Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Mi az agykontrol? Megszeretném...

Valadorn kérdése:

Mi az agykontrol? Megszeretném tanulni

Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 13:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

" Te ritka korlátolt vagy. Milyen kozmikus energiák te szellemi nyomorék?? És még én vagyok funkcionális analfabéta. LOL "

És én hol mondtam olyat, hogy neked címeztem? Btw, az agykotntroll-"oktatóknak" pont ez a "kozmikus törvény" adja a "tanuk" alapjait.

"Mondom, hogy totál hülye vagy a témát illetően. No comment!"

Nem tehetek arról, hogy nem tudsz érvelni. Viszont köszönöm, hogy erre felhívod a figyelmem. Azon állításomat pedig, hogy egy tizenéves kölyöknél többet tudok pszichológia terén, még mindig fenntartom.

20-as, neked igazat adok. A placebóhatás pont azért segít, mert elhiszed azt, ami segít. Érdekes egy dolog, de szerintem még mindig nem kell erre pénzt költeni. Igaz, Dan Ariely bebizonyította, hogy a drága placebó hatásosabb az olcsó placebónál, de az agykontrollos "tanítókat" azért tartom undorítónak, mert a semmin keresik meg magukat, és ezzel még több pszichológus munkáját is sárba tanulják, akik éveket tanulnak a szakmára. És ez egyszerűen nevetséges. A másik, hogy ezzel rengeteg embert károsít anyagilag, mert ugyanazt a hatást megkaphatná jóval olcsóbban is.

névte2en

2014. ápr. 13. 19:57
 22/34 anonim ***** válasza:

Igen hát én is erre próbáltam célozni, viszont az a nagy helyzet, hogy olyan világban élünk, ahol "becsületes módon meggazdagodni nem lehet"... Az agykontroll alapítója José Silva, talán mond némi igazat, és lehet, hogy ő nem is a pénzre hajtott (abból feltételezem, hogy volt egy jól üzemelő rádiójavító cége), de az emberben már csecsemő kora óta benne van a megtévesztés (értsd hazugság) ösztöne. Másrészt az agykontroll talán azért jobb, mint "drága placebo", mert van benne egy "csöppnyi" manipuláció is. Erről szól a világ, ha nem tudsz valamit elérni, manipulálj. Az agykontroll végül is önmanipuláció bizonyos szinten, tehát, ha elhiteted magaddal, hogy képes vagy rá, akkor némileg csakugyan van hatása is neki.

Ja és, ha már felvetettem az alapítót, van egy igen érdekes, DE IGAZ elve is a hatásra. Ugyebár az áramkörben minél kisebb a veszteség, annál jobban működik a kütyü. Ezt ő azért is tudta, mert rádiókat szerelt. Tehát, végül is az agyad hatékonyabb, ha alacsonyabb frekvencián (alfa, théta, delta) kisebb a vesztesége, ennek ez a titka, jövőbe ugyan nem tud látni, de un. "háttérfolyamatokat" végezhet, amiről te nem tudsz. Mint például a szív dobogása. Csak akkor érzed, hogy dobog, ha odateszed a mellkasodra a kezed, máskülönben nem érzed, ő mégis minden másodpercben "háttérfolyamatot" végez, hogy te élj. Az agy is képes erre, csak az elme miatt kisebb a hatóköre. Ha az elmének lecsökkented a hatókörét, az agy már automatikusan is jobban gondolkozik.

2014. ápr. 13. 20:08
 23/34 anonim ***** válasza:
47%

A második bekezdésedben leírt elmélet érdekes, csak az a bökkenő, hogy a módosult tudatállapotokban nagyobb a veszteség, márha jól értelmezzük. Az agyunk akkor ugyanannyi energiát kap, mint éber tudatállapotban, de a munkavégzése mégis csökkent szinten megy.

Annyit fűznék még hozzá az írásodhoz, hogy hiába hatékonyabb az "olcsó placebo-drága placebo" miatt az agykontroll-tanfolyam, mégis értelmesebb azt az összeget mondjuk eladományozni, mint csalóknak a kezére juttatni. De szabad világban élünk, mindenki arra szórja el a pénzét, amire akarja.

névte2en

2014. ápr. 13. 20:20
 24/34 anonim ***** válasza:
Hmm, ennek utánanézek, lehet, mondasz valamit, bár, mi van, ha feltételezzük alfa tudatállapotban megnő a munkavégzése az elme hatóterületének lecsökkentése miatt? Azt hiszem másodpercenkét ~5 kalóriát kell elégetnie az agynak, hogy életben maradjon, de lehet, amikor alszunk ennyi nem szükséges. Mind1, vakon filózni nem érdekes. :D Igen, azt a 36k-t másra is jól el lehet költeni, hasznosabb dolgokra, a tanfolyamon csak segítenek neked elhinni az egészet. Ja és demokrácia van, mindenki azon az úton jár, amelyiken akar, ahogyan te is mondtad, és persze kösz az egyetértést!
2014. ápr. 13. 20:31
 25/34 anonim ***** válasza:
Ti voltatok már ilyen tanfolyamon vagy csak okoskodtok?
2014. ápr. 13. 21:44
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

" Ti voltatok már ilyen tanfolyamon vagy csak okoskodtok?"

