Visszatérő álom, valami/valaki jelenléte, paralízis, mi és miért lehet ez? Jó lenne megtudnom, mert már egyre kellemetlenebb.
Nos az én szituációm a következő:
Többszöri, visszatérő álomról (2x talán nem is csak álom volt, vagy nem rendes "mély" álom) van szó, ha jobban belegondolok, akkor már kicsi (5-6 éves) koromtól jelen van a dolog, néha eltelnek évek is, de időnként újra megjelenik.
És az az érdekes, hogy az álom nagyjából ugyan az, csak a helyszín változott meg legutóbb, mert elköltöztem otthonról, és most nem az otthoni környezetben történt az álmom, hanem az új lakásban.
Szóval az álom annyi, hogy felébredek, egyedül vagyok a szobában, párom nincs ott mellettem az ágyban, pedig tudom, hogy vele feküdtem le. Aztán kikelek az ágyból, és fel akarom kapcsolni a villanyt, de az nem működik, többször is fel-le billentem a kapcsolót. Aztán érzem, hogy van ott valaki vagy valami a szobában. Érzem a jelenlétét, érzem, hogy ott van. Egyszer csak nyomasztó érzés fog el, elkezdek félni, de valahogy bátorság is önt el, és elkezdek hozzá beszélni és szó szerint ezt mondom neki, és onnantól ezt kántálom folyamatosan: Hagyj békén, menj innen, menj haza! Aztán letérdelek az ágy mellé, benézek alá, és egy sötét foltot látok csak, olyan gomolygó füst féleségre emlékeztet, és tovább mondogatom neki ugyan ezt, aztán a végén már egyre ingerültebben csak azt hajtogatom "MENJ INNEN, MENJ HAZA!". Aztán felébredek, és nagyon-nagyon nyomasztó és rossz érzés jár át ébredés után is, az egész reggelemre/napra rányomja a bélyegét a dolog. Most például nem is magamtól ébredtem fel, hanem párom ébresztett fel, mert azt mondta, hogy felé voltam fordulva, kb. oda ahol az ágy alatt láttam azt a valamit, és kapkodva vettem a levegőt, mintha fulladoznék. Elmeséltem neki is mit álmodtam, ő sajnos nem tudott többet tenni annál, hogy meghallgatott, mert nem is igazán tudja hova tenni az ilyen dolgokat. Próbáltam rájönni, milyen lelki és egyéb eredői lehetnének a dolognak és nem tudok rájönni. És az az érdekes, hogy pár hónapja volt egy hasonló eset, akkor reggel ébredés után, ahogy elment dolgozni párom, én még lustiztam az ágyban, és valahogy visszaaludhattam, de nem tudom hogy, mert igazából nem vettem észre hogy én elaludtam, csak mikor felriadtam. Ekkor történt az, hogy én teljesen abban a tudatban voltam hogy ébren vagyok, és az ággyal majdnem szemben lévő ruhásszekrény tükrében, amiből pont látom az ajtót és az onnan nyíló folyosót az ágyból, megjelent egy sötét alak a folyosón, nem volt magas, olyan 10 éves forma gyerek magasságának felelt meg, és néztem is hogy mi a fene, hát párom bezárta az ajtót, ugyan ki jöhetne be ilyenkor, és láttam, hogy közeledik, de ezt mind fényes nappal, és ahogy az ajtó széléhez ért, majdnem az ágynál járt, meg akartam mozdulni, hogy megnézzem mi lehet az, és nem tudtam, mert paralízisem volt (ilyen is volt már többször is sajnos), és azt akartam neki mondani, hogy menjen innen, hagyjon békén és arra riadtam fel, ahogy szűkölő hangot adtam ki ahogy a torkom meg a hangszálaim megfeszültek ahogy próbáltam álmomban beszélni. Szóval ez is nagyon félelmetes volt, teljesen valóságosnak tűnt a dolog.
A legelső ilyesmi szituáció, ami erre hasonlít, az volt 5-6 éves koromban. Akkor még egy kis parasztházban laktunk, anyumékkal egy szobában volt az ágyam, ami egy emeletes ágy volt, kishugom aludt alattam. Éjszaka felébredtem, és egy magas férfialakot láttam a szobában közlekedni, olyasmi alkat volt, mint apukám, először azt is hittem, hogy ő az, de aztán mikor odament anyukámék ágyához, és megláttam, hogy apa ott fekszik az ágyban, akkor nem értettem a dolgot, nem tudtam hova tenni, és egyszer csak az alak odasétált az ágyamhoz, és farkasszemet néztem vele. Csak néztem, és nem értettem, akkor úgy nem féltem, de aztán leesett, hogy lehet kellene és gyorsan visszabújtam magzatpózba és magamra húztam a takarót, összeszorítottam a szemem és próbáltam elaludni, ami sikerült is. Aztán érdekes módon, évek múlva ugrott be csak, hogy velem ilyen történt.
Nem tudom mi lehet ez az egész, vagy valós-e, nem valós, álmodom-e. Ha álmodom akkor miért jön vissza, hogy lehet hogy még a helyszín is kicserélődött, de a szituáció maradt. Miért történik ez? Mit nem tudok feldolgozni, vagy ha ez nem ilyen jellegű dolog, akkor mi vagy ki ez, és mit akar tőlem??
Ha tudsz segíteni, azt nagyon szépen megköszönöm, mert a mostani alkalom már több mint aggasztó volt.
Ha ez segít, néhány infó rólam: 25 éves vagyok, nő, a párkapcsolatomban minden rendben, legalábbis ami volt probléma azt rendeztük 1-2 hónapja, szóval most minden a legnagyobb rendben, anyagilag is jól állunk, nincs panaszra okom, a szüleimmel és a testvéreimmel is jó a kapcsolatom, munkahelyemen is okésak a dolgok.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!