Vallásosak ti miért hisztek Istenben, csak elhittétek valakinek, hogy létezik vagy van más okotok rá?
Gyerekkorom óta foglalkoztat ez a kérdés. Kb 1 éve vagyok hívő ember, de igazán sosem tudtam elfogadni azt, hogy ez a világ, ez a csodás világ, amelyben élünk egy tervező Isten nélkül létrejöhetett volna.
Aztán itt most lehet savazni, meg egyet nem érteni velem, hogy ez a világ nem is csodás bla-bla-bla. Én itt elsősorban egyébként a természetre a minket, embereket körülvevő világra gondoltam. Egyszerűen eszméletlen.
Én egyébként soha nem hagytam magam meggyőzni mások által arról, hogy vajon létezik-e Isten vagy sem.
Jó ideje kutattam utána, kerestem a válaszokat és végül megtaláltam.
Rájöttem, hogy Isten nélkül nem tudok élni és szükségem van rá, ahhoz hogy boldog, teljes és gyümölcsöző életem legyen.
Elkezdtem szellemileg keresni, és Jézust kiemelkedőnek találtam a sorból.
Utánaolvastam a kereszténységnek, ami részkérdések érdekeltek a hitelességével kapcsolatban. Tehát az értelmemmel sem megy szembe a hitem.
Értelmes tervezőre utal a világban lévő rendezettség, például az örökítőanyagunk nagyon értelmes programozóra utal.
Jézus tanítása szerint Isten külön áll a teremtésétől. A Benne, mármint Jézusban, való hiten keresztül kapcsolatba kerülhetünk az Atyával. Kihagyhatatlan lehetőség.
Örökmozgó sem létezik.
A hívők közül elég sok csak kényelmes... beleszületett, aztán úgy maradt.
Aki meggyőződéses, véletlenül az is a fő áramlatban van, döntő többségében.
Nekem nincs hitem. Vagy ködösen látok, vagy tudok. Istent tudom.
Rengeteget gondolkodtam, majd meditáltam. Érzem. Látom. Minden ugyanaz. Minden isten. Minden tökéletes. Mind egy vagyunk. Te vagy isten! Örökkben együtt vagyunk. Mi vagyunk az örökk s a végtelen. Mi vagyunk a mennyország. Végtelen testvér alkotván istent, legnagyobb önvalónkat, akiben egyek vagyunk.
Én valláskérdőjelezőből agnosztikus, majd spirituális lettem. Már a spirituális szó is távol áll tőlem. Én csak élek. Élem istent. Szolgálom őt. Imádom testvéreimet, jót teszek.
#7 ignorálja a Sátán és a gonosz jelenlétét a világban. Nem "minden isten".
A meditációval, vagy pszichedelikus drogokkal el lehet jutni a minden egy tapasztalathoz, az én feloldódásához. De nem találkoznak a személyes Atyával. A panteizmus világképét tapasztalják meg. Még egy hátulütő: a gondolatok kiüresítése útján nyitottakká válunk idegen szellemi hatásokra, démoni szellemiségek befolyása alá kerülhetünk, akik becsapnak. Szóval, a természetfeletti világ nem egy veszélytelen világ jelenleg. A biztonságos út az Istennel, Atyával való kapcsolatfelvételre a Jézusban való hit, és egyszerű ima, "technikák" (mantra, meditáció, drogok) nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!