Tényleg ki tudunk lépni a testünkből? és ha igen akkor abba nem lehet belehalni?
Ezek tények, a placebo hatást tanítják az orvosi egyetemeken is, Masuro Emoto kísérleteit pedig ellenőrizték.
Nagyon sok mindent nem tud még a tudomány megmagyarázni.
Ajánlom neked Dr Amit Goswami ( [link] ) kvantumfizikus írását, a tudományban bekövetkező paradigmaváltásról. Ő valójában kutatta is a "mind-body problémát":
Igen, ismerem a placebo hatást. Ott sem a lélek gyógyít...
Képzeld el a tested, mint egy érzékeny, rendkívül bonyolult rendszert. Az agy kontrollálja mindezt, ami még érzékenyebb és még bonyolultabb, mint a tested többi része. Ez a szerv minden más szervvel kapcsolatban áll.
Amikor működik valami, akkor a működésében benne van a hiba lehetősége is, főleg, ha minél bonyolultabb a rendszer. Ha pl. stresszelsz, akkor az megváltoztatja az agyban egy kicsit a folyamatokat. Így már az agyad, ami minden mást irányít egy kicsit máshogy működik, ami hatással van a testedre. Ilyenek a pszichoszomatikus, szomatizációs betegségek, pl. az irritábilis bélszindróma, ami egy nagyon rossz betegség, de semmiféle orvosi magyarázata nincsen, a stresszhez viszont rengeteg köze van.
Ahogy a betegségeknél, különböző bajoknál megvan ez a negatív hatás, ugyanúgy létezik ennek a fordítottja is, amikor viszont pozitívan befolyásolják ezek a működések a tested. Ilyen a pozitív gondolkodás vagy a placebo. Elhiszed, hogy jól vagy, úgy állsz hozzá, az agyadnak megváltozik szintén egy kicsit a működése és ez hatással van a testedre is. A placebo-hoz nem kell lélek, mert az is neurokémiai szinten dől el, de az igaz, hogy pontos mechanizmust MÉG nem ismerünk.
Itt a kérdés az, hogy mi változtatta meg az agy működését, ami megváltozott kémiai folyamatokat idézett elő.
Az a valami az a lélek! Az vagy TE magad, aki hatással vagy az agyra, ami a test fizikai kontroll központja, amin keresztül Te magad irányítod a tested.
Szóval persze hogy az agyból impulzusok mennek a test különböző részeiben, ahol azok hormonális és egyéb változásokat idéznek elő. De mi okozza a változtatás impulzusát az agyban? TE!
Nagyon gáz lenne, ha csak biokémiai folyamatok összessége lennénk, egy darab hús.
Igen, elég szörnyű, hogy csak egy darab hús vagy. Sokkal felsőbbrendűnek tekintheted magad, ha úgy gondolod van lelked. Rossz lenne szembenézni vele.
Nem egy oka van ezeknek a dolgoknak, hogy most a lélek irányít. Környezetből érkeznek ingerek, ezeket feldolgozzuk, megváltoztatják a működést, hatással vannak a belső működésre, mindezek kiváltanak egy saját lehető legjobb cselekvést, ami visszahat a környezetre és az egész indul elölről. Vannak folyamatok amik lassabban mennek végbe és vannak, amelyek gyorsabban.
Mert nincsen olyan, hogy állandó hormonszint, meg állandó impulzusszint. Mintázatok váltakoznak. A változást pedig nem egy központi irányító, valami dönti el, hanem egy komplex rendszer. És Te ez a komplex rendszer vagy, nem pedig az, aki irányítja azt
Úgy látom ennek a vitának semmi értelme, érthetően elmagyaráztam mire is gondolok, ha nem sikerült elolvasni akkor sajnálom. Te semmi mást nem szajkózól, csak hogy "nincs lélek, sajnos egy darab hús vagy, stb", ha vetted volna a fáradtságot és elolvasod a linkelt írást, akkor megértenéd hogy akár tudományos magyarázata is lehet a lélek/tudat létezésének.
Részemről lezártam, a beszélgetést, mert nincs értelme.
Viszlát.
Mondok egy másik nézőpontot (nem hogy bárkit is meggyőzzek, csak az érdekesség kedvéért és ez már tényleg csak az én elgondolásom és így tekintsetek rá):
Olvad el az alábbit és a végén figyeld meg hogy érzed magad. Miközben olvasod kérlek jó mélyen próbáld is beleélni magad, mintha ez tényleg így lenne (mindkét esetben):
"Én csak egy darab hús és csontok összessége vagyok, egy kicsivel fejlettebb állat mint a többi. Gépies inger reakció folyamatok összessége, csak egy gép, csak egy robot. Nincs következő életem csak ez az egy. Ha ennek vége, örökre vége mindennek, nincs tovább, nincs remény további jövőre. Porból lettem és porrá leszek. Ez a test vagyok. Összetett biokémiai folyamatok összessége vagyok. Ha jön egy inger akkor reagálok és kész. Én hatása vagyok az anyagi dolgoknak, nem igazán lehet mit tenni ez ellen."
Na milyen?! Hogy érzed magad? Van kedved tovább élni? Van kedved tovább teremteni az életet? Van kedved jónak lenni vagy úgy is mindegy?
Vagy figyeld meg ezt:
"Egy lélek vagyok. Én egy örökké élő szellemi létező vagyok, ami képes változást létrehozni, képes teremteni és képes okozni, változtatni a dolgok menetén. Nem csak ez az egy élet van. Van még számtalan ez után következő. Okozó tudok lenni az élet és az anyag felett...Van remény, van jövő, érdemes jónak lenni. Mert van következő élet, van még lehetőség, van még esély. Képes vagyok olyan magas tudatossági szintet elérni, hogy külön válok a testemtől és többé nem vagyok annak kényszeres hatása alatt! Jóval több vagyok mint csupán fizikai anyag és jóval több, mint bármely életforma itt a bolygón. Én egy hallhatatlan szellemi lény vagyok, aki ráadásul természetél fogva és alapvetően (önmaga legmélyén) jó is! "
És most hogy érzed magad?! Van kedved tovább élni? Van kedved tovább teremteni az életet? Van kedved jónak lenni? :-)
Persze a hitem abban, hogy szellemi lény vagyok nem csak a fenti gondolatra van alapozva, hanem tucatnyi adatra és megtapasztalásra, de gondoltam hátha valaki számára ez is érdekes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!