Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért írogatnak itt válaszokat...

Miért írogatnak itt válaszokat a szkeptikusok nulla tudással, nulla utánanézéssel?

Figyelt kérdés

Még az a jobbik eset, ha csak annyit írnak, hogy szerintük nincs vonzás törvénye meg nem hisznek az agykontrollban. Szívük joga, csak akkor minek írnak ide? Csak felidegesítik saját magukat...

Amiket írnak, látszik, hogy nem értenek hozzá. Hogy sose próbálták, vagy igen, csak nem megfelelően és abból vontak le következtetést. Meg nem is értik, miről van szó a kérdésben, csak kényszert éreznek válaszolni rá valami f.as.zságot.

Pl. amikor írja valaki, hogy szeretne egy férfit bevonzani az életébe, akit még nem ismer, csak a típust képzeli el. Erre jön a válasz, hogy mekkora kö.cs.ög a kérdező, hogy fekete mágiával(!) magához akar kötni valakit. :D

Meg a tipikus "Ha ez így működne, mindenki milliárdos lenne". Na, ez ott bukott meg, hogy nem mindenki hisz benne, sőt, elég kevesen. Így ők nem fognak ennyi pénzt bevonzani, mivel meg se próbálják, az agyuk elutasítja a pénzt, mert abban hisznek, hogy csak halálra dolgozással tudnak keresni annyit, hogy ne haljanak éhen. Amúgy meg nem mindenkinek az a fontos, hogy tele legyen pénzzel. Nem tesz boldoggá, akkor már inkább egy jól fizető, szerethető munkát érdemes kérni az univerzumtól/beprogramozni. :)

"Én is elképzeltem, hogy nyerek a lottón és azóta sem nyertem". Ezt mondja az, aki életében nem lottózott még :D Meg ugye tudjuk, hogy nem elég csak futólag arra gondolni, hogy de jó lenne, ha nyernék. Sokkal több érzelmet kell ebbe belevinni, meg persze cselekedni, lottózni, kitartóan vizualizálni, teljesen beleélni magad, ilyesmi.

Meg amikor azt hiszik, mi "hívők" úgy gondoljuk, hogy csak fantáziálunk dolgokról és meg is kapjuk. Hát nem, mindenhova le van írva, hogy cselekedni is kell. A vizualizálás lehetőséget teremt, jobban észrevesszük, ha sokat gondolunk valamire. Pl. ha egy jobb állást szeretnénk, ugyanúgy küldenünk kell önéletrajzokat, de így jöhet szembe egy lehetőség, pl. egy régi ismerős felhív, hogy megüresedett egy állás, érdekel-e, vagy a neten egy hirdetésben találjuk meg, stb.

Amúgy mire jó nektek lehúzni azokat, akik értelmes választ szeretnének kapni a kérdésükre? Nektek hogy esne, ha a Fogyókúra topikba kiírnátok egy kérdést és többen odamennének, hogy "haha, úgyse fog sikerülni te dagadt állat", vagy párkapcsolati tanácsot kértek és odakommentelik, hogy "örökké egyedül leszel amekkora gyökér vagy". Gondolom, nem lennétek túl boldogok.

Ahogy mi se akarjuk rátok erőltetni azt, hogy higgyetek a vonzás törvényében és végezzetek agykontroll tanfolyamot, így kérlek, ti se beszéljetek le róla! :)

2020. ápr. 6. 19:45
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
24%

A #6-os rátapintott a lényegre, úgy hívják tolerancia. Fordítva is fel lehetne tenni a kérdést. Mármint a "hívők" miért nem fogadják el, ha valakinek más a véleménye, miért akarnak mindenkit "megtéríteni"?

A normális, toleráns ember elfogadja, ha valaki nem ért egyet, észérvek mentén beszél (vitatkozik) és nem hülyéz le, utál valakit csak azért mert nem ért vele egyet.

2020. ápr. 7. 23:05
 22/34 anonim ***** válasza:
37%

#21 jogos amit írsz. És ha valaki elhiszi hogy létezik agykontroll, telepátia, jóslás stb. az az ő dolga. Viszont amikor valaki kiírja hogy "Hogy kell szerelmi kötést csinálni" vagy "Hogy kell megidézni szellemeket" stb. és 5-6 ember ír rá minden félét és az illető el is hiszi és meg is csinálja az már más tészta.

