Létezik, létezett ilyen vallás?
A wicca boszorkányvallás, a sámánizmus is ilyenek szerintem.
Bár ez nyilván leegyszerűsítése.
Csak egy pár gyűjtőkategória:
újpogányság,
afrikai és más kontinensek hagyományos (törzsi) vallásai,
animizmus
Számomra is ezek a legszimpatikusabb vallások. Régebben sokat olvastam az ősi indián vallásokról és az ősmagyar vallásról. Vannak hasonlóságok. De lényegében mindenhol ilyesmi vallás alakult ki kezdetben, amikor még harmóniában éltek az emberek a természettel. Vannak olyan hagyományőrző csoportok, rendezvények Magyarországon, akik még tartják az ősi hittel kapcsolatos szokásokat. Sajnos már egy ideje nem járok ilyen közösségekbe, így nem tudok konkrét csoportokat, rendezvényeket ajánlani, de érdemes utánanézni. Régen Sólyomfi Nagy Zoltánnál tanultam révülést, és jártam különböző napforduló és napéjegyenlőség ünnepekre. Nagyon jók voltak. Meg persze a magam módján is igyekeztem beiktatni szertartásokat a mindennapokba.
Tiniként meggyőződéses ateista voltam, lenéztem a hívőket, de aztán elkezdtem érezni istent a természetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!