Látom, még mindig nem értetted meg azt, hogy nem kell elmenni egy agykontrollos tanfolyamra, ahhoz, hogy kiderüljön az igazsága és a mikéntje. Vagy szerinted le kell ásni a vulkánok mélyére, hogy meghatározzuk a magma állapotát? Vagy le kell szállni a Szaturnuszra, hogy kiderüljön a légköri adottsága? Dehogy.

névte2en

2014. ápr. 13. 23:17
 27/34 anonim válasza:
100%
Nem áltudomány, hanem egyfajta továbbfejlesztése egy keleten széles körben, több vallási irányzatnál is használatos mentális technikának, az imaginációnak. Sokan tévesen meditációnak hívják, de ez téves megfogalmazás, ez inkább relaxációban végzett imagináció, magyarul nyugodt állapotban képzelődsz, ami elsőre viccesnek hangzik, de ha pl. egy negatív példáját hozzuk, a pszichoszomatikus megbetegedést, akkor már nem is vicces. A testi funkciókat 100%-ban befolyásolja, ha sokat gyakorlod, és igazán ez a "kezdő", vagyis a könnyebb része. Elmulasztasz fájdalmakat, anyagcserét gyorsítasz, vagy anyajegyeket tüntetsz el. Egy fejlettebb verziónál a külső dolgokat befolyásolod, pl. távgyógyítás, de erről nincs tapasztalatom, nem tudom ez is működik-e, de az előző biztos. Végülis gyakorlás kérdése, kezdésnek egy kis szakirodalmat kell tanulmányozni, pl. José Silva könyveit, nem túl terjedelmesek, de jól érthetőek, meg könyvtárban is előfordulnak. Egy tanfolyam kb. 20-30ezer körül mozog, de hogy milyen bontásban, időközönként van, nem tudom.
2014. ápr. 13. 23:55
 28/34 anonim ***** válasza:

tegnap 23:17

Látom nehéz a felfogásod. Ahhoz, hogy tudd mi történik pontosan egy agykontroll tanfolyamon ahhoz el kell menni. Az elég egyértelmű volt, hogy még sosem voltál ilyen tanfolyamon, mert rengeteg hülyeséget hordtál össze.

Egy pszihomókus a büdös életben nem tanítja meg azt amit ott oktatnak.

Azt meg nehogy beadd már nekem, hogy évekig járni egy pszihomókushoz olcsóbb, mint elmenni egy ilyen tanfolyamra meg párszor egy ismétlő tanfolyamra.

Ezt magyarázd be annak a barátomnak aki évekig járt orvosról-orvosra, míg végül találkozott egy felhomályosult orvossal aki tovább lát az egyetemen tanultaknál és ő javasolta neki az agykontrollt. Utána kezdett el jelentősen javulni az állapota. Én is javasoltam neki, de akkor még nemet mondott. A korábbi kiadásai messze meghaladták a tanfolyamra költött összeget.

2014. ápr. 14. 08:02
 29/34 anonim ***** válasza:
Emberek, kezd eltávozni a valóság! Mi névte2ennel nem azt mondtuk, hogy ne menjetek a tanfolyamra, nem befolyásoljuk a döntéseteket! Személy szerint, ha lenne 30k-m én is elmennék, DE VIGYÁZNI KELL! Nem minden igaz, amit ott mondanak se! Mire kell a 30 k? 4 napi ellátmányra? Hát akkor örülnék, ha svédasztallal szolgálnának... Egy tanfolyam 4 napig tart, 4 napig meg lehet élni simán otthoni kajából is, a szállásra pedig biztos nem kell 30-kt fizetned... Arra próbálunk figyelmeztetni, hogy van benne csalás is, tehát meg kell gondolni mit lehet elhinni és mit nem! És aki nem hiszi el, hogy nincs benne csalás, valószínűleg azért, mert már kellőképpen manipulálták, nincs vele gond, én is ajánlom a tanfolyamot, mert van benne igazság is, de ha egyszer itthon is lehet gyakorolni, akkor minek költsek feleslegesen, ha másra is kell(ene)?
2014. ápr. 14. 13:54
 30/34 anonim ***** válasza:
58%

Én fiatalkori öntudatra ébredésemkor kezdtem el megfigyelni, később vizsgálni a kognitív folyamataimat: tudatosan megfigyeltem, hogy bizonyos hatásokra hogyan reagálok, próbáltam megérteni az ok-okozati összefüggését. Idővel elkezdtem azon gondolkodni, hogy hogyan tudnék "belenyúlni" ezekbe a folyamatokba.

Kb. 17 éves koromra elértem a több síkon történő gondolkodást, a két kéz használatát, írásnál akár egyszerre mindkettőt (táblánál ballal kezdtem, közepétől jobbal folytattam a felírás, lehetett vele csinálni a műsort :)).

Későbbiekben kigyakoroltam a gyors asszociációt, a közel 100%-os koncentráció (bár nehéz), teljes relaxációt, megnyugvást (pl.: vizsgák előtt).

A memóriám lassan egyre jobban fotografikusan kezdte el rögzíteni a látottakat, és hallottakat is (!)(képi asszociációval).

Mostanra (28) nagyon gyors gondolkodásom van, és elég gyorsan meg tudok tanulni bármit. Megtanultam gyorsan olvasni is, fejben számolni, stb., stb.

Elolvastam Silva könyvét, és sok ismerősöm járt ilyen tanfolyamokra, aztán beszámoltak arról, hogy ezzel fognak világot megváltani. Számomra az egész egy egyszerű irányított meditációnak tűnt jó marketinggel. Egyikük élete sem változott meg, mind elfelejtett már az egészet (mert gyakorolni is kellene).

Mint a tudomány embere, én azt mondom, hogy vannak, akikben megvan az affinitás arra, hogy, elérjen dolgokat, de ahhoz nem agykontroll, hanem önkontroll kell, felesleges ezért pénzt kiadnia. Akiben meg nincs meg az ilyen szintű önfegyelem, az költhet vagyonokat tanfolyamokra, sokra nem megy vele.

Ironikus az egészben, hogy felfedez valamit egy nyugati, és egyből pénzzé teszi. Felfedezi azt, ami keleten évezredek óta létezik, és ez a valami a Zen Buddhizmus.

2014. ápr. 14. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!