Mi volt az tegnap este?
Castiel :)
Egyébként lehet, hogy csak te kötöd össze az alakot a rossz érzéssel.
Én nem mondtam, hogy bolond vagy. Ez egy betegség - legalábbis ha komolyan gondolod ezt. Több eset is lehet.
1. Láttál valakit vagy valamit tényleg, csak nem tudtad értelmezni, és még az eset után is azt mondod, hogy egy fej nélküli embert láttál, valamint összekötöd az orrvérzésedet is ezzel, és rossz érzés gyötör. --> Pszichológus.
2. Nem láttál semmit, csak hallucináltál, de te megtörténtnek érzed. --> Pszichiáter. De pszichiáterhez is pszichológus tud beutalni, vagy a háziorvosod.
Ezért mondtam, hogy pszichológushoz fordulnék. És ismétlem, ez nem jelenti azt, hogy bolond lennél. Ez csak azt jelent, hogy jelenleg szakember segítségére van szükséged, ugyanúgy, mint amikor pl. a szemével van gondja.
Direkt hangsúlyoztam, hogy nem nézlek bolondnak!
De akkor bizonyosodjunk meg erről. Tagadod, hogy mentális problémád lenne, viszont állítod, hogy egy fej nélküli embert/szellemet/démont, vagy valamit láttál egy sárga kabátban álldogálni az utcán?
#15: Bizony, ez olyan mentális betegség, ahogy a nagykönyvben meg van írva. De hiába ajánlod a kérdezőnek a szakember segítségét, mivel ezt a problémát az alany szinte soha nem ismeri fel, ha szóba kerülne, akkor pedig tagadja, önmagától nem fog szakemberhez fordulni.
A család segítsége lehet megoldás ebben az esetben. Remélhetőleg van kihez fordulnod, kedves kérdező. Javaslom, hogy a családodból meséld el ezt valakinek, akiben megbízol. Azt is, hogy mit láttál, és azt is feltétlenül, hogy milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban.
Egy ismerősömön vezetés közben, az autópályán lett úrrá ilyen érzés. Nem látott semmit (legalábbis nem mesélt erről), csak elkezdett félni és veszélyben érezte magát. Felhívta a családját, nem is mert tovább menni. Elmentek érte, hazavitték, aztán elmentek vele orvoshoz. Sajnos ez létező betegség, és nagyon alattomos. Hirtelen jöhet a semmiből, mindenféle előjel nélkül, tök egészséges embereknél is.
Ahogy ezt írom, közben jutott eszembe egy még közelebbi barátom, aki külföldön élt, és egyszer a buszon ülve kezdett el ordibálni, hogy meg akarják ölni, és úgy érezte, hogy menekülnie kell. Napokig volt kórházban utána, mire úgy ahogy kitisztult az elméje. A betegség nevét nem tudom, de gyógyszerekkel kordában lehet tartani. Csak szegény azóta folyamatosan attól fél, hogy mikor jön elő ez megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!