Kvantum érintés (Richard Gordon) -a reiki ösvényén (Walter Lübeck) -mind a két könyvet elolvastam, és az volt az érzésem hogy ugyanazt az energiát használják nevezzük életenergiának vagy bárminek -mi a véleményetek?
bárki írta ezt ""A kritika és az el nem fogadás mindig az ego-ból jön, a tudatosság az mindent elfogad és azt mondja oké, ez is egy nézőpont és úgy jó ahogy van. "
Nincs értelme! A tudatossága az embernek az a tulajdonsága, amely meghallgat, mérlegel, elemez és próbálja értelmezni, helyére tenni a dolgokat.Aztán hogy egyetért-e vele vagy se az egy más dolog. Az mindig az ember intelligenciáján, vagy valamilyen szinten aberrált gondolat világán múlik.
Egy bigottan aberrált (aki csak szorongásai miatt kapaszkodik valamibe görcsösen;-halálfélelem, élettől való félelem)az meghatározza a hitvilágát is, ami számára szebb és csodálatosabb ígéreteket soroltat fel abban vakon hisz még akkor is, ha egy szó se igaz belőle.
Az ego= ÉN egoizmus= Magam, Nekem, csak Értem
A kérdezőnek: hasonló energiákkal dolgoznak másképp, de vannak kisebb különbségek.
#1: nagyszerű, hogy ilyen aktuális dolgokról beszélsz, ami kétszáz éve volt, de ha kicsit utánaolvasnál a modern kvantumfizika eredményeinek, lehet tisztább képet kapnál arról, hogy hogy áll a fizika az ismeretlen vagy újfajta energiákkal kapcsolatban.
#4: úgy tűnik, hogy te sem tudod, miről beszélsz.
#7: te is abba a táborba tartozol, aki előítéletesen minden ismeretlen vagy "ezoterikus" dolgot elutasít és azt mondja rá, hogy hülyeség, anélkül, hogy bármit tudnál bármelyik módszerről. Így inkább, ismeretek hiányában, kicsit gondolkodhatnál, mielőtt tényként közlöd valamiről, hogy hülyeség.
#8: egyetértek állításoddal, és nem tudom megérteni, ha valaki ezt nem ismeri és egyben nem hisz benne, csak hülyeségnek tartja ezt az egészet, az egyáltalán minek jön fel ide. Lehet, hogy mindenképp meg akarják osztani a véleményüket, pontosabban ráerőszakolni a többiekre, vagy csak unatkoznak és veszekedni akarnak. Találhatnátok kicsit jobban hozzátok illő elfoglaltságot.
#9: ti "ezoterikák"-- micsoda beskatulyázás, és persze értelmetlen csoportosítás. Vannak, akik legalább akarnak személyiségben fejlődni, és ez elég fontos.
#15: van néhány mérnök ismerősöm, de sosem meséltek arról, hogy értenének a kvantumfizikához. Remek, hogy mérnökként még ebben is jártas vagy.. Azt meg, hogy mennyi köze van a kvantumfizikához, nem tudhatod, mivel nem ismered rendesen a módszereket.
#21: a tudatosságról nincs egységesen elfogadott elmélet, így érdekes, hogy leírod, a tudatosság mit jelent. Hiszen ezzel csak egy álláspontot támogatsz, de nem nevezhető ténynek.
még végszónak az energiákról, kifejezetten a chiről valami: sokan nem hisznek a létezésében, de több ezer éves gyakorlat és tapasztalat a bizonyíték, hogy az elmélet megállja a helyét, és lehet általa gyógyítani. Használják harcművészetekben, általa tudnak különböző "természetfeletti" dolgokat megtenni, mondjuk, hogy rátámaszkodnak lándzsára, és nem szúrja át a nyakukat (többször láttam élőben is, és igen, éles volt a lándzsa), vagy hogy kibírják, ha hatszáz kilónyi erővel tökön rúgják őket, sérülés vagy fájdalom nélkül.
Százfélén nevezik el, de mindig az egyetlen alapvető energiáról van szó.
Legjobban azok vernek át,
akik a jót meg a rosszat megalkották...
mert mindig kételkedsz,
sosem tudod, hogy ez most épp
melyik ez.
Adok egy tanácsot:
NE NEVEZD EL
mert mindig baj van
a nevekkel.
Akik sokakat vízre visznek
(amin Jézusként járhatsz)
bajhozói csak a világnak,
ők a névkultuszúak.
Látszólag mindenhez szám-értéket rendelnek
és felhasználják ELLENED
fegyvernek.
Teljesen káshrú ez a hús,
teljesen ízletes, teljesen dús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!