Ha Isten létezik, és ő (vagy ő) kinyilatkoztatta magát, vajon az Istenben hívők valóban elfogadnák Istent Istennek?
Még valami: ha úgy értendő a kérdés, hogy Isten létezik-e, és kinyilatkoztatta volna-e magát, akkor az istenhívők (hinduizmus, kereszténység, wicca stb... ) részéről az lenne a kérdés, hogy elfogadják-e azt, hogy a vallásuk hamis, hiszen Isten tőlük független. Egy részük szerintem igen, de másik részük az egész jelenséget valami globális megtévesztésnek hinné, és maradna a vallásában.
#1 voltam.
"és ő (vagy ő) "
Felteszem lemaradt egy "k".
"kinyilatkoztatta magát, vajon az Istenben hívők valóban elfogadnák Istent Istennek?"
Már mint ha kinyilatkoztatná?
Ez attól is függ szerintem hogy milyen istenről beszélünk és mi a szándéka.
Ha például olyan hatalommal rendelkezik mint a Bibliában szereplő istenség akkor megvan a hatalma és tudása is hogy mindenkinek külön-külön mutasson olyan dolgot amitől elfogja hinni hogy valóban ő az isten.
De ha valamilyen kisebb hatalmú istenségről van szó akkor az lenne szerintem is mint a 2. válaszban. Egy része az embereknek megtérne, egy másik része pedig maradna a sajátjánál ilyen vagy olyan indokkal.
Hát így nem.
A kérdező nem tudja normálisan, magyar nyelven megfogalmazni a kérdését, aki pedig jól megfogalmazza, azt lepontozzák.
Ahhoz az istenhez, aki csak erre képes, NEM térnék meg.
4-es.
Ha nem érted a kérdést, az a te bajod. Válaszoljál olyan kérdésre, amit képes vagy értelmezni.
Kérdező!
Jól gondolom, hogy te a szeretet vallását vallod?
4es mentségére szól hogy nem könnyű értelmezni.
Leírhatnád rendesen is hogy mit akartál.
6-os. Nem mondanám magamat vallásos embernek.
7-es. A kérdést több féle képen is lehet értelmezni.
Magát a kérdést, nem is én kérdezem. Egy weboldalon találtam, ami nem vallásos oldal. Tele van olyan kérdésekkel, amire nem létezik egyértelmű válasz, vagy sokan nem is képesek értelmezni, magát a kérdést. Ha valaki képes is értelmezni, akkor is többféle képen lehet.
Csak kíváncsiságból raktam ki a kérdést, hogy ki tudja értelmezni és milyen módon.
Lehet értelmezni, csak nem olyan könnyű.
Itt most egy nyelvtanilag pontatlan kérdésről van szó. Azért nehéz az értelmezése mert ilyen hibákkal a kérdés értelmetlen.
Maximum a mire gondolt a költő módon lehetne értelmezni de ehhez az kéne hogy a hibák a véletlen művei legyenek. Mivel szándékosak ezért erre gondolt a költő és így értelmetlen a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!