Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Paralízis már másodszor?! Mit...

Paralízis már másodszor?! Mit tegyek? Félek.

Figyelt kérdés

Néhány hete fordult először elő, hogy álmomba hangokat hallottam, azt álmodtam hogy skizofrén vagyok. Majd mikor megébredtem egy női alak ült a mellkasom és karmait belém eresztette. Nem tudtam mozdulni le voltam bénulva, majd felkeltem. Utána olvastam...

A következő most hétvégén történt. A barátaimmal iszogattunk, majd mikor haza felé mentünk, sorra csuklottak össze a barátaim, nem tudtak mozdulni. Éreztem hogy én is lebénulok és térdre esem.. Megint ugyan az.. megébredtem,vagyis próbáltam, de nem bírtam mozdulni és valami,valaki fogta a vállam hátulról. A levegő vagy a hangulat én nem tudom hűvössé vált.

Légyszíves adjatok tanácsot, mert nagyon zavar hogy már nem az első alkalom. Frusztráló és nem szeretném többször átélni. Mit tanácsoltok?

2016. jún. 19. 22:01
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"az ilyen tudatos álom meg hasonló ezoterikus baromságokat"

Ok, ugyan a kategória ezoterikus, de csak itt van alkategória álomról. Senki nem állította hogy ezoterikus. Legalább is eddig, nem tudom hol vannak a szokásos szellemcsőszök a hajmeresztő elméleteikkel. :D Álom volt, amiről tudtam hogy álom, hogy miért van ilyen azt nem tudom.

"mintha egy rémálom után szaladna a neurológiára"

A baj az hogy pont nem olyan mint egy rémálom amiből aztán felkelsz, mert bár a jelenés nem valós - bár van aki tévesen annak véli -, az ember úgy úgy érzi teljesen ébren van és akkor nehéz sima rémálomnak elkönyvelni. Az ezotéria meg akkor most neurológia vagy baromság?

Egyébként nem tudom miért akarod ennyire görcsösen megmagyarázni azt amire senki se tudja a választ. A kérdés sem erről szól.

2016. jún. 21. 18:34
 32/35 anonim ***** válasza:

Nem akarok megmagyarázni semmit, azt akarom hogy ne fogja minden jött-ment szerencsétlen a rémálmára, hogy "jaj nekem alvásparalízisem volt", mert ezt olvasta, hogy van ilyen és akkor biztos az. Az ilyen ha elolvasna egy patológia könyvet, minden ötödik betegségre azt hinné, hogy az adott betegségben szenved :D Mondom sokadszorra, az ember nem tudja, hogy álmodik, amikor álmodik, maximum nagyon-nagyon ritka esetekben.

"ezotéria meg akkor most neurológia vagy baromság? "

szép próbálkozás, de nem tudsz ellenmondásba keverni, nem mondtam az ezotériára, hogy neurológia, használtam ugyan a szót, de teljesen máshoz kapcsolódóan, így továbbra is fenntartom, hogy az ezotéria baromság.

2016. jún. 21. 20:15
 33/35 A kérdező kommentje:

a jött ment szerencsétlent kikérem magamnak. ennyi idősen volt már rémálmom és volt ez. meg tudom különböztetni. Egyet kérdeztem, hogy miként lehet tenni ellene hogy újra legyen? Ez van. Engem zavar, utána zakltatott vagyok. Van aki attól zaklatott hogy kikap a kedvenc csapata, van aki attól hogy menstruál, van aki attól hogy karót kap, én ettől. Ez van. Egy kérdés volt: mit csináljak hogy ne legyen többet. Fogadd el. Téged lehet nem nyomasztana, tök király neked, állj tovább. Nem fogok orvoshoz rohanni, azért kérdeztem meg itt, hátha kapok értelmes választ, de látom az okoskodónak jó alkalom volt hogy kiéljék itt magukat.

Amúgy én nem állítottam hogy az ezoteriába hiszek... sőt nagyon nem. Én a tudomány embere vagyok. De akkor majd legközelebb a betegségek kategóriába írom.. ott még talán van hasonló alcsoport. Bár akkor meg majd az lesz a baj hogy miért odaírtam, mert ez nem betegség :))))

2016. jún. 21. 21:20
 34/35 anonim ***** válasza:
Már a negyedik oldalnál tartunk, és még él a téma. Érdekes.
2016. jún. 21. 22:11
 35/35 anonim ***** válasza:

"az ezotéria baromság"

Te most kivel vitatkozol? Mert erről velem nem. :) És ahogy látom a Kérdező is ezt gondolja.

"Ne fogja minden jött-ment szerencsétlen a rémálmára, hogy "jaj nekem alvásparalízisem volt""

Mi alapján állítod azt hogy az illető nem tud különbséget tenni?

Egyáltalán miért zavar ez téged? Nem orvosi esetről beszélünk ahol számít hogy jaj, mi hülyék félreinformáljuk egymást és csakrával borogatunk ahelyett hogy orvoshoz mennénk. :D Bár ezt csak viccből írtam, ezotériáról eddig szó sem volt, csak élményleírásról.

A Kérdező azt állítja hogy alvásból úgy ébredt hogy nem tudott mozdulni és hallucinált. Ez az alvásparalízis. Ha azt sem hiszed el amit ír, egyáltalán minek olvasod?

"az ember nem tudja, hogy álmodik, amikor álmodik, maximum nagyon-nagyon ritka esetekben."

Most ne keverjük az alvásparalízist és a tudatos álmot.

Érdekességképp utánanéztem, alvásparalízissel az emberek 8%-a találkozik élete során.

[link]

A tudatos álomról is vannak írások, de rövidet nem találtam és most már túl fáradt vagyok átfutni valamelyiket.

2016. jún. 21. 23:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!