Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kvantum érintés (Richard...

Kvantum érintés (Richard Gordon) -a reiki ösvényén (Walter Lübeck) -mind a két könyvet elolvastam, és az volt az érzésem hogy ugyanazt az energiát használják nevezzük életenergiának vagy bárminek -mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
annak a válasza érdekel inkább aki mind a két gyógyitási módot tudja használni ha van ilyen.

#reiki #kvantum energia
2013. jan. 9. 09:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%
A végével egyetértek ;)
2013. jan. 9. 16:27
 12/23 A kérdező kommentje:
az belső válaszolónak csak annyit mondanék:NE HIGGY EL SEMMIT .PRÓBÁLD KI.És ha nem müködik akkor kritizálhatod az "ezoterikákat".Vagy legalább olvasd el miről van szó,mert biztos vagyok benne hogy egyik könyvet sem olvastad.Bocsáss meg ha megsértettelek és ezennel azt kivánom hoggy az élet minden örömében részed legyen.Igazatok van mind a kettőtőknek minde ugy jó ahogy van.Különbözőek vagyunk,és ez teszi az életet izgalmassá.
2013. jan. 9. 17:29
 13/23 anonim ***** válasza:
71%

"Aki csak a fizikai síkot látja és az ego-ja fogságában és zárt hitrendszerében tengeti napjai"

Nézd erre csak azt tudom mondani, hogy nem a természettudomány nyúlja le az ezotéria fogalmait, hanem az ezotéria igyekszik mindent tudományos színben feltüntetni, azzal, hogy a tudománytól lenyúlt elnevezéseket használ. (Kvantum gyógyítás, mátrixenergetika.)

És amikor valaki ezt felhozza, akkor (észérvek híján) kijelentik, hogy zárt a gondolkodásom, csak azért mert van valami halvány segédfogalmam arról, hogy mi a Schrödinger egyenlet.

Vajon az az egó, ha merem kritizálni mások gondolatait, vagy az az egó, ha valaki idegbajt kap, ha egy dédelgetett hiedelmét meg merik kérdőjelezni? Az az egó, ha meglátoma saját tapasztalataim, és érzékszerveim korlátait, vagy az az egó, ha hajtogatom, hogy "nekem bejött"?

2013. jan. 9. 22:31
 14/23 anonim ***** válasza:
30%

A kritika és az el nem fogadás mindig az ego-ból jön, a tudatosság az mindent elfogad és azt mondja oké, ez is egy nézőpont és úgy jó ahogy van.

Én ismerem személyesen Richard Bartlet-et azért mertem ajánlani a tanítását és a könyveit. Egy fantasztikus tanító, író aki megalkotott egy "rendszert" amivel segít az embereknek és ezáltal segíti az önismeretüket és az életük jobbá tételét, a teremtő erejük kibontakoztatását, az egész Föld tudatosabbá válását. A vele kapcsolatos gondolataim nem dédelgetett hiedelmek hanem egy olyan megtapasztalása az általa kifejlesztett módszernek ami az egész életemet megváltoztatta. Mielőtt bárki bármit írna róla és Mátrixenergetikáról vegyen részt egy szemináriumán.

2013. jan. 10. 14:00
 15/23 anonim ***** válasza:
51%

Tudod, ezzel az a baj, hogy én pl. mérnök vagyok, és meglehetősen tisztában vagyok azzal, hogy mi az a mátrix, mi az az energetika, energia, dimenzió, kvantum stb. A ehhez hasonló tanokban kölcsönveszik ezeket a fogalmakat, és teljesen más értelemben, rosszul, hibásan használják őket. A hallgatóság nagy részének úgysincs lövése arról, hogy mit hall, és az ilyen professzionálisnak ható áltudományos szöveggel nagyszerűen el lehet kápráztatni őket.

