Vannak visszatérő (rém)álmaid, amik nagyon hülyeségek?
Pl hallottam egy ismerősömtől hogy neki az a visszatérő álma, hogy ül az érettségin és bármelyik tételt húzza, hirtelen elkezd énekelni.
Erről eszembe jutott, hogy nekem 2 visszatérő álmom van, amik havonta 1-2-szer biztos előjönnek.
A leghülyébb amikor azt álmodom, hogy szoknyában/rövid nadrágban sétálok, lenézek és azt látom, hogy nagyon szőrös a lábam :/
A másik pedig arról szól, hogy karácsony/karácsony előtti nap van és akkor jut eszembe, hogy nem vettem semmi ajándékot.
Nektek van hasonló?
Nekem van egy a mai napig visszatérő álmom, legalább 15 éve tart, amiben kis rágcsálók szerepelnek, amiket tartottunk régen. Olyanokat álmodtam, hogy elszöknek, vagy bajba kerülnek, vagy elfeledkezem róluk (pl. egy kis dobozban benne maradtak, és elpusztultak).
Gyerekként nem foglalkoztam velük rendesen, és később ez olyan bűntudatot okozott, amit a mai napig nem sikerült teljesen feldolgoznom.
Azóta megint tartunk, és mostmár felnőtt fejjel igyekszem nekik mindent megadni, és a bűntudat helyett inkább aggódós almaim vannak, hogy tényleg megadok-e nekik mindent, jól csinálom-e, és állandóan meg akarom őket menteni valamitől.
Hosszú évek kellettek, hogy valamennyire elfogadjam, hogy a szüleimnek is feladata lett volna a kisállatokra vigyázni, nem csak rábízni a gyerekre mindent.
Nemrégiben befogadtunk öreg, beteg állatokat, akik nem kellettek a gazdinak, küzdöttünk, hogy felépüljenek, gyógyszerrel etettük minden nap, dokihoz jártunk velük, és amikor elmentek, szó szerint rámtört a sírógörcs, hogy nem tudtam megmenteni őket, és napokig sírtam miattuk, pedig max 1 évet voltak nálunk, és tudtuk, hogy betegek.
Mindez pusztán azért, mert gyerekként nem voltam jó gazdi, és minden felelősség rám hárult... jelentéktelennek tűnő dolgok, és mégis milyen kárt tudnak okozni egy emberben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!