Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Miért írogatnak itt válaszokat...

Miért írogatnak itt válaszokat a szkeptikusok nulla tudással, nulla utánanézéssel?

Figyelt kérdés

Még az a jobbik eset, ha csak annyit írnak, hogy szerintük nincs vonzás törvénye meg nem hisznek az agykontrollban. Szívük joga, csak akkor minek írnak ide? Csak felidegesítik saját magukat...

Amiket írnak, látszik, hogy nem értenek hozzá. Hogy sose próbálták, vagy igen, csak nem megfelelően és abból vontak le következtetést. Meg nem is értik, miről van szó a kérdésben, csak kényszert éreznek válaszolni rá valami f.as.zságot.

Pl. amikor írja valaki, hogy szeretne egy férfit bevonzani az életébe, akit még nem ismer, csak a típust képzeli el. Erre jön a válasz, hogy mekkora kö.cs.ög a kérdező, hogy fekete mágiával(!) magához akar kötni valakit. :D

Meg a tipikus "Ha ez így működne, mindenki milliárdos lenne". Na, ez ott bukott meg, hogy nem mindenki hisz benne, sőt, elég kevesen. Így ők nem fognak ennyi pénzt bevonzani, mivel meg se próbálják, az agyuk elutasítja a pénzt, mert abban hisznek, hogy csak halálra dolgozással tudnak keresni annyit, hogy ne haljanak éhen. Amúgy meg nem mindenkinek az a fontos, hogy tele legyen pénzzel. Nem tesz boldoggá, akkor már inkább egy jól fizető, szerethető munkát érdemes kérni az univerzumtól/beprogramozni. :)

"Én is elképzeltem, hogy nyerek a lottón és azóta sem nyertem". Ezt mondja az, aki életében nem lottózott még :D Meg ugye tudjuk, hogy nem elég csak futólag arra gondolni, hogy de jó lenne, ha nyernék. Sokkal több érzelmet kell ebbe belevinni, meg persze cselekedni, lottózni, kitartóan vizualizálni, teljesen beleélni magad, ilyesmi.

Meg amikor azt hiszik, mi "hívők" úgy gondoljuk, hogy csak fantáziálunk dolgokról és meg is kapjuk. Hát nem, mindenhova le van írva, hogy cselekedni is kell. A vizualizálás lehetőséget teremt, jobban észrevesszük, ha sokat gondolunk valamire. Pl. ha egy jobb állást szeretnénk, ugyanúgy küldenünk kell önéletrajzokat, de így jöhet szembe egy lehetőség, pl. egy régi ismerős felhív, hogy megüresedett egy állás, érdekel-e, vagy a neten egy hirdetésben találjuk meg, stb.

Amúgy mire jó nektek lehúzni azokat, akik értelmes választ szeretnének kapni a kérdésükre? Nektek hogy esne, ha a Fogyókúra topikba kiírnátok egy kérdést és többen odamennének, hogy "haha, úgyse fog sikerülni te dagadt állat", vagy párkapcsolati tanácsot kértek és odakommentelik, hogy "örökké egyedül leszel amekkora gyökér vagy". Gondolom, nem lennétek túl boldogok.

Ahogy mi se akarjuk rátok erőltetni azt, hogy higgyetek a vonzás törvényében és végezzetek agykontroll tanfolyamot, így kérlek, ti se beszéljetek le róla! :)

2020. ápr. 6. 19:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el értek hozzá, régen nagyon sokat foglakoztam ezzel. Nem is az vele a legnagyobb probléma, hogy nem létezi, hanem hogy elhiszed, hogy olyan dolgokat is meg tudsz tenni, amiket amúgy nem, a vonzás törvénye teljesen elveszi a felelősségtudatot az emebrektől. Például egy idő után elhiszed, hogy nem kell egészségesen élni, mert a vonzás törvénye úgyis meggyógyít. Istennen hiszek úgyhogy rossznak tartom az agykontrollt.
2020. ápr. 7. 08:08
 12/34 anonim ***** válasza:
27%

ha tényleg ismernéd a vonzás törvényét akkor tudád hogy nem így működik.

a vonzás törvénye annyit jelent hogy teszel a céljaid eléréséért és ha van egy kis szerencséd el is éred.

2020. ápr. 7. 09:08
 13/34 anonim ***** válasza:
23%

"a vonzás törvénye annyit jelent hogy teszel a céljaid eléréséért és ha van egy kis szerencséd el is éred."

