Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valóban létezik Isten?

Valóban létezik Isten?

Figyelt kérdés

Megszeretnék kérni mindenkit hogy az ide nem illő, trágár, bunkó, trollkodó válaszokat kerüljük el légyszíves! Inkább akkor ne írj semmit ;)…

De vissza térve a kérdésre…..

Mit gondoltok? Ki irányítja ezt a világot?

szept. 22. 21:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

De tekintsünk rá egy kissé távolabbi szemlélettel. Amikor elkezdődött a felvilágosodásnak nevezett tudatos elsötétítés a nagy francia forradalom általi tömeg mészárlással , gyakorlatilag az isten fogalmát lecserélték a tudomanyra,a szakrális rendet a materialista világnézetre.

Igen ám,de valamilyen eredéstörténetet fel kellett mutatni,mert az emberiség kíváncsisága választ várt.

Kapóra jött Darwin evolúciós elmélete,amit azóta akarnak beállítani úgy,hogy "tudományosan igazolt", pedig annyi lyuk van rajta, mint a szitán.

szept. 24. 12:17
 32/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:
25%

Ez nem "távolabbi szemlélet", csak tipikus spekuláció. Hasonló az okkultizmus észjárása, meg a különféle üldözési mániás megközelítések.

Egyszerűsítve, amikor a gombhoz akarják kitalálni a kabátot.

Amikor mindent hátulról közelítenek meg.

Az emberi tudás így fejlődött a mai szintre, de az ilyen spekulatív megközelítések már csak a múlt. Ilyen megközelítéssel persze ki lehet forgatni még az evolúciós elméletet is, csakhogy azt még senki nem tudta megcáfolni.

Mivel ez egy tudományos elmélet, ha csak egy kis hibára, ellentmondásra rá tudna világítani valaki, borulna az egész, dobható lenne.

De nincs semmi, senki nem tudta még kikezdeni a logikáját.

Hogy az emberek elfordulnak a szellemi világtól (vagy épp a földönkívüli utazók fikciójától), az egyszerűen azért van, mert már belefáradt mindenki, hogy az utóbbi pár ezer év alatt sem tudott felmutatni senki, egyetlen hihető bizonyítékot sem.

(Nem számítanak olyan "álbizonyítékok", ami szintén csak erőltetett kitaláció.)

Ha csak a saját példám tekintem, ifjabb koromban én is még akartam volna hinni, Egely György hülyeségeit, vagy valami felsőbb intelligenciát.

De én sem visszafelé hülyültem szerintem, hanem lassan rájöttem, hogy ezek csak olyan kitalációk, amit senki nem látott, csak a szövegelés megy róla. Az meg semmi...

[link]

==================================

Elővették Einstein legendás, kézzel írt Isten-levelét

==============================

Újra árverésre kerül Albert Einstein (1879-1955) kézzel írott levele, amelyben Istenről, a vallásról, a zsidóságról alkotott nézeteit fejti ki a világhírű fizikus.

A relativitáselmélet atyja 1954. január 3-án, halála előtt egy évvel írta az "Isten-levélként" emlegetett dokumentumot, amely egyedülálló bepillantást enged a világ egyik legbriliánsabb elméjének Istenről, vallásról, zsidóságról alkotott nézeteibe. Sorait Erik Gutkind filozófusnak szánta, miután elolvasta a tudós Choose Life: The Biblical Call to Revolt (Válaszd az életet: a bibliai felszólítás a lázadásra) című könyvét.

"Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyarlóságok kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, ám mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről."

============================

szept. 24. 12:59
 33/39 anonim ***** válasza:
64%

#28 (08:56)

Az a baj hogy te 3dimenzioban gondolkozol. Azt hiszed hogy a világon mindenhol ugyan úgy működik a gravitáció vagy az idő, holott egyáltalán nem. Szerinted aki tud teremteni egy ilyen univerzumot arra vonatkozik az entropia vagy bármilyen olyan törvény amit ő maga hozott létre?

szept. 24. 13:01
 34/39 anonim ***** válasza:

ma 13:01-esnek!

Nem vagy messze Isten országától, gyakorlatilag benne vagy!

szept. 24. 13:04
 35/39 anonim ***** válasza:
46%

"bármilyen olyan törvény amit ő maga hozott létre?"

Nem tudom, melyik részét nem értetted, mikor azt írtam, hogy ELŐBB kellett a törvény, és csak utána születhetett bármiféle értelmes dolog?

szept. 24. 13:14
 36/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:
21%

Ez nagyon erőltetett és semmit nem lehet csak úgy "teremteni".

Az ember elképzeli a Teremtőt, ahogy a barkácsműhelyében előbb leskiccelte, majd összedobta az Univerzumot, meg a Földet is. Ez komolytalan, nincs ilyen.

Az abiogenezis elmélete sokkal megfoghatóbb, hihetőbb.

szept. 24. 13:17
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát te teljesen hülye vagy... Mintha a lóval imádkoznék
szept. 24. 13:51
 38/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

Mindig a misztikusok kezdik a személyeskedést, amikor elfogy a szellemi muníció.

Ez azért nem korrekt, hiszen nekem is lenne véleményem a középkorban ragadt, lovon hátrafelé ülőkről, idő kerekét visszaforgatni akarókról, mégis képes vagyok általában a vitapartner hülyézése nélkül megírni az álláspontom. (Erre szokás mondani, hogy úrnak születni kell.)

...és nem veszik észre, hogy ilyenekkel csak lejáratják a saját táborukat is.

Szerintem tudomásul kellene venni, hogy aki már értelmesen nem tud hozzászólni, annak kár erőltetni.

Nem kell engem meggyőzni, nyilván nem fordulhatok középkori butaságok felé, ez abszurd. De tévedés lenne azt hinni, hogy egyedül vagyok a véleményemmel. Akik privát üzenetben támogatnak, sok esetben nem is akarnak személyeskedő vitákba belemenni, inkább csendben maradnak.

Ha ez a cél, hogy sokan meg sem mernek szólalni, ilyenek miatt, ahhoz csak gratulálni lehet.

szept. 24. 17:43
 39/39 anonim ***** válasza:
65%

Na tuti bolondnak fogtok nézni, de egyszer megnéztem a Tojás című videót a YouTube-on. Abban arról tudatja "Isten" a halott férfit, hogy ahonnan ő származik hozzá hasonló "Istenek" vannak. Oly kíváncsivá tett, hogy elkezdtem "detektívkedni" és arra jutottam, hogy nemcsak egy "Isten" létezik, mármint akit mi annak tartunk egy páran hanem " trillió" (azért az idézőjel mert mivel végtelen számú világegyetemek léteznek szerintem így a trillió nem pontos számot jelent) "Isten" egy rakáson.

Viszont van egy "FŐ-FŐ ISTEN" - ENERGIA, amiből minden keletkezett, ő a FORRÁS. Abból alakult ki minden (még az is amiről fogalmunk sincs!)

De mivel minden apródonként kialakult a maga módján, mi szintén emberek, állatok mi is "istenek" vagyunk. Bennünk van.

Lehet úgy kifejezni, hogy ő az apa/anya és mi a gyerekei vagyunk. De végsőponton mi vagyunk maga az ENERGIA/FORRÁS. Erre kéne ráébredni.

szept. 24. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!