Delfinek és polipok fogják átvenni az emberiség helyét Világvége után?
Rettentően izgatott vagyok. A delfinek és a polipok nagyon okos teremtmények odalenn a tenger mélyén minden rejtély. Olyan okosak a polipok és a delfinek mint a csimpánz. A polipok már ezen a napon képesek logikai tesztek végrehajtására, a delfinek pedig kultúrálisan bűvülnek nap-mint-nap. 1000% ig biztos vagyok benne, hogy a delfinek és a polipok odalenn a tenger mélyén ahol minden rejtély hasonlóan eszesek az emberekhez, sőt elmondhatjuk, hogy még az embereknél is fejlettebb élőlényekről van szó!! Olyan titkokat ismerhetnek ezek a lények odalenn a tenger mélyén amilyenet az emberi tudat képtelen befogadni. vallom hogy ők spirituális és extráninteligens élőlények, amelyek rájöttek, hogy hogy mi a jó. Véleményem szerint tisztában vannak az isteni fogalommal, és képesek megérezni a jóságot is. Úgy gondolom, hogy az óceánok mélyén viszonylag védve vannak. Biztos vagyok benne, hogy amint az emberiség elhagyja a Sárgolyót - ésmárpedig már nincs sok hátra! - előjönnek a vízből, a fejlődésük érdekében és a fejlettségük nagyobbterű kihasználása érdekében.
Hitemmel vallom, és el tudom képzelni, hogy a delfinek és a polipok egy fejlettebb és alkalmazkodóbb kúltúrája fogja uralni a földet és veszi át az emberiség helyét az univerzumban.
A deflinek nem kopoltyúval lélegeznek, hanem tüdővel, mert emlősök.
Ajánlom olvassatok utána a témában, mert csak baromságokat írkodtok össze. Bár biztos van "hasznosabb" elfoglaltságotok.
"az óriás tintahal pedig úgy tudom elkapja a ceteket"
Rosszul tudod.
Itt az a különbség, hogy TE városban élsz viszonylag civilizáltan, és képtelen vagy megkülönböztetni a jót a rossztól.
A delfin pedig - aki egy másik fajhoz tartozik - és aki a tengerben él vadon - képes odamenni egy emberhez, ha azt megfelelőnek találja arra, hogy szóba elegyedjen vele.
tudom hogy mi a jó és mi a rossz,meg csak hogy kötekedjek én pl vidéki vagyok,csak hétvégén vagyok városban:D
meg tényleg durva cuccot tolhatsz:D
Ajánlom Robert Merle: Állati elmék c. könyvét, eléggé olvasmányos a témában, és a cetológia akkori eredményeit használta fel. Ma már persze sokkal többet tudnak.
De az sem véletlen, hogy a haditengerészet delfinekkel kerestet aknákat.
és ezt azt mutatja hogy ők fogják uralni a világot?
lenyűgöző a logikád:D
nem kétlem hogy fejlett az agyuk és elismerem hogy ritka értelmesek,de akkor sem fogják uralni a világot
5-ös, az óriástintahal nem kapja el a ceteket. Az ámbráscet megeszi az óriástintahalakat, kalmárokat, amik közben egy kicsit meggyepálják, de nem szokták megölni :)
Kérdező, te pedig-már ne is haragudj-, ahogyan már írták, egy hihetetlen fanatikus ember vagy, aki úgy viselkedik, mint egy nyolcéves, akit elkapott a fantáziája. Mi is gyártottunk hasonló agyszüleményeket a magunk szórakoztatására még kisgyerekként, de azóta kinőttük és ami még fontosabb, soha nem gondoltuk komolyan.
Spirituális, meg extránintelligens-bújhatsz hangzatos szavak mögé, de szerintem nyugodtan lejöhetsz a törökülő-buddha pózodból a beragyogott aurádból a földre és szívleld meg mások tanácsait, mert nem áll jól ez a "megvilágosodottmegtaláltamazéletértelmét"-hippi sz@rság. Itt egy kis segítség, amivel ezt megteheted:
-Barázdáltságról hallottál már? És agykéregről? És a velőshüvelyes axonok és általában all-zusammen az idegrebdszeri fejlettségről? Bár mindkettő intelligens, de azért ne túlozzunk. Egy állatnak vannak tulajdonságai a fent leírtakat illetően, ehhez mérten várhatunk tőle intelligenciát. Láttad már egy-másik agyvelejét, annak barázdáltságát, a szürkeállomány vastagságát? Állam meg vallás meg spiritualitás? Kérlek...
