Miért tűnik természetesnek, ha valami megváltozik az álmunkban?
Nem nagyon találok erre válaszokat sehol. Gondolom, más is tapasztalt már ilyet: álmodik valamiről, majd az hirtelen megváltozik, átalakul és mindez teljesen természetesnek hat. Pl. egy helyiségben vagy, majd hirtelen egy teljesen más helyre kerülsz vagy esetleg beszélsz valakivel, majd egy másik személy jelenik meg, tovább beszélsz hozzá, maga az álom folytatódik tovább és nem lepődsz meg mindezen. Sőt olykor még tudod is hogy ez azért lehet így, mert csak álmodsz.
Én pl. olyat álmodtam nemrég, hogy egy településen, ahol anyukám lakik, beraktam valamit a sütőbe, majd hirtelen a jóval messzebb fekvő lakhelyemen találtam magam, majd eszembe jutott, hogy ki kéne venni, nehogy megégjen, és hirtelen újra ott teremtem a másik településen, és ez az egész teljesen normálisnak tűnt. (Érdekes volt egyébként, mert egy térképet láttam, ahol rámutattam a másik településre, amit nehezen sikerült először megtalálnom és kvázi így teleportáltam oda magam.) Erre keresném a választ, hogy mi okozza ezt, hogy ezek a dolgok teljesen természetesnek tűnnek és hogy létezik-e erre valami fogalom?
Szerintem az elme állapotát alvás közben nem lehet összehasonlítani az éber állapottal.
Én például rettegek minden horrorisztikus dologtól, de tényleg egy 6 éves kislány szintjén vagyok ezzel kapcsolatban
Ehhez képest ha háton alszom pont horrorisztikus álmaim szoktak lenni, nemrég egymás után kettő is volt és ugyanarról szóltak, üldöztek egy lakótelep szerű helyen, horrorba illő női alakok.
És nyilván rossz volt de mégsem hatott meg annyira.
Ébredés után rosszabb volt feldolgozni, mint amikor benne voltam. Pedig ez aztán kőkemény horror a javából.
Ha az életben akár ennek a töredéke megtörténik mint ezekben az álmokban bőgve omlanék össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!