Ha valaki önismeretre, harmóniára és lelki fejlődésre tanítja az embertársait, az nagyon szép dolog, de ha ezt ilyen parasztvakító módon adja elő, az bennem erős visszatetszést kelt. Egyszerű dolgokat csomagolnak új köntösbe, és bonyolultan, színesen magyarázzák meg, hogy az ember megvegye a könyvet.

Szemináriumon nem voltam és nem is valószínű, hogy leszek, de utánaolvastam, és ez egy baromság. Lehet, hogy működnek bizonyos részei ( pl. nem kérdőjelezem meg az ember öngyógyító képességét), de hogy az egésznek semmi, de semmi köze sincs sem a mátrixokhoz, sem a kvantummechanikához, abban biztosak lehettek.

Ignoramus

2013. jan. 10. 15:26
 16/23 anonim ***** válasza:
55%

"A kritika és az el nem fogadás mindig az ego-ból jön, a tudatosság az mindent elfogad és azt mondja oké, ez is egy nézőpont és úgy jó ahogy van. "

Akkor most megsértem Godwin törvényét, és egyetlen szót írok csak le: Hitler.

2013. jan. 11. 00:00
 17/23 A kérdező kommentje:
Érdekes szópárbaj alakult ki,én csak egy hétköznapi emberke vagyok aki kiváncsi,szeret annak ami érdekli utána járni,próbálok egyszerű józan paraszti ésszel megérteni dolgokat,van egy országosan elismert hidépitő mérnök,külföldön is sokat dolgozott,és tényleg komoly munkái vannak,olvastam egy könyvét a végső valóság ,az első része teljesen tudományos kutatásokon alapszik,a második része nem hiszem hogy érdekelne egy mérnököt,de kiváncsi volnék mi a véleményed az irásról,hisz ő is mérnök igy gondolom megérted miről ir.Az illetőt Balogh Bélának hivják.Nem csak egy könyvét olvastam de neked ezt tudnám ajánlani mert ez arról szól amit mi sima érettségivel ...szóval tudományos,és ő is mérnök.
2013. jan. 11. 19:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Köszönöm a javaslatot, el fogom olvasni.
2013. jan. 13. 13:03
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Tudjátok az a legnagyobb baj, hogy minden sóder könyv beáramlik az országba és minden sódert az ezosok átvesznek és még jobban átsóderolják, össze keverve nyugati sódert a keleti- tibetivel- hindukkal-univerzumi energiákkal és atom fizikával.

Sajnos mivel érdekes hangzik mindenki megkajálja. Pedig nagyon kevés benne az igaz a ami valóban jó is!

Pedig valóban fontos lenne hogy az ember az igazságot ismerje önmagáról hisz ezen múlik az egészsége az életének hossza és egy kicsit a boldogulása is.

A-letezes-fantasztikuma-.blogger.hu

és a

tervszeruen-nyitottan-egyszeruen-elni.blogger.hu

Engedjétek meg hogy én egy csak magyar segíthessek ebben.

Írjátok be a Google keresőbe az egyik blog cimet és azonnal kijön.- Sajnos nekem nincs pénzem könyvkiadásra--

ezért ingyen ti is olvashatjátok és sok mindent tanulhattok belőle öngyógyító technikákat, koncentrálást fejlesztő, nyugalmat teremtő technikákat is. Megtanulhatjátok érzékelni valóban, az életet adó energiátokat. üdv.

2013. aug. 19. 00:30
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

#17: beleolvastam Balogh Béla egyik könyvébe (asszem Végső Igazság). Tényleg nem akarok elutasítónak vagy cinikusnak hangzani, totálisan elfogulatlanul és őszintén mondom, hogy ennyi félreértelmezett, logikátlan hülyeséget még nem olvastam egy helyen. Hibás fogalmak, logikai szakadékok és csupa jelentés nélküli áltudományos maszlag. Sosem olvastam még ennyi baromságot egy helyen. Ha valóban mérnök a fickó, akkor kicsit kevésbé vagyok most büszke, hogy én is az vagyok.

Ignoramus

2013. aug. 19. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!