-Ha már itt tartunk, minek magasztalod fel pont ezt a két állatot? Ez ment a NatGeo-n oszt' ennek sikerült úgy felizgatnia a lelkedet? Ha a delfint elhagyjuk, a polip mellett egy rakás állatot felsorolhattál volna, ami legalább olyan intelligens. Pl. az általad említett csimpánz, ami máris a szárazföldön van, tehát előnyt élvezne az élettere miatt, ha már valakinek át kell vennie az ember helyét a Földön. Fejlődéstanilag is közelebb áll hozzánk, és ha már egyszer nekünk sikerült, neki miért ne?
-Ahhoz, hogy a delfinek kijöjjenek a partra, testileg többtízezer éves fejlődésre volna szükségük, a polipról már ne is beszéljünk. (Bár miért tennék, a delfinek a szárazföldi élet után tértek vissza, a polipok meg évmilliárdok óta ott vannak és alig változtak).
-Eszközöket pedig, nem tudnak gyártani, mielőtt ezzel jönnél, ugyanis az embert az eszközhasználat terén egy lényeges tulajdonság választja el az állatoktól, ez pedig, a jóval összetettebb kézmozgás, főként-többek között- a hüvelykujj oppositio-repositio képessége, ami az eszközök finommegmunkálására teszi alkalmassá, nem csak arra, hogy megfogjon egy botot vagy éppen még ki is hegyezze egy kövön.
-Ha valóban eszközöket gyártanának, ahhoz először is megmunkálási technika kellene, elsősorban nagy hő, (mint ahogy nálunk is a tűz felfedezése tette lehetővé a "fémkorszakok" kezdetét). Áruld már el, ezt hogyan érik el a víz alatt? Egyébként meg, ha meg is tennék, akkor már környezetüket saját igényeik szerint alakít élőlények lennének-akárcsak mi-aminek azért nyoma van-akárcsak a mi, Földet átformáló munkánknak. És ne gyere most azzal, hogy tengermélye felfedezetlenség így meg úgy, mert egyikőjük sem megy le a Mariana-árok mélyére, sőt, még jóval a fölé sem. Megpróbálhatnád levinni őket, a nyomástól szépen kinyiffanna mindkettő :P
-Nincs sok hátra!-ajjaj, mi ez a vészvillogás? A nagyvárosokban levő, elöl-hátul feliratos táblával rohangászó, csilingelő hobókra emlékeztetsz. Áruld már el, honnan tudod te ezt?
-Nem csak a delfin képes segítséget kérni az embertől, és "megérezni" a jellemét.
Szerintem foglald el magad mással, komolyan az általános iskolás gyerekekre emlékeztetsz, akik hasonló elmélkedésekkel ütik el az időt, "mi volna ha" alapon, azonban ők egyből leállnak vele és elfelejtik az egészet, mihelyst vége a napközinek és indulhatnak haza. Ellentétben veled, aki hagyja magát a saját agyszüleményei által fanatizálni és a valóságából kibillenteni. Ne tedd. A magukba zárkózó, én tudtam előre összeesküvés vészmadarak nem mára már nem menők.
39, ó, miért vagy olyan biztos ebben tán jövőbe látsz kérem szépen?! Csak egoista az emberi faj többsége ezt mutattad be magadon.
40,
mindájrt elolvasom, most csak gyorsolvasással végigfutottam rajta, és annyit megjegyeznék, hogy lehet, hogy a polip intelligenciája megközelíti a csimpánzét, ami a szárazföldön él (több előnnyel ezáltal), de
- az emberiség a többi élőlény fejlődését erőteljesen gátolja
- a másik, hogy ezek a tengeri élőlények pont attól olyan zseniálisak, hogy a tengerekben, kevesebb lehetőségekkel jutottak el ilyennemű szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!