Hova vezethetné a társadalmat, ha a tudósok egyetértenének abban, hogy a szabad akarat nem létezik?
Az, hogy valaki a mekiben dolgozik, más meg pl ügyvéd, az nem a sorson múlik, hanem az egyénen és annak képességein.
Mindenkinek meg van a lehetősége, hogy a maximumot kihozza saját magából, egyesek ezt meg is teszik, mások meg nem. Akik élnek a lehetőséggel feljebb kerülnek, akik meg nem használják ki a lehetőségeiket, azok alul elvegetálnak.
Van egy érzésem, hogy te a vegetálás szintjén vagy, és mivel lusta vagy fejleszteni magad, ezért jössz itt a sors dumával.
Nincs semmiféle sors és szerencse, de te csak higgy ebben, hárítsd a felelősséget, pedig ahol a most vagy jelenleg, az egyedül csak a te döntéseid sorozatának az eredménye.
Nincs semmiféle sors és szerencse, de te csak higgy ebben, hárítsd a felelősséget, pedig ahol a most vagy jelenleg, az egyedül csak a te döntéseid sorozatának az eredménye.
Én speciel a rossz mentális állapotom miatt nem vagyok sehol, pedig lehetnék. És valóban nem is vagyok egy törtető, helyezkedő, nyalizos típus
De ez is mind a sorsom része.
Én pont hogy azt szeretném hogy ne lássam a jeleket, ne lássam a sorsot és azt hogy nem igazán van szabad akarat, de látom. És nagyon nehéz így élni.
Inkább menj pszichológushoz, ha rossz a mentális állapotod és ne keresd a kifogásokat, bár a magyarok többsége ezt nagyon jól és sokszor alkalmazza.
Te döntöttél úgy, hogy elvagy a langyos szarban, nem akarsz javítani a mentális állapotodon. A döntésed után járó felelősség és a következmény is a tiéd.
Nem kell törtetni, de te úgy tűnik, hogy szeretsz a két végletnél mozogni, tehát vagy ez, vagy az, de sose a kettő között. Magadból hozd ki a maximumot a képességeidhez mérten. Felejtsd el az önsajnáltatást és a kifogáskeresést. De ha neked ez kell, akkor ámen. Te döntöttél így.
Aki itt a szabad akaratról ír, az végre eldönthetné, hogyan működik a szabad akarat?
Mitől szabad?
Ugyanis a világban jelenleg 2 féle dolog létezik: az ok (és a következménye), valamint a véletlen.
Ebből szerinted melyik a szabad akarat?
15 Hát ez elég Csernusos szöveg lett.
Amúgy a pszichológus vagy ront, vagy javít, pl ha valakinek a sorsában az anyagiak alulreprezentáltak, emiatt depis, és aztán rákölt a pszichológusra mondjuk félmilliót amit egy tanfolyamra is költhetett volna, amivel pénzt keres, vagy dolgozhatott megtakaríthatott volna helyette, akkor ez a döntés csak a pszichológusnak kedvező.
Valamiből neki is meg kell élni.
Szabad akarat amúgy szerintem sincs túl sok, de mostanában kicsit túl sok a látszólagos választási lehetőség.
Ez nem tudományos kérdés, hanem filozófiai.
Egyébként nem lenne semmi hatása.
Iratkozz be a helyi könyvtárba potom pénzért, és kölcsönözz ki pszichológiai és önfejlesztő könyveket. Az internet tele van hasonló témában hang és videóanyagokkal is. Tehát minden adott olcsóság szempontjából, hogy fejlődj, már csak akarod kéne.
A nagyobb összeget pedig akkor fizetsd ki arra a tanfolyamra, amiből állításod szerint majd több pénzed lesz.
Pl. most szabadon dönthetsz arról, hogy itt gyk-n irogatsz, vagy mást csinálsz helyette.
"Aki itt a szabad akaratról ír, az végre eldönthetné, hogyan működik a szabad akarat?
Mitől szabad?"
. Éppen attól szabad, hogy az ember azt teszi, ami a múltjából, habitusából stb., vagyis a személyiségéből ered.
A másik elméleti lehetőség, hogy van a személyiség, és az ember attól függetlenül, tök random cselekszik. Ez jelentené az igazi szabadságot? Nekem nem tűnik észszerűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!