Hova vezethetné a társadalmat, ha a tudósok egyetértenének abban, hogy a szabad akarat nem létezik?
Most szabad akaratból írtad ki ezt az idióta, értelmetlen kérdést.
Erről csak ennyit. 👍👏
#1 Fogadjunk, hogy nem tudod bebizonyítani, hogy a piros színű alma az valóban piros...
#2 Szerintem is káosz lenne belőle, olyanok is lennének, akik nem hiszik el, de kihasználva a helyzetet ártanának másoknak. Már most is sok ilyen van.
Semmi különös nem történne. A jelenlegi társadalmat az emberi természet formálta ilyenre, és annak megfelelően működik. Sokan tettek már nagy kijelentéseket a történelem folyamán, de ezt a szabályt még nem sikerült felülírni.
A franciák pl. az arisztokráciadöntés és a szabadság, egyenlőség, testvériség nagy forradalmi reformja után 15 évvel egy császárt vettek a nyakukba és tűzbe mentek érte. De mondhatjuk a kommunisták elképzeléseit is példának, ők is úgy gondolták, hogy szilárd elméleti alapra építkezve majd megújítják a társadalmat, de nem.
Szerintem sima emberként is lehet látni hogy megvannak írva a sorsok ah életben
Most is úgy el a társadalom nem kell ehhez tudósnak lenni
"hogy megvannak írva a sorsok ah életben"
Ezt a gondolkodást hívják felelősségelhárításnak.
Nincs semmiféle sors, te magad vagy életed alakítója.
Tanulj meg felelősséget vállalni a saját életedért és döntéseidért.
Kérdező, fogadjunk, hogy csak itt ugatsz, itt gondolod magad nagynak, egyébként pedig egy szürke kisegér vagy, aki itt próbálja magát kiélni, mert a gép mögött egy senki, semmi értelmeset nem tettél le az asztalra.
6
Eleve már azzal meg van írva a sorsod nagy része hogy hova születsz
De ennél meg sokkal tovább tudok menni, egyszerűen lehet látni az életben az apró, sőt sokszor hatalmas jeleket, összefüggéseket, amik kiadják hogy a sors nagyrésze meg van írva, embereknek találkozni kellett, együtt kellett lenniük.
Vagy a szerencse pl min múlik? Azonos adottságú emberek közül valakinek nagyon bejön az élet, más meg a mekiben rohad. Pedig lehetett volna fordítva is
Valakinek meg az a sorsa hogy egész életében egyedül legyen, sőt ez a balsors végigfut a családján is.
Van olyan ember akinek én már levezettem az életét és látszik rajta hogy minden előre megvan írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!