Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Tényleg ki tudunk lépni a...

Tényleg ki tudunk lépni a testünkből? és ha igen akkor abba nem lehet belehalni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 16. 15:06
1 2 3 4 5
 21/48 anonim válasza:
61%

Nekem egyszer relaxáció közben volt egy olyan élményem, amikor egy pillanatra szerintem kiléptem, illetve akkor biztos voltam benne, hogy kiléptem, de annyira megijedtem az érzéstől, hogy azonnal vissza is zuhantam.

Valamelyik előzőnek pedig ajánlom, hogyha drogozik, legalább nézzen utána rendesen, hogy mi micsoda és mit csinál! A gina csepp formában kapható és eredetileg felni tisztító, rettentő veszélyes drog, erős alkoholos hatáshoz hasonlít a hatása. A Ketamin pedig egy állat (és régen ember) gyógyászatban használatos bódító anyag, aneszteziológusok dolgoznak vele, altatásnál. Az illegális piacon Ica vagy Ilona, Ilonka becenevekkel lehet kapni és messze nem olyan veszélyes, mint a Gina.

2011. jún. 18. 08:12
 22/48 anonim ***** válasza:
58%

02:03

Akkor nem "látod" macskát, hanem elképzeled. Az agyad (ami a tested része) a macskáról való emlékeidből csinál egy képet egy macskáról (amihez felhasználja a kreativitást, tehát nem feltétlenül lesz az egy konkrét macska). A képzeletnek is elég szép kognitív idegtudományi irodalma van. Úgyhogy azért, mert el tudsz képzelni valamit a fejedben, még nem támasztottad alá a test-lélek dualizmust

2011. jún. 18. 09:37
 23/48 anonim válasza:
Egyes vallások szerint, vagy inkább csoportok szerint már maga az álom folyamata is testből való kilépés. Mások szerint csak a tudatos álmodás, amely segítségével képesek vagyunk kilépni a fizikai világba is, vagy akár az asztrál síkra is.
2011. jún. 18. 11:55
 24/48 anonim ***** válasza:
46%
A vallások úgy működnek, hogy amire nincs magyarázat, arra alkotnak egyet. Nem tudták mi a Nap, hát isten lett. Mi volt a tűz? Isten. Aztán ahogy megismerjük ezeket a folyamatokat, kiesnek a vallás hatóköréből. Az álmot sokáig nehéz volt vizsgálni, az utóbbi 10-20 évben viszont már tudjuk. Csak idő kell hozzá, míg elterjed a dolog.
2011. jún. 18. 12:26
 25/48 anonim ***** válasza:
59%

A macska, amit itt leírtatok, egy modell. Te készíted magadnak, és mindenkinek más - de senkinek sem a valóságot jelenti, tehát nem az igazi macsak testelhagyott lelke, hanem egy tőle független modell.

Ugyanígy a testelhagyás élménye egy testképzavar eredménye. Hibás agyműködésből fakad és ugyanúgy csak egy élmény, mint az összes többi élményed. Nem a valóságot jelenti.

2011. jún. 18. 13:02
 26/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :D sokat tudtam de SOHA SOHA de SOHA az életben nem fogok drogozni !!!
2011. jún. 18. 16:21
 27/48 anonim ***** válasza:
71%

Ha csak a testünk vagyunk, akkor a puszta anyag képes önmagán elmélkedni, és érezni? Biztos nem, hisz a puszta anyagból hiányzik a tudat. Tény, hogy a tudat abszolút feltétele annak, hogy a test élő legyen. Mi a tudat? Ahogyan a tüzet a hő és a füst jelzi, úgy jelzi a tudat a lélek jelenlétét. Valójában a tudat bizonyítja, hogy a lélek ott van.

A lélek létét azért tagadjuk, mert durva anyagi érzékeinkkel nem vagyunk képesek észlelni. Valójában számtalan dolog van, amit nem látunk. Nem látjuk a levegőt, a rádióhullámokat, a hangot, s tompa érzékeinkkel az apró baktériumot sem vesszük észre, de ez nem jelenti azt, hogy nem is léteznek.

"Egy testet látsz, az én testemet. Úgy beszélek róla, mintha azt mondanám: ez az én tévém, az én autóm, az én golyóstollam. Jelen esetben: az én testem... De ha azt mondom, hogy ez a test az enyém, akkor az azt jelenti, hogy én nem a testem vagyok. A testem az enyém, nem én vagyok az. De akkor ki vagyok én?... Én a gondolataim vagyok, a tapasztalataim, az érzéseim. Ez vagyok én. Én egy tudat vagyok." - Jose Rodrigues dos Santos

2011. jún. 18. 16:28
 28/48 anonim ***** válasza:
Digo: Kérlek fogalmazd meg ez esetben, hogy mi tudat? Mármint mit csinál a tudat?
2011. jún. 19. 00:25
 29/48 anonim ***** válasza:
A tudat az ÉN. Minden ami a testeden kívül vagy, az érzéseid, gondolataid, személyiséged. Ez örök, nem öregszik a testtel együtt. Gondolj bele, te 10 évesen is ugyanaz az ember voltál, és vagy, csak a test ami változott, de még 30 évesen is vissza tudsz emlékezni. Én most pl egy 30 éves éves barna hajú, kék szemű ember testében létezem, de nem vagyok egyenlő ezzel a testtel, ez csak szükséges eszköze a tudatnak (ÉN), hogy meg tudjon jelenni a fizikai világban.
2011. jún. 19. 00:35
 30/48 anonim ***** válasza:

"Én most pl egy 30 éves éves barna hajú, kék szemű ember testében létezem"

Helyesbítek: 30 éves, barna hajú, kék szemű, 185cm magas testben létezek. Így helyes, mert az "ember" mint komplex egész értendő.

2011. jún. 19. 00:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!