Paralízis már másodszor?! Mit tegyek? Félek.
Néhány hete fordult először elő, hogy álmomba hangokat hallottam, azt álmodtam hogy skizofrén vagyok. Majd mikor megébredtem egy női alak ült a mellkasom és karmait belém eresztette. Nem tudtam mozdulni le voltam bénulva, majd felkeltem. Utána olvastam...
A következő most hétvégén történt. A barátaimmal iszogattunk, majd mikor haza felé mentünk, sorra csuklottak össze a barátaim, nem tudtak mozdulni. Éreztem hogy én is lebénulok és térdre esem.. Megint ugyan az.. megébredtem,vagyis próbáltam, de nem bírtam mozdulni és valami,valaki fogta a vállam hátulról. A levegő vagy a hangulat én nem tudom hűvössé vált.
Légyszíves adjatok tanácsot, mert nagyon zavar hogy már nem az első alkalom. Frusztráló és nem szeretném többször átélni. Mit tanácsoltok?
#21-es hozzászólót kiegészíteném
Ne is aludjon a kérdező.
A hasznos válaszokat köszönöm szépen. Aki meg csak oltani jött, az álljon tovább, van még ezer kérdés ahol kiélheti az efajta vágyait.
De azért ha élvezném hogy hallucinálok, nem írnám ki, nem vagyok i***ta. Meg meg tudom különböztetni az álmodást és az ébren létet.
De mondjuk sokat elárul rólatok hogy úgy válaszoltok többen, hogy azt se tudjátok miről van szó.
Igazad van én sem nagyon tudtam miről van szó ,hogy mi az a paralizis .
És mondcsak a zenés modszer beválik ?
Ma éjjel sem volt baj. Szoktam zenét hallgatni, pontosabban esőhangot, az valóban jó. De múltkor sem egymás utáni napokon történt... igyekszem nem háton aludni. hát ennél most többet nem tudok tenni.
Figyelj, bele lehet kötni minden mondatomba meg kérdésembe csak nem értem a lényegét, nekem nem lesz tőle jobb. Neked igen?
"nem tudod megkülönböztetni. amikor álmodsz, akkor nem tudod hogy álmodsz."
Alvási paralízisnél már nem álmodik, az a felébredés vagy elalvás egy szakasza amikor beüt a gebasz és a test még bénult, de az agy kb. félálomban/ébredésben van. A tudatos álmodás meg szubjektív, az álmodó úgy éli meg hogy álmodik és ennek tudatában van. Most hogy ez is vmi félálom ami ilyen emlékként marad meg vagy azt álmodja az álmodó hogy álmodik vagy egyéb teória, az tök mindegy, tudtommal ez még nem tudják. Én a saját élményem alapján félálomnak nevezném, mert könnyű belőle felébredni akarattal és gyakran akaratlanul is felébredtem belőle. Viszont mindentől függetlenül nagyon jó élmény. :)
"Egy hallucinációtól miért ijednél meg?"
Mások nevében nem beszélhetek, de sokan megijednek. Gondolom van akinek élénkebb a fantáziája, jobban beleéli magát, ijedősebb, olyat lát amiben hisz és fél tőle, vagy mit tudom én. :D A lényeg szerintem nem is a hallu, hanem a kiszolgáltatottság érzése, se a testednek se az elmédnek nem vagy ura. Ekkor elég nehéz racionálisan viselkedni és nem megijedni. Az én halluim békések voltak szóval szerencsés kivétel vagyok, de nem tudom hogy éltem volna meg ha mondjuk fojtogatni kezdenek, mint sok ideírót.
A Kérdező sehol nem írta hogy megijedt volna, eddig talán ő kezeli a legnormálisabban a helyzetét azok közül, akiket láttam ide írni. Az hogy zavaró és frusztráló az ilyen élmény, az megkérdőjelezhetetlen. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!