún. 21. 09:30
 64/80 anonim ***** válasza:
0%
Elne hidd hogy ideges vagyok ezt kedvtelésből írom mert bevallom szórakoztató alacsonyabbrendű emberek dumáját hallgatni. Soha sem fogom felidegesíteni magam mások kitalációin viszont az egyiket már sikerült felidegesíteni ugyhogy ez már egy jó reggel volt.
2013. jún. 21. 09:30
 65/80 anonim ***** válasza:
0%
De a gyenge oltásaitokat is szeretem. Hajrá!
2013. jún. 21. 09:31
 66/80 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként még arra lennék kíváncsi hogy szerintetek kik hiszik el ezt a baromságot? Abba a hibába estetek hogy hallotok valamit és hát igen egyből elhittétek. Magyararázhattok hogy az utam során jöttem rá ami kamu , de attól még nem lesz valóságos kikéne lépnetek az álomvilágból mert bajotok lesz még az életben vagy csalónak még elmehettek azok mondjuk jól keresnek és más módja úgysem lesz hogy megszedjétek magatokat ha ilyen gondolatokkal rendelkeztek.
2013. jún. 21. 09:34
 67/80 anonim ***** válasza:
0%
Nah úgynézem kihalt itt a buli egyébként. a következő értelmetlen kérdésednél találkozunk. Sziasztok szolgáim!
2013. jún. 21. 09:36
 68/80 anonim ***** válasza:

Gaebrol, ez a gond látod. Nem érted a szavaim mögött, mit értek alattuk. Ez a gond a nyelvel, hogy leírok egy szót, ami a legjobban vissza adja számomra azt, amire gondolok, de ez nálad már teljesen más jelentéssel bírhat. Ezért mondom azt, hogy nézz mögélyük, próbálj megérteni.

Tehát, persze tapasztalás szintjén a világunk valósnak tekinthető. Én azért nevezem illuziónak, mert pl. 13% meg van róla győzödve, hogy a tudata fizikai természetü, mindent az anyag alakít, fizikai "törvényeknek" engedelmeskedve. Tehát, hogy a fizikai világ az egyetlen valóság. Valóság csak 1 dolog van, mindennek eredője. Az a valóság, minden más annak 1 kivetülése, aspektusa, illúziója, dimenziója.

Az én elméletemben a végső valóság az, hogy létezik egy nevezzük kb. szuperintelligenciának, ami érzékszervi szinten nem értelmezhető, időben és térben nem értelmezhető. Ennek, mint ahogy neked vannak gondolataid, kb. olyan szinten vannak kivetülései. Nem, nem úgy ki, hogy magából ki, hanem szimplán mint az univerzum is felépülése. Ennek egy nagy léptékü része az univerzum, ezt látjuk mi érzék szerveinken keresztül. De mi azt gondoljuk, hogy az ott egy rajtunk kívül álló dolog, semmi közünk hozzá. Az én elméletem az, hogy a pl. a galaxis egy magasabb rendü tudatosság, az egység egy torzulása. Aztán abban van a csillag, az is egy tudatosság. Aztán annak van egy bolygója a föld, az is egy tudatosság. És azon vagyunk mi. Ha lefelé indulok el, akkor azt látom, hogy az egységtől egyre inkább elszakadás van, felfele viszont láthatom, hogy ez egy jól felépített szervezet. Akár csak a testem, amiben kicsiny sejtek találhatóak, az az én szervezetem. Felfele menjve a tejút sejtje vagyok én, és te.

Az oka annak, hogy ezt az elméleti dolgot úgy látjuk valóságként ahogy, az egyszerü. Információ alapu a dolog, tehát nem fizikai formában van maga a tudás ebben a szervezetben, és ahhoz, hogy valamilyen formán az öntudatra ébredt részek felfedezhessék a világot, valamilyen formán a megértés eszközét kell nyújtani. Ezek az érzék szerveink. De ez véleményem szerint csak egy értelmezés, nem pedig a dolgok valósága. Tehát azt mondom, hogy valójában a tudat alakítja az anyagot, és nem fordítva.

Tudom meredek egyeseknek, hogy a csillagok tudatosak. De csak azért, mert a saját tükrén keresztül akar megérteni valami nagyobbat. Tudom a csillag törvényeknek engedelmesdik. És mivan akkor, ha azt mondom, hogy a törvények csak a megértést szolgálják? Nem valós tudaton kívüli tényszerüségek, hanem a mi értelmezésünk arra, hogy megértsük, a csillag miért készít pl. nehéz elemeket?

Hát lehetnénk-e mi azok nélkül? Nem.

Tudom, tudományos nézetek szerint puszta véletlen minden. Én ennél azért 1 fokkal jobban szeretek ideologizálni. Én azt mondom, hogy a csillagok tudják nagyon jól, hogy a kisebb kivetülésekhez ők is szükségesek. Ők a mi "isteneink", a teremtőnk. Ennek az érzék szervi kivetülése a magfúzió, stb.

