Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Mi győzött meg arról, hogy...

Mi győzött meg arról, hogy van igazság az asztrológiában?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik eleinte szkeptikusak voltak, de valami mégis meggyőzte őket arról, hogy működik az asztrológia.

(Kérném, hogy akit még semmi nem győzött meg erről, csak szavazzon és ne írja be a véleményét, mert a fenti csoporttól várok tapasztalatokat. Köszönöm.)

2020. máj. 30. 20:05
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"a precessziós mozgás semmi problémát nem okoz a nyugaton elterjedt tropikus asztrológiában, mert a tropikus asztrológia nem a csillagképekkel számol. A sziderikus asztrológia meg eleve beszámítja a precessziós mozgást."

ez teljesen érthető, azponban ez is csak visszaigazolás arra, hogy a nyugati asztrológia mennyire le lett korlátozva mintha csak a nap útja számítana és semmi más hatás nem lenn rá.

"Ami tényleg probléma a tropikus ("nyugati") asztrológiával, az a házrendszerek kérdése. Az tényleg egy problémás terep. Volt régen egy brazil kutatás, aminél az eredmények leginkább a Placidus házrendszert igazolták. De a Placidus rendszer állítólag a Sarkpontokhoz (Északi/Déli sark) közeledve felborul. Ennek még nem néztem jobban utána, de ha így van, az alaposan összezavarja a dolgokat..."

a házrendszerek régen ebben a formában nem léteztek, kb az újkorban alapítitták meg. Régen csak a négy sarokpont volt, amik valóban léteznek (ugye a Nap határozza meg ezeket hol áll, aszcendens a keleti felkelő pont stb). Régen már maga a jegyek és a dekádok megmondták a sorsot, de később ezek a törvények megváltoztak és felborult a világ, nincs mindenki a helyén, sőt senki nincs a helyén, nem úgy élünk ahogy kéne. Ezt megakarták fogni a házakkal, de nem igazán sikeres úgy látom, csak a sötétben tapogatózás megy. Az élet felborult, az asztrplógiával meg már kevésbé lehet leírni, nem annyira pontosan pont emiatt. Megy a találgatás.

2024. márc. 26. 12:03
 32/42 Bálvány ***** válasza:

#31 "a házrendszerek régen ebben a formában nem léteztek, kb az újkorban alapítitták meg."

És a görögök egész jegyes házrendszere? Az se most volt.

Regiomontanus is talán a középkorban élt.

2024. márc. 26. 12:32
 33/42 anonim válasza:
Ezzel lenyegeben aztmondtad 28-as,hogy amit ma ismeruk asztrologiakent az nem mukodik. Ilyen alapon honnan tudod hogy a regi, ami nem is tudjuk hogy igazabol mi, az mukodokepes? Ugye erzed te is az ellentetet a szavaidban? Nem csoda ha megborulnak az agyak..
2024. márc. 26. 12:44
 34/42 anonim ***** válasza:
Azt mondtam hogy megy a felhígulás, a ködösítés ezért se lehet tudni mi az eredeti mert már minden hülyeséggel telerakták hogy abból már kibogozni nehéz
2024. márc. 26. 12:48
 35/42 anonim ***** válasza:
32-es, ezt nem magamtól találtam ki, Takács Tibor egyik videójában hallottam ezt
2024. márc. 26. 12:50
 36/42 Bálvány ***** válasza:

Nem nagyon tudom miért van ez a 'ma minden szar, régen jobb volt' mentalitás.

Kétségtelen, hogy a görögökig nagyon sokat fejlődött az asztrológia. De....utána is volt élet. Az arab tudósok rengeteget tettek ehhez a tudományhoz.

------------

Egyébként sohasem hittem, hogy egy ilyen tudományt papíron, kőtáblákkal, királyok képletének megfigyeléséből fel lehetett építeni. Aki belemélyedt tranzitok-direkciók-szinasztria témákba az tudja, hogy ez a piramis építéshez hasonlatos szellemi bravúr.

Szerintem ez sokkal régebbről való egy olyan civilizációtól ahol 'számítógépekkel' kalkuláltak.

2024. márc. 26. 13:09
 37/42 anonim ***** válasza:
54%
Mert egy felhígult világban élünk ahol sok hazugság és hamis információ terjeng. Nem igaz hogy nem látod. Vagy te mindent elhiszel, ami népszerű?
2024. márc. 26. 13:18
 38/42 anonim válasza:
Ha egy felhigult vilagban elunk akkor nem gondolod, hogy ehhez az asztrologianak (mint ahogy minden masnak is alkalmazkodnia) felhigulnia kell? Te miert ragaszkodsz ilyen mereven azokhoz a dolgokhoz, amik ezer eve voltak es nem is ismersz, es azt sem tudod igazabol mirol beszelsz?
2024. márc. 26. 14:02
 39/42 anonim ***** válasza:

Hihetetlen mennyire értetlenek vagytok

Utaltam arra is hogy sok minden van ami már nem működik ami az ókorban igen és ez is közrejátszik hogy minden szarral tele rakják mert csak próbálják megfogni és csak vakon találgatások mennek

2024. márc. 26. 19:04
 40/42 anonim válasza:
100%
Nem hiszem, hogy mindenki ertetlen.Inkabb tanulj meg ugy fogalmazni, hogy ne szedjenek szet. Amikor tobb embernek ugyanug maskepp jon le amit irtal, ott azert mar el kellene gondolkodni “kiben van a hiba”.
2024. márc. 26. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!