Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért születtünk meg ha...

Miért születtünk meg ha (egyszer) úgyis meghalunk?

Figyelt kérdés

Mi értelme az életnek?

Ha sokan mondják hogy halál után nincs semmi csak álmodsz vagy ilyesmi akkor minek szulettunk meg?

Én azok oldalát képviselem ahol az élett után létezik egy mennyország vagy asztrálsík.

De most sokan azt fogják mondani hogy feladatom van az életben akkor ennek a 6 milliárd embernek a foldon is feladatuk van? Hozzuk létre a paradicsomot ahol minden és mindenki boldogan él??

2010. aug. 30. 18:35
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
42%
Ezoterikus értelemben, az élet értelme a tapasztalás. Én buddhista vagyok, ezért még a karmában is hiszek...
2010. aug. 30. 19:48
 22/44 anonim válasza:
Egy kérdés, ha azért jöttünk a földre, hogy megtanuljunk szeretni, akkor miért nem 2 éves korunkban halunk meg? Mert valószínűleg egy csecsemő, vagy kisebb gyerek is tud szeretni, még ha nem is tudja úgy kimutatni. Akkor minek a maradék 60-70-80 év?
2010. aug. 30. 20:05
 23/44 anonim ***** válasza:
79%

20:05

A csecsemő képtelen tapasztalni, mert az elméjéhez rendelt teste nem áll készen a fizikai világ megismerésére, tehát a kontraszt észrevételére sem...így képtelen tudomást szerezni, tehát tanulni. Ezért is szükséges az újjászületés, mint olyan. Az ember bűnre(rosszra) hajlamos, és ezt a hajlamot kell úgymond megszüntetni. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 30. 20:08
 24/44 anonim ***** válasza:

A halál nem az élet vége, hanem annak része!

Amúgy azért születsze meg, mert dolgod van az életben! FONTOS dolgod!

2010. aug. 30. 20:28
 25/44 anonim válasza:
10%
ilyen hülye kérdést o.o már boccs. na mind1 szerintem azért születtünk meg h legyen értelme a világnak :D
2010. aug. 30. 20:29
 26/44 anonim válasza:

ma 20:08

A csecsemő talán, a gond az, hogy én megemlítettem a kisebb gyerekeket is. Ők mát biztosan tudnak szeretni. A kérdésemre továbbra sem kaptam választ, nem kell 60-70-80 év ahhoz, hogy megtanuljunk szeretni.

2010. aug. 30. 20:54
 27/44 A kérdező kommentje:

Hát fiúk,lányok én nem hiszek az újjászuletésben mert ha 200x szulettek újjá akkor mindig valami rosszat elkovetunk és mindig csak újjá szulettunk!

Meg ha létezik menny és pokol és néhányan biztos hogy elkovettunk kicsi bunoket akkor most mindenki a pokolba kerul?

2010. aug. 30. 20:59
 28/44 anonim ***** válasza:
Szerintem az élet értelme, az hogy valóra váltsuk a vágyainkat, ide nem feltétlenül csak a hatalmas világmegváltó vágyak tartoznak, hanem az olyan egyszerű vágyak is, mint például egy jót inni, megmondani valakinek hogy mit gondolunk róla, vagy ha éppen olyan hangulatod van kicsit kínozni lelkileg más embereket. Az már csak rajtad múlik hogy milyen vágyaid vannak és hogy megvalósítod e őket vagy sem, persze a társadalom vagy éppen a saját értékrended, sok apró kis gonosz vágyad megvalósításában meggátolhat. Mindent össze foglalva én azt gondolom, ha létezne valahol egy tökéletes hely, akkor az pont olyan lenne, mint ez a mi kis világunk, mert itt az ember bármit megtehet amit akar, legfeljebb önmagát akadályozhatja meg benne.
2010. aug. 30. 23:00
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 20:54.

Igazság szerint minden ember tud szeretni...csak nem azt juttatja érvényre teljesen...a kisgyermek akiről beszélsz sem. vagy létezik olyan kicsi, aki teljes valójában önzetlen, mondhatni ő maga a tiszta szeretet? Ehhez egyetlen egy darab negatív emberi tulajdonságnak nem szabad jelen lennie az egyénben, csak a pozitívak, de mindnek...a ragaszkodásnak pedig ilyen szinten nincs helye, mert az az önzésből ered...ami pedig nem férhet bele a szeretetbe. Igazság szerint definiálni kellett volna, mi is a valós szeretet...ne haragudj ezért, de most már tudod. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 31. 09:24
 30/44 anonim válasza:
a szeretetet nem lehet definiálni, mivel relatív
2010. aug. 31. 22:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!