Én a világot a fizikai megismerést úgy értelmezem, mint a szinház játszótere, és a színfalak mögötti történeseket kívánom értelmezni.

Ahogy ez levan írva az ún. Egység törvénye könyvben, aminek a körülményeit most ne firtassuk

Volt az egy. A mindenható. A minden. A tudat. Ennek torzulásai következtek be, mint pl. az egységtől való elszakadás, szabad akarat, dualizmus, stb. Mert ha megnézed, mély értelmezésben tényleg minden 1. Univerzumnak hívjuk.

Vannak egyébként a tudatos univerzumra mutató jelek, elég megnézni, hogy elvileg megfelelő kicsinyítésben hasonló a felépítése, mint az agynak. Most az, hogy mi mit értelmezünk életen, tudatosságon, az 1 dolog, az magunkból való kiindulás eredménye csupán. Amikor csak egy félét ismersz, hajlamos vagy azt hinni, csak az az egy féle létezik. Pedig kitudja?:)

Szerintem a fizikai világ, a törvényeivel együtt a megismerést szolgálja. Azt gondolom, hogy a tudat megelőzte az anyagot, és mindennemü fizikai jelenséget.

Remélem érthető nagyjából

2013. jún. 21. 09:44
 69/80 anonim ***** válasza:

És most írok valamit, ami szerintem rendkívül jól szemlélteti ennek az egésznek az alapját.

Ehhez most az kell, hogy mondhatni kisgyerek szintjén próbáld értelmezni a dolgokat (a gyerekek igazából nem olyan buták, sőt. Ők legalább nem bonyolítják nagyon túl a dolgot :D)

Tehát, amikor beteg vagy, és az immunrendszered, amit tudatosnak nevezhetünk ki akar ölni vmi betolakodót, mit csinál? Lázas lesz, felmelegíti magát. Mit tesz a rákos sejt a testedben? Elhiszi kb. hogy ő nem része egy nagyobb érdeknek, "elveszti a hitét", és mindenkit maga körül a saját hasonlatosságára kíván változtatni.

Namost, láthatod, hogy az ember is ezt csinálja. Vallási, gazdasági, ideológiai háborukat vívott. Aki nem hitt abban amiben ő, azt kinyírták. Ha hitt valamiben amiben ők nem, hát kinyírták. Meg kellett mindenki változnia úgy, ahogy azt a hatalmasok gondolták. És nem, a hatalmasok sosem gondolták, hogy ők nekik egy nagyobb valamit kellene szolgálniuk, a keresztény duma csak jó kis etető anyag volt ahhoz, hogy megkövessék az amúgy önző érdekeket. Tehát, miután mi szarunk az úgynevezett magasabb rendü érdekünkre, a bolygóra, ami most a mi szervezőnk, benne mi piciny sejtek, rombolunk, mi történik? Globális felmelegedés. Mondhatod, hogy fizikai törvények miatt van, de ez igazából nem-e csak a szándék értelmezhető kivetülése? Hiszen nem tud a bolygó neked írni egy e-mailt, hogy figyu már srácok, azé én is csak élek, jó lenne ha hagynátok ezt...

Mert mint mondtam, szabad akarat van. Ez sértené a szabad akaratot. Nekünk kell akarni megvédeni a szervezőt, saját akaratunkból. Ha kapnánk egy ilyen egyértelmü üzenetet kénytelenek lennénk változtatni, nem saját belátásunk miatt, hanem a muszáj miatt. Az pedig univerzális törvénytelenség.

Észre kellene venni azt, hogy amit már elismerten intelligensnek vélünk, azok a rendszerek ugyan úgy működnek, mint bármi más az életben. Minden él. Semmi sem steril ! Minden tudatos. Még az elektron is tudatos.

Ezért nem lehet az, hogy valaki megtapasztalja istent csak úgy, ezért nem lehet az, hogy megelöző hit nélkül érkezzen bármilyen megismerés. Mert ha te azt hiszed, hogy valami nem létezik, nem tehetik az orrod elé, mert az a szabad akaratod ellen szól. Te nem akarod azt hinni, te hinni akarod a másikat.

Ezért van az is, hogy bele lehet esni az ezoterikus baromságokba. Ha te akarsz hinni valamit, akkor arra bizonyságot is kapsz majd. De mivel más nem akar, ezért ő nem fog. Ezért nem tudsz egyes dolgokat bebizonyítani sem másoknak, mert aki nem akar megérteni, az nem is fog!

2013. jún. 21. 09:58
 70/80 anonim ***** válasza:
És ezért mondom, hogy a világ illuzió. Mert szerintem a világ csupán egy játszma értelmezhető, megismerhető, verziója.
2013. jún. 21. 10:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!