Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Miért tűnik természetesnek,...

Miért tűnik természetesnek, ha valami megváltozik az álmunkban?

Figyelt kérdés

Nem nagyon találok erre válaszokat sehol. Gondolom, más is tapasztalt már ilyet: álmodik valamiről, majd az hirtelen megváltozik, átalakul és mindez teljesen természetesnek hat. Pl. egy helyiségben vagy, majd hirtelen egy teljesen más helyre kerülsz vagy esetleg beszélsz valakivel, majd egy másik személy jelenik meg, tovább beszélsz hozzá, maga az álom folytatódik tovább és nem lepődsz meg mindezen. Sőt olykor még tudod is hogy ez azért lehet így, mert csak álmodsz.

Én pl. olyat álmodtam nemrég, hogy egy településen, ahol anyukám lakik, beraktam valamit a sütőbe, majd hirtelen a jóval messzebb fekvő lakhelyemen találtam magam, majd eszembe jutott, hogy ki kéne venni, nehogy megégjen, és hirtelen újra ott teremtem a másik településen, és ez az egész teljesen normálisnak tűnt. (Érdekes volt egyébként, mert egy térképet láttam, ahol rámutattam a másik településre, amit nehezen sikerült először megtalálnom és kvázi így teleportáltam oda magam.) Erre keresném a választ, hogy mi okozza ezt, hogy ezek a dolgok teljesen természetesnek tűnnek és hogy létezik-e erre valami fogalom?

tegnap 23:09
 1/8 Grimfox ***** válasza:
100%
Alvás közben a tudatos én csak pislákol, annyira van csak jelen, hogy képes felfogni az álom nyújtotta ingereket. De ettől még javarészt alszik. A logika, az ok-okozati összefüggések felismerése, és elbírálása az éber elme képessége/tulajdonsága. Alvás közben a tudatalatti, vagy tudattalan az aktív elem, és ami történik ennek a logikája alapján történik. Azaz érzelmi asszociációk, szimbólumok alapján következnek egymásból a dolgok, nem logikusan. Ez jól megfigyelhető, ha valamennyire tudatossá válsz álmodban valamilyen okból. Sok esetben egy logikátlan esemény, vagy ismétlődés ébreszt rá, hogy álmodsz, és onnantól képes vagy valamennyire elbírálni az álom logikáját.
tegnap 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az elme állapotát alvás közben nem lehet összehasonlítani az éber állapottal.

Én például rettegek minden horrorisztikus dologtól, de tényleg egy 6 éves kislány szintjén vagyok ezzel kapcsolatban

Ehhez képest ha háton alszom pont horrorisztikus álmaim szoktak lenni, nemrég egymás után kettő is volt és ugyanarról szóltak, üldöztek egy lakótelep szerű helyen, horrorba illő női alakok.

És nyilván rossz volt de mégsem hatott meg annyira.

Ébredés után rosszabb volt feldolgozni, mint amikor benne voltam. Pedig ez aztán kőkemény horror a javából.

Ha az életben akár ennek a töredéke megtörténik mint ezekben az álmokban bőgve omlanék össze.

ma 00:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Én almomba beszeltem egy emberrel és folyton valtozott az az ember kulonbozo kinezetu emberekre engem zavart hogy egy bizonyos emberrel akartam beszelni de mindig megvaltozott a kinezete mas emberekre
ma 04:03
 4/8 anonim válasza:
Én az ilyenekből szoktam levágni hogy alszok. Utána aztán jól összekavarodnak a dolgok meg aztán fel is ébredek.
ma 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Éber tudatállapotban követelmény az ún. tárgyállandóság, álomban nem az.
ma 08:39
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a kimerítő válaszokat! :)
ma 11:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Álomban nem működik a hihetőségközpont, ezért is lehet nagyon gyorsan álmodni, vagy gondolkodni, és ilyenkor minden ötlet csodálatosnak tűnik. Aztán ébren érdemes ellenőrizni.
ma 12:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer volt egy olyan álmom, amikor álmon belül felébredtem. Annyira tudatomnál voltam és valóságos volt minden, hogy azon kezdtem el gondolkozni, hogyan kerültem egy másik városba. Mert egy másik városban voltam autóval. Minden tökéletesen valóságos volt. Eközben kiszálltam az autóból és elkezdtem járni az utcákat. Minden tökéletes volt, nem torzult, nem módosult. Azon kezdtem el gondolkozni, ez egy álom, vagy a valóság. Vagy ha nem is álom, hanem meghaltam és ez a másvilág? Annyira valóságos volt minden. Eszembe jutott, hogy álmunkban nem tudunk elolvasni szövegeket. Odamentem egy teherautóhoz, aminek az oldalán szövegek voltak és ki tudtam olvasni a cég nevét. Az épületeken is a feliratokat. Pár perc múlva elkezdett minden homályosodni, a szövegek is torzulni, amiket elolvastam, mint amikor egy szemüveglencse behomályosodik a párától. Ezután ébredtem fel.
ma 13:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!