Paralízis már másodszor?! Mit tegyek? Félek.
Néhány hete fordult először elő, hogy álmomba hangokat hallottam, azt álmodtam hogy skizofrén vagyok. Majd mikor megébredtem egy női alak ült a mellkasom és karmait belém eresztette. Nem tudtam mozdulni le voltam bénulva, majd felkeltem. Utána olvastam...
A következő most hétvégén történt. A barátaimmal iszogattunk, majd mikor haza felé mentünk, sorra csuklottak össze a barátaim, nem tudtak mozdulni. Éreztem hogy én is lebénulok és térdre esem.. Megint ugyan az.. megébredtem,vagyis próbáltam, de nem bírtam mozdulni és valami,valaki fogta a vállam hátulról. A levegő vagy a hangulat én nem tudom hűvössé vált.
Légyszíves adjatok tanácsot, mert nagyon zavar hogy már nem az első alkalom. Frusztráló és nem szeretném többször átélni. Mit tanácsoltok?
Magam fejlesztette technika ,hogy zenére alszól el álits össze egy listát a kedvenc számaidból és amit legjobban szeretsz (esetemben Another thing is comin') azt hagyd meg a végére .
Épen ,hogy csak halld a zenét ,arra koncentrálj ,hogy ne aludj el a kedvenc szám elött azt inditsd újra ,vagy csak így álitsd be !
Remélem segítettem . Szép álmokat talán a kedvenc énekesetekkel is megtaláljátok egymást...................
"Na de mi a franc az a paralizis ???"
Elólvastam ez télleg félelmetes , főlleg ,hogy "lidérc nyomás,,
fordulj orvoshoz ,lehet narkoplexiás leszel akkór nem tudsz majd vezetni meg uszni stb.
(nem mintha szakértő lennék ,de helyedben én is megijednék .)
Orvossal megnézetheti magát, de valszeg nincs mitől tartania, sok emberrel előfordul átmenetileg, aztán elmúlik. Egyébként itt elég sok kérdés szokott lenni ezzel kapcsolatban, nem egyedi a Kérdező.
Nekem is volt gyerekkoromban, csak nálam ufós hallucinációim voltak, gondolom mert nagy ufórajongó voltam, szellemekben meg már akkor sem hittem.
Érdekes módon sok ideíró jelzi hogy úgynevezett éber álmot is látott, ami talán összefügg ezzel. Ez sokkal királyabb dolog, nekem is volt ugyanabban az időszakban és igen jó érzés volt pl. lézerkarddal a kézben repülni egy színes papagájszerű sárkány hátán vmi görög romok felett. Élénk fantáziám volt gyerekként. :D
Nekem is élink a fantáziám ,hülye vagyok ,hogy nem írom le mert
már több kész ötletem is lenne youtube-ra egy ufós csatornára .
Így viszont ki mennek a fejenből .
Csak ősze kéne szednem azt két haveromat beszerezni a szerkókat és start .
Tudim nem tartozik ide ,de azért leírom meg azért még a kérdezőnek is segítek majd ha tudok…
Passz, a szokásos félbolondok kivételével akik a saját álmukat valóságnak élik meg, akik ide írnak alvási bénulás miatt, szerintem nekik nem is igazán a hallu része (ami meseszerű még ha rémálomszerű is), hanem a hozzá járuló bénulás az igazán ijesztő, a kiszolgáltatottság amit ilyenkor érez az ember, miközben a hallu teszi amit tesz.
Gyerekként nekem ott mászkáltak az idegeneknek tűnő árnyalakok a szobámban (ez volt a hallu) és nem tudtam megmozdulni (ez volt a bénulás) csak a szememet mozgatni és láttam hogy a szobámban vagyok, csukva az ablak és dühített hogy ezek hogy jöhettek be a nyolcadik emeleti zárt lakásba? :D Nekem annyi szerencsém volt hogy mivel az idegenek mindig jók voltak a könyvekben ezek sem bántottak csak néztek, én meg elszántan meg akartam mozdulni és nem értem rá megijedni. Végül sikerült megmozdulnom és persze az alakok is eltűntek. Felkelve átnéztem a szobámat és persze semmi nyomuk nem volt. Szüleimnek csak reggel szóltam mert visszaaludtam magamtól, ők mondták hogy álmodhattam, amit nem fogadtam el mert tudtam hogy ébren voltam. Később olvastam az alvási paralízisről ami megmagyarázta.
"szerintem nekik nem is igazán a hallu része (ami meseszerű még ha rémálomszerű is), hanem a hozzá járuló bénulás az igazán ijesztő"
Egy hallucinációtól miért ijednél meg? (ha nem vagy annyira ostoba ,tudatosul benned ,hogy ez csak hallucináció)!
Velem még ilyen paralízises eset nem történt ,de hofitól meg gombától már halluztam és őszintén szólva inkább egy élmény volt mint sem ijesztő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!