Mit jelent, ha álmomban egy óriási lebegő koronát látok, aztán pedig egy oroszlán üldöz?
Elég fura álom volt. Azzal kezdődött, hogy egy épületben, talán egyetemen voltunk és előadást készültünk hallgatni. Egy új teremben voltunk, aminek a falai átlátszók voltak és iszonyú hőség volt benne. Nem értettem, hogy miért építették így meg, olyan volt, mint egy melegház.
Ezt kritizáltam is és az építője meghallotta (a közelemben ült) és valamit mondott nekem. Már elfelejtettem mit.
Aztán vége lett, mindenki ment a dolgára és elkezdtek kövek záporozni az égből. Voltak barna, fekete és színesebb kövek is. Mindenki a kezét maga elé emelve védekezett ellene.
És akkor megláttam az égen lebegni egy óriási koronát, ami szintén színes volt, ha megvilágította a napfény. Talán a lila dominált benne. Azt is gondoltam, hogy valami hatalmas űrhajó lebeg ott, ami valamiért korona formájú.
A korona és a kőzivatar elől visszamenekültem az épületbe, de valahogyan odakerült egy oroszlán, ami elkezdett üldözni. Féltem, hogy fel fog falni, ezért bezártam az ajtókat, de az oroszlán mindet áttörte.
Arra is gondoltam, hogy a "melegházba" kéne visszamenni, de olyan butaságnak tűnt, mert oda is be tudna jutni.
Végül csak elbújtam az egyik szobában és reménykedtem nem talál meg.
Ekkor ébredtem fel.
Egy álom még nem feltétlen bír jelentéssel, de megpróbálok értelmet látni benne :)
Az átlátszó falak jelenthetik azt, hogy nem tudsz elrejteni valamit, ami a külvilág számára látható - mert ugye a fal elrejt. A hőség pedig a kényelmetlenséget, talán a túlzott nyomást vagy frusztrációt is jelezheti, amely valamilyen módon körülvesz téged az életben. Az, hogy szerinted fura az építés módja, szimbolizálhatja a dolgok helytelen vagy megoldatlan természetét, amit a körülötted lévő emberek nem látnak, de valójában van valami, amit érdemes lenne másképp csinálni.
A kövek esése lehet egyfajta támadás vagy fenyegetés szimbóluma. Ezek lehetnek külső problémák, amelyek a fejed fölött lógnak, vagy olyan akadályok, amelyekkel szembe kell nézned. A kövek különböző színei arra utalhatnak, hogy ezek a problémák különböző eredetűek – érzelmi, anyagi, társadalmi, családi, satöbbi. A kéz felemelése védekezésre utal, hogy próbálod megvédeni magad a nehézségektől, de mégis érzed, hogy valami elkerülhetetlen.
A korona szimbolizálhatja a hatalmat, a magasabb rendű irányítást, vagy a büszkeséget. Az, hogy azt egy űrhajó formájában látod, egy olyan magasabb hatalomra utalhat, amely távolról figyel téged, vagy valami ismeretlen, titokzatos dologra, amit nem igazán értesz, de amelynek valószínűleg komoly hatása van rád (akár vallási dolog is lehet, a te felfogásod alapján).
Az oroszlán üldözése a félelem és a veszély szimbóluma lehet (hasonlóan a zuhanó kövekhez), de ugyanakkor az oroszlán a bátorság, a hatalom és az uralom szimbóluma is. Az oroszlán lehet a saját belső félelmed, amit próbálsz elkerülni, vagy egy külső fenyegetés, ami megpróbál téged kontrollálni (szintén megerősíti a kövek szimbólumát). Az, hogy bezárod az ajtókat, próbálva megvédeni magad, arra utalhat, hogy próbálod elkerülni a konfliktust vagy a nehézségeket, de az oroszlán még így is áttöri a védekezést. Ez lehet egy jel, hogy nem tudod teljesen elkerülni a problémákat, és talán a legjobb, ha szembenézel velük.
Te mégis menekülsz, de nem tudsz (hiszen üvegből vannak a falak, meglát és áttör) tehát nem érzed úgy, hogy el tudsz menekülni a probléma elől.
Ezek alapján azt gondolom, hogy valami nagy stressz van az életedben jelenleg, akár több is, és nem tudsz elmenekülni előle. Ha így van, akkor talán a legjobb megoldás az, hogy szembenézel vele és leküzdöd. Ember vagy, társas lény, fejlett kommunikációval - tehát minden képességed megvan arra, hogy segítséget kérj és kapj, nem kell egyedül megoldanod ♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!