Nekem nincs bajom az ezotériával ameddig valaki beismeri hogy ez egy elméleti dolog. Én is pl. hiszek benne hogy valahol a végtelen űrben van még valahol élet rajtunk kívül de nem veszem kész ténynek mert semmi sem bizonyítja ezt és tudatában vagyok vele hogy amiben hiszek az alaptalan. Csak egy feltételezés, egy vélemény.

A baj szerintem ott van és én ezzel nem értek egyet, hogy sokan meg sem kérdőjelezik ezeket a dolgokat hanem pl. látnak egy youtube videót a témával kapcsolatban vagy olvasnak egy cikket a neten és egyből elhiszik hogy az úgy is van és kész. Még ez sem lenne nagy baj de nagyon sok ezotériás a problémáik elől menekülnek, vagy próbálnak meg kibújni alóluk. Pl. nem képesek elengedni egy elhunyt rokont és bemesélik hogy pedig a szellemük itt van és megpróbálják megidézni, beszlni vele stb. Vagy például nem akarják elfogadni hogy az adott személy akibe ők szerelmesek, nem viszonozza az érzéseket és emiatt úgy döntenek szerelmi kötést csinálnak, vagy csak azért mert szimplán "a könnyebb utat akarják választani", ahelyett hogy elfogadnák a tényeket, vagy megpróbálnának önerőből tenni ellene.

És persze mindenki úgy éli az életét ahogy akarja de ez ettől függetlenül nagyon nem egészséges.

És még egy példa. Mivel ahogy föntebb említettem nagyon sok hívő bármit elhisz bármi kételkedés nélkül, ezért ezt sokan ki is használják csalás formájában. Főleg az idősekre vonatkozik ez de nem csak rájuk. Kamu jósok simán elkérnek tizen ezreket azért hogy zagyvaságokat mondjanak el egy idegennek és ők meg naivan el is hisznek mindent.

Én ezért járok ide mint korábbi válaszban írtam is. Megpróbálok egy-két témába beleszólni és elmondani a véleményem hogy hátha ráébresztek 1-2 embert arra hogy mi is a valóság és ezzel hátha "megmentek" valakit attól hogy hülyeséget csináljon.

2020. ápr. 7. 23:57
 23/34 anonim ***** válasza:
76%

Tudom, le leszek oltva, hogy "nem értek hozzá", "nem vagyok szakember" (mintha a hithez "érteni" kellene, mint valami egzakt tudományhoz) de azért néhány megjegyzést hadd tegyek:

"Meg nem is értik, miről van szó a kérdésben, csak kényszert éreznek válaszolni rá valami f.as.zságot."

Javaslom, hogy tegyünk különbséget a trollkodás és a "nem hit" között. Akár hisz az illető a te elmeletedben akár nem, attól még lehet értelmes ember, mint ahogy lehet egy gyökér is. Pusztán attól, mert teszem azt, nem hiszek az ufókban, még ne legyen a válaszom elkönyvelve f@**ságként. Csak ha tényleg ***ságot írok.

"Én is elképzeltem, hogy nyerek a lottón és azóta sem nyertem". Ezt mondja az, aki életében nem lottózott még :D Meg ugye tudjuk, hogy nem elég csak futólag arra gondolni, hogy de jó lenne, ha nyernék. Sokkal több érzelmet kell ebbe belevinni, meg persze cselekedni, lottózni, kitartóan vizualizálni, teljesen beleélni magad, ilyesmi."

Készült a szerencsejáték Zrt megbízásából...?

Talán emlékszel iskolás éveidre, amikor matek órán a lottó ötös valószínűségét számolgattuk? Hát ha valami nem, ez pont nem az érzelmektől függ :)

"Meg amikor azt hiszik, mi "hívők" úgy gondoljuk, hogy csak fantáziálunk dolgokról és meg is kapjuk. Hát nem, mindenhova le van írva, hogy cselekedni is kell. A vizualizálás lehetőséget teremt, jobban észrevesszük, ha sokat gondolunk valamire. Pl. ha egy jobb állást szeretnénk, ugyanúgy küldenünk kell önéletrajzokat, de így jöhet szembe egy lehetőség, pl. egy régi ismerős felhív, hogy megüresedett egy állás, érdekel-e, vagy a neten egy hirdetésben találjuk meg, stb."

Igen, kb mindenki így keres munkát :)

Nem köthető vallási értelemben vett hithez.