Akkor miért is kell hinni benne, horribile dictu: miért is ezoteria?

#10: szakadjatok már le erről az "Einstein is vallásos volt maszlagról"! Nem volt az. Az élete vége felé a kórházban csináltak vele interjút, ott is kerek perec kijelentette, hogy nem hisz semmi féle magasabb, isteni hatalomban.

2020. ápr. 7. 10:07
 14/34 anonim ***** válasza:
76%

ki beszélt vallásról? a vallás meg a hit nem ugyanaz.

a tudományban is van egy kis hit ahogy az ezoteriában is van tudomány ennyi. ha nem így lenne fejlődés sem lehetne mert előlről kellene kezdeni mindent.

2020. ápr. 7. 11:17
 15/34 anonim ***** válasza:
0%

A tudomány mindig csak azt vizsgálja ami beleillik a megmagyarázható, bizonyítható, kiszámítható világképbe.

Minden más nem létező, ezért vizsgálni se lehet.

2020. ápr. 7. 13:34
 16/34 anonim ***** válasza:
18%

A tudomány pont ezért tudomány. Mert lehet bizonyítani az állításokat. Ha valaki aki megkérdőjelez valamit atudományban akkor neki el lehet magyarázni tényekkel és törvényszerűségekkel hogy miért van az úgy. Ezzel ellenben én nekem senki soha nem tudott semmit sem bizonyítani az ezotériában lévő dolokról pedig sokszor kértem meg embereket. A válasz mindig az hogy "nézz utána", "nem találom meg a linket de fent van a neten", "youtube-on láttam egy videót", "a háttérhatalom eltitkolja ezért nem tudom bizonyítani". Soha nem kaptam olyan választ hogy "ez meg ez ezért és ezért van így és ez meg az bizonyítja hogy ez tényleg így van".

Én nem vagyok 100%-ig szkeptikus mert nyitott vagyok dolgokra de ameddig semmi bizonyíték nincs a dolgokra csak mentegetőzés addig pl. a szerelmi kötés meg hasonló dolgok csak kitalációk. Főleg hogy a legtöbb ezotériás dologra ellenpéldát viszont könnyen fel lehet hozni mint például a horoszkópra. Ha az ember több inteligenciával rendelkezik mint egy kavics akkor tudja hogy pl. nem minden nyilas viselkedik ugyan úgy.

És ha már itt vagyunk továbbra is szívesen látok bármilyenbizonyítást ezotériás dologgal kapcsolatban :)

2020. ápr. 7. 15:18
 17/34 anonim ***** válasza:
75%

Kénytelen vagyok megkérdezni: miből gondolod, hogy a szkeptikusok nulla tudásúak?

A 'szkeptikus' nem a 'tudatlan' szinonímája.

.

"nulla utánanézéssel?"

Miért is nekik éne utánanézniük?

A szkeptikus bizonyítást vár. Ha utánanézéssel ezt megkaphatná, akkor miér neki kell megtennie, hiszen ha a kérdező teszi ugyanezt, a kérdést sem kell kiírnia!

2020. ápr. 7. 16:26
 18/34 anonim ***** válasza:
19%

Ilyenkor, mikor ide írnak, legalább addig okosnak képzelhetik magukat. Más kategóriákhoz nincs eszük. A tudományban kiröhögnék őket.

Másik meg a frusztráció, meg az unalom. De azt kiélhetnék máshol is.

2020. ápr. 7. 17:06
 19/34 anonim ***** válasza:
77%

#18 olvasd el miket írtunk, nem azért vagyunk itt mint amit te írsz :)

Egyébként meg a tudományos kategóriákban pont hogy az ezotériásokat röhögik ki, nem pedig azokat akik nem hisznek benne

2020. ápr. 7. 17:09
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

de azért ezotéria mert nincs egyes dolgokra (még) tudományos magyarázat hahó. amúgy a tudományba illene bele nem? Senki nem vitatja a tudomány fontosságát és érdemeit de ha valami tudományosan bízonyítható az már tudomány , nem?

persze a jóslás és társai 90%-ban kamuk(talán 100) de telepátia meg egyes dolgok talán létezhetnek. Később talán lesz rá tudományos magyarázat is talán nem de addig mindenképp ezotéria.

2020. ápr. 7. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!