Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hova vezethetné a társadalmat,...

Hova vezethetné a társadalmat, ha a tudósok egyetértenének abban, hogy a szabad akarat nem létezik?

Figyelt kérdés

2023. jan. 21. 06:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
57%

Még egyszer kérdezem:

ha BIZTOS lenne, hogy CSAK ez a 2 fajta folyamat létezik - AKKOR elfogadnád, hogy nem létezik szabad akarat?

2023. jan. 21. 13:38
 42/65 anonim ***** válasza:
73%

Igen, elfogadnám.

Bizonyíts! De hivatalos, hiteles források legyenek!

2023. jan. 21. 13:45
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

Jó, rendben van.

Nos, az egyik ilyen folyamat a véletlen: ez egyértelmű, hogy nem lehet a szabad akarat.

Aminek pedig oka van, ott az ok miatt nem szabad, tehát ez sem lehet a szabad akarat.

Tehát ezek kilőve.

Ezt érdemes lenne elolvasnod: [link]

Ugye tudod, hogy a fejedben a döntések kb. 1 másodperccel korábban megszületnek, mint ahogy tudatosulnának?

Ebből már eleve gyanús a "szabad" akarat. Vagyis az akarat rendben van, és az is, hogy az agyad hozza a döntést.

CSAK NEM A TUDATOD.

Azt gondolhatod, hogy olyan írás igen kevés van, ami KONKRÉTAN az okok felsorolásáról szól.

Ezeket nézd meg: [link]

[link]

2023. jan. 21. 14:04
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam az összes választ, csak a kérdéshez:

Nálam úgy működik kb a szabad akarat, hogy csak részlegesen működik, néha van olyan hogy nyugi van énidő, tudok figyelni koncentrálni, és beugranak dolgok, mit szeretnék csinálni, elérni, mi a helyzet mi várható mi lesz

szerintem értelmezem hogy oké akkor ezt így kell úgy kell. Ez nem sok mondjuk fél óra 1 napban, vagy mondjuk 2 naponta 1-2 óra. Utána már visznek az események, kb az alapján amit akkor kissé meditációs állapotban végigvettem, az alapján csinálok dolgokat/történnek dolgok elég automatikusan. De akkor már nincsen szabad akaratom csak egy lehetőség nyitott általában.

Valahogy így tapasztaltam eddig.

2023. jan. 21. 14:06
 45/65 anonim ***** válasza:
100%

Ez rendben van, de ez csak a felszín. Ettől még lehet, hogy nem szabadon döntöttél, csak úgy érzed.

Olvasd el a #43-ban az írásokat.

2023. jan. 21. 14:08
 46/65 anonim ***** válasza:
71%
Én úgy érzem,hogy nincsen szabad akarat.A dolgok csak egyféleképpen tudnak megtörténni,úgy,ahogy történnek.(például hogy most ide írok)Nem történhetett másképpen.
2023. jan. 21. 14:36
 47/65 anonim ***** válasza:
100%

De, történhetett volna másképpen is.

Mivel szerintem létezik a véletlen is, ami tud változtatni. De csak ott, ahol ez lehetséges.

Tehát, ha nincs is szabad akarat, akkor is változhatnak a dolgok.

2023. jan. 21. 14:39
 48/65 anonim ***** válasza:
100%

Most én a 44 vagyok és nem a többi 3 és fél pipás.

45 46 47 nem én voltam :)

Most itt 3 és fél pipás találkozó van :) Én még azt szoktam tapasztalni hogy néhány út le van zárva, és van amelyik nyitva.

2023. jan. 21. 14:59
 49/65 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ilyen létezik.

Attól függetlenül, hogy ezt jól becsülöd-e fel.

De a kérdés továbbra is az, hogy létezik-e szabad akarat, vagy pedig meghatározott módon megy a döntésed, és csak hiszed, hogy szabad?

2023. jan. 21. 15:04
 50/65 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor tapasztalok szabadság érzést, de lehet hogy ez is manipuláció. Mindenesetre jó manipuláció, ilyenből még kérek. Viszont az nem tetszik mikor tévutak vannak, türelmetlen vagyok hozzá, igaz elvileg a tanulási folyamat miatt vannak, de mégis szerintem lehetne hatékonyabb, rendezettebb a világ, mert most néha minden csak egybe van öntve. Majd elolvasom amiket linkeltél, most egyelőre a tapasztalataimat idéztem fel, amíg még nem vagyok befolyásolva olvasmány élményekkel, utána elolvasom.
2023. jan. 21. 15:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!