Valóban létezik Isten?
Megszeretnék kérni mindenkit hogy az ide nem illő, trágár, bunkó, trollkodó válaszokat kerüljük el légyszíves! Inkább akkor ne írj semmit ;)…
De vissza térve a kérdésre…..
Mit gondoltok? Ki irányítja ezt a világot?
Úgy vélem igen. Létezik Isten.
Bizonyítani minden kétséget kizárólag nem tudták. Viszont sokan megtapasztalhatták már a saját életükben Isten működését, jelenlétét.
Istennek úgy tetszett, hogy aki hisz benne, az idővel megtapasztalhassa Őt. Aki pedig nem hajlandó hinni, az csak azt tapasztalhassa meg, hogy nincs isten.
Tulajdonképpen évezredek óta vitatkoznak ezen az emberek. Jézus például megmagyarázhatatlan csodákat tett, úgy gyógyított és úgy látta a jövőt, ahogy ember nem láthatja. akik ezt látták, azok hittek. De még is féltek tőle, mert némelyek a hatalmukat féltették.
Inkább elkövettek mindent, hogy elpusztítsák. Csakhogy Istent nem lehet elpusztítani.
Saját tapasztalatom az, hogy Jézus tanításai működnek. Én csak a legmélyebb gödörben voltam hajlandó őszintén hinni és Isten segítségét kérni. Nekem segített. Azóta már sosem leszek egyedül.
De volt idő, amikor ateistaként tengettem az életem. Akkor az volt számomra a normális, hogy nincs Isten, csak egy mese. Tévedtem.
Az, hogy irányítja-e valaki a mi világunkat, egy dolog.
A valaha létező LEGELSŐ teremtő viszont csak és kizárólag MAGÁTÓL jöhetett létre. Merthogy neki nem volt teremtője.
Ezen kívül, mivel törvények nélkül nem működhet semmi - tehát ELŐTTE még voltak olyan törvények, amelyek őt irányították, és amelyeket NEM ő teremtett!
Magyarán ez egy olyan lény volt, amelyik nulláról magától fejlődött ki valahogyan.
Akkor viszont pont ugyanígy lehet az is, hogy a világunk magától fejlődött ki, mindenféle teremtő nélkül.
Sőt: ez lenne az egyszerűbb.
#23:51
Eleve rossz az alapfelvetésed. Istennek nincs olyan, hogy idő, azt csak azért teremtette hogy mi élhessünk. Tehát neki nem volt olyan hogy kezdet. A mi világunknak van kezdete és vége
A tudatalatti az isten
Azt csinálja ami gyerekkor óta beleprogramozódik
"Istennek nincs olyan, hogy idő"
Egyrészt ezt bizonyítanod kellene. Inkább olyat tudok elképzelni, hogy saját ideje van.
Másrészt: hogyan is működnek a dolgok időn kívül? Ez a másik, amit valahogy meg kéne tudni. Ha minden változatlan, akkor nincs teremtés se.
Harmadrészt: akkor is igaz, amit írtam.
Te nem gondoltál bele azokba, amiket kérdeztem.
Úgy gondolod, hogy végtelen idő óta létezik egy végtelen, tökéletes hatalom, csak úgy magától, ami mindig is ilyen volt. Halvány lila gőzöd nincs az entrópiáról.
Nincs semmi megfoghatatlan szellemi dolog, a tudomány mára gyakorlatilag tényként kezeli az abiogenezist, részleteken vitáznak csak.
Nem kellett nagybetűs "Teremtő", avagy egy mítosszal kevesebb.
Magyar kutató segítségével kerültünk közelebb ahhoz, hogy megértsük az élet keletkezését
Ritka és szerencsés (fizikai!) véletlenek együttállása vezetett a földi élet kialakulásához.
Nem sokon múlt, hogy hamvába hal az egész és akkor nincs okoskodás.
Sőt, valakik már abban sem reménykednek, hogy a végtelen univerzumban tényleg létezhet-e hasonló.
Igen, mindenki érzi, hogy a végtelen az végtelen esélyeket is jelenthet, ennek ellenére felvetődik a gondolat, hogy mégis egyedül vagyunk.
Gyakorlatilag tényként kezeli az abiogenezist.
Ja,ez az amikor a papír mindent kibír. Bár soha senkinek sem sikerült rekonstruálni az első élő sejt létrejöttét, mégis tényként elfogadják. Vicces
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!