"Ahogy mi se akarjuk rátok erőltetni azt, hogy higgyetek a vonzás törvényében és végezzetek agykontroll tanfolyamot, így kérlek, ti se beszéljetek le róla! "

Jó néhányszor hozzászóltam a topicban kérdésekhez, normális stílusban, igyekezve észérvekkel, tapasztalatok alapján alátámasztani a véleményemet. Mit gondolsz, mi volt erre a reakció? "De igenis az úgy van, ahogy mondom"

Szóval csak a magad nevében beszélj, nincs olyan, hogy "mi" meg "ti", ezeket az embereket rengeteg kritérium alapján lehetne csoportosítani

2020. ápr. 8. 03:17
 24/34 anonim ***** válasza:
69%
Azért mert nem tudják mi a különbség az ezotéria és a tudomány között ezért gyakran össze keverik a kettőt. Mint ahogyan azt sem tudják mi a különbség a tudományos hit és az ezotériás hit között. Vagy esetleg trollkodnak vagy frusztráltak.
2020. ápr. 9. 20:29
 25/34 anonim ***** válasza:
18%
24# olvasd el milyen válaszokat írtunk. Nem ezek a főbb okai ami miatt ide írunk. Pont az ilyen hozzáállás miatt mint a milyen a tiéd, nem veszik komolyan az emberek az ezotériában hívő embereket. A legtöbbötök nem fogadja el ha nincs igaza, vag ha valós dolgokat hozunk fel egy vita során. Ránk fogjátok hogy csak trollkodunk meg gyíkemberek vagyunk.
2020. ápr. 9. 20:55
 26/34 anonim ***** válasza:
69%
#25 Olvasd el: EZOTÉRIA. szívesen. 😀
2020. ápr. 10. 06:52
 27/34 anonim ***** válasza:
23%

#26 Igen és? Továbbra sem változtat semmin az hogy ezotéria témakörben vagyunk. Én nem szoktam kötekedni meg beszólogatni itt senkinek pedig nagyon nem értek egyet a legtöbb itteni dologgal. Mindig értelmes felnőtt módjára próbálok beszélgetést/vitát kezdeményezni. Csak sajnos mivel az ezotériában hívők többsége nem arról híres hogy utánanézzen dolgoknak, meghallgasson más vélemányt a sajátján kívül vagy hogy érveket hozzon fel az állítása mellett, ezért ez elég nehéz.

Csak azért írom ezt mert ebben a vitában is sokszor megfigyelhető ez, mint pl nálad is.

2020. ápr. 10. 14:50
 28/34 anonim ***** válasza:
18%
#27 "Csak sajnos mivel az ezotériában hívők többsége nem arról híres hogy utánanézzen dolgoknak, meghallgasson más vélemányt a sajátján kívül vagy hogy érveket hozzon fel az állítása mellett, ezért ez elég nehéz." Azért mivel ezotéria hívő. Nem hisz másban,és ez a saját döntése. Nem inkább te akarod rá erőltetni a véleményedet az ezotériásokra?
2020. ápr. 10. 18:17
 29/34 anonim ***** válasza:
93%

#28 "Nem hisz másban,és ez a saját döntése"

Akkor miért kérdez?

2020. ápr. 10. 21:23
 30/34 anonim ***** válasza:
55%

Viszont ha nem kérdeztek nem néztek utána semminek akkor miért hívjátok trolloknak azokat akik nem hisznek ebben? Azért vagyunk trollok mert mi normális ember módjára kétségbevonunk olyan dolgokat amikről nem kapunk bizonyítékot vagy ésszerű magyarázatot?

Én nem a véleményemet akarom ráerőltetni senkire. Nem mondom senkinek sem hogy higyjen pl. a földön kívüli életben azért mert én hiszek benne. Viszont amikor nem a véleményemről van szó, hanem tényekről, amik nem azért tények mert én gondolom úgy, hanem mert tudományosan bizonyítva vannak az más tészta. Ezekről a tényekről sem meggyőzni akarlak, szimplán eléd tálalom mint ellenérvet és nem azért hogy bosszantsalak vagy trollkodjak vagy ilyesmi, hanem mert mint korábban írtam sok káros hatása van annak ha az ember vakon hisz valamiben. Harmadjára is: olvasd el a válaszokat amiket írtunk, tudom nem szokásod informálódni, viszont akkor ne is köss bele olyanba amiről nincs információd.

2020. ápr. 11. 04:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!