Az Univerzumunk úgy keletkezett, hogy Isten 0-val osztott? Hogyan?
All is One. One is all.
Minden EGY, az EGY minden.
Valahogy így :)
Sztem ezt racionálisan senki nem tudja kifejteni.
Van itt egy lehetséges értelmezés.
Engem ez mindig lesokkol, amikor elolvasom, de látok benne rációt.
Facebookon terjed:
@5: de, szerintem kell magyarázni. Miért a végtelen az egyetlen állandó a természetben? Mi végtelen egyáltalán a természetben?
Meg mit jelent az, hogy nullával osztott? A fekete lyukakra szokás ezt mondani, hogy olyan helyek a világegyetemben, ahol Isten nullával osztott, és leginkább azért, mert a belsejükben úgy tűnik, mintha megszünnének a normális világ megszokott attribútumai, mintha megszűnne az idő, az anyag, minden. Ez persze egy rossz értelmezése a fekete lyukaknak, de erre szokás a nullával osztott hasonlatot mondani. A világegyetem keletkezésére nem értem miért lenne találó....
Mojjo: gondolom mert a 'valami', azaz az univerzum a 'semmiben' van. És olyan a 'valami' a 'semmi'-hez képest, mint az 1/0 (ami nagyon nagy) az 1-hez képest.
(vagy akár az 1 a nullához viszonyítva)
Ennek semmi értelme amúgy.
@7: hmm, értem, ez egy jó gondolat! Köszi!
(Annyi apró matematikai kiegészítéssel, hogy az 1/0 az nem nagyon nagy, hanem semmi, az 1/0 egy értelmetlen kifejezés. Ha a nevezővel tartunk a nullához (tehát mondjuk lim n->0 1/n), akkor való igaz, hogy a kifejezés értéke tart a végtelenhez. Ahogy egyre és egyre közelebb kerül a nevező a végtelenhez, a tört értéke egyre és egyre nagyobb lesz. De pont a nullánál nincs értelmezve ez a kifejezés.)
Jaj, dogmák mindenütt :(
Én szoktam nullával osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!