Lehetséges az időutazás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy barátom aki mindenféle ilyen elmés szerkezettel kísérletezik... Nem hiszem hogy sikerülni fog neki de tevékenységét ésszerű tényekkel tudja alátámasztani. Nektek mi a véleményetek erről a témáról?2012. márc. 18. 21:12
1/22 A kérdező kommentje:
Szia kedves (21:13)! Én komolyan kérdeztem amit kérdeztem. Nem kell csicskának titulálni a "kitalált barátomat" csak azért mert ilyen körökben mozog... A kérdés már lényegét vesztette. ;) Sziasztok!
2012. márc. 18. 21:12
2/22 anonim válasza:
az időutazás még csak elméletben létezik, de akkor is csak a jövőbe utazhatsz. Pl ha egy vasutat építesz a föld körül ami fénysebességgel halad, ha 1 hetet eltöltesz a vonaton akkor a földön 100 év telik el, vagy valami ilyesmit hallottam
3/22 anonim válasza:
Hahaha....
Ti aztán unatkoztok, hogy ilyen hülyeségeket találtok ki...
4/22 anonim válasza:
Idődilatáció a jelenség neve amit megjegyeztek itt(a fénysebességes vonat) akik pl. sokat voltak űrállomáson pár másodperccel el vannak "késve" a földön mért időhöz képest.
5/22 anonim válasza:
Asszem lehetséges lenne, viszont csak a jövőbe. Több tudományos műsort láttam ezzel kapcsolatban. A lényeg hogy a nagyobb tömegű tárgyak közelében lassabban telik az idő de nagyon nagyon minimálisan. Ha viszont gyors járműben ülsz akkor meg gyorsabban nem tom elmagyarázni de ez a helyzet. Technológia még nincs hozzá. (nyilván)
6/22 anonim válasza:
Nem lehetséges, mivel idő sem létezik. Csak jelen van.
Az ember találta ki az időt, mint fizikai mankót.
Az állatok például nem is foglalkoznak vele, hogy mi volt, vagy mi lesz, a jelenben élnek.
Nehéz volt megértenem, de szerintem tényleg így van.
7/22 anonim válasza:
Moszkvába mentem repülővel és korábban érkeztem , mint ahogy indultam ... :)
8/22 anonim válasza:
érdekes hogy ahhoz képest hogy idő nem létezik , hat rá a gravitáció , és a gyorsulás, nézd voltaképpen az idő fizikai mozgás valószinűleg egy olyan rendszer része amire nincs rálátásunk elméletileg lehetséges utazni előre és hátra is a gyakorlatban azonban ehhez hatalmas mennyiségű energiára lenne szükség szóval kb mintha beleugranál egy fekete lyukba, nem beszélve arrol a szépséghibárol hogy tul is kellene élni
9/22 anonim válasza:
#9: Jó, de Oroszországban minden relatív.
10/22 yossarian44 válasza:
9-es a repülőgép a maximális sebessége 140%-